Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W cieniu - zacieniona 23:20, 26 wrz 2013

Do góry
an_tre napisał(a)
u mnie jeszcze trochę kwitnie i cieszy oczy
...szczęściara z Ciebie....moje to już wspomnienie. Twoje śliczne...
Zaczątek ogrodu 23:19, 26 wrz 2013

Do góry

To taki prowizoryczny schemat naszej działki
W cieniu - zacieniona 23:19, 26 wrz 2013

Do góry
GorAna napisał(a)

Śliczne zestawianie
Pozdrawiam
...to takie małe wdzięczne kwiatuszki...
W cieniu - zacieniona 23:17, 26 wrz 2013

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
...szałwiowa rabatka....to już tylko wspomnienie...
u mnie jeszcze trochę kwitnie i cieszy oczy fotka z 16.IX
W kamiennym kręgu od początku 23:17, 26 wrz 2013

Do góry
GorAna napisał(a)

Aniu terenu do obejścia trochę miałaś...nózki Cię nie bolą...miło mi,że wpadłaś
dla Ciebie mam zakątek z głazem...i dzbanem czekającym cierpliwie na obsadzenie
nóżki zaraz pójdą spać to wypoczną a te głazy z dzbanem są zachwycające i wielkiej oprawy roślinnej nie potrzebują
W cieniu - zacieniona 23:16, 26 wrz 2013

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Jednoroczne porcelanki ładnie się rozkrzewiły i zadarniały puste miejsca.

Śliczne zestawianie
Pozdrawiam
W cieniu - zacieniona 23:13, 26 wrz 2013

Do góry
...szałwiowa rabatka....to już tylko wspomnienie...
Pomóżcie wyczarować mi ogród 23:06, 26 wrz 2013

Do góry
Mam zapytanie dotyczące zimowania tujek w donicach na zewnątrz domu. Donice (raczej korytka) są ocieplone steropianem, nie mają niestety odpływu - na dole wysypałam trochę keramzytu oraz kamieni. W maju tego roku otrzymałam kilka tujek od koleżanki, która zamierzała pozbyć się ich ze swego ogrodu. Posadziłam je tam tymczasowo, gdyż jeszcze nie zaplanowałam, gdzie będzie ich miejsce w gruncie. Czy jest szansa, że przezimują? Czy koniecznie wysadzić do gruntu? Sa to różne odmiany ( jeden brabant, dwie szmaragdopodobne, mają ok. 100 cm wysokości, wszystkie są w tym samym kolorze i pochodzą pewnie od przodków pamiętających lata 80-te poprzedniego stulecia.
Rozchodnik purple 23:05, 26 wrz 2013

Do góry
Witam
Poszukuje roślin o intensywnie bordowych liściach i/lub kwiatach. Interesowałby mnie rozchodnik purple oraz wszelkie inne okazy bylin lub krzewów w tym pięknym kolorze. Interesują mnie również sadzonki/patyczki hortensji o ciemno czerwonych kwiatach. Na wymianę mam sadzonki lawendy ok 10-15cm, niewielkie sadzonki niedużej trawy w paseczki(nie znam nazwy, ale załącze zdjęcia), sadzonki tułacza, kostrzewy sinej, żurawki, pierwiosnków. Jak ktoś będzie zainteresowany mogę dołączyć więcej aktualnych zdjęć z rozsadnika.
Rozpoczynająca kwitnięcie kostrzewa sina

Żurawka na wymiane
Ogród Nebel 23:04, 26 wrz 2013

Do góry
nebel napisał(a)
Pomyślam sobie, że warto pokazać również całą rabatę z hortensajmi - tak to wygląda dzisiaj.
No cóż zdjęcie zrobione telefonem, krótko mówiąc jest - takie sobie

Rabatka całkiem zgrabna. Zdjęcie słabe bo chyba ostre słońce było?
hmmm...... ławeczka szukam miejsca na własną ławeczkę.
W cieniu - zacieniona 23:02, 26 wrz 2013

Do góry
Jednoroczne porcelanki ładnie się rozkrzewiły i zadarniały puste miejsca.
Marzenie o... 22:55, 26 wrz 2013

Do góry
kasiula79 napisał(a)
ambrowiec zaczyna się przebarwiać - ciekawe czy będzie tak samo różowy jak w ubiegłym roku

i jeszcze liść ambrowca

Też mam ambrowca
Mój 4 arowy azyl... 22:53, 26 wrz 2013

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Szałwia trójbarwna jesienią coraz ladniejsza; marcinki od Weroniki przymierzają się do kwitnienia. Wiało, więc zdjęcie nieostre

Piękna ta szałwia...a ja myślałam,że to bylina
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 22:51, 26 wrz 2013

Do góry
Irenko dom to nowa siła, jak dobrze że już idziesz w dobrą stronę
masz w październiku imieniny?
Zygmunt posadzi tulipany albo pewnie wpadnie do Ciebie grupa wrocławska i też coś pomoże
coś tak czuję
pozdrawiam Cię a Zygmuntowi życzę dobrej pogody w jesiennych pracach ogrodowych

dla Ciebie jeden a drugi dla Zygmunta

Działka wkoło Lubczyka :) 22:48, 26 wrz 2013

Do góry
an_tre napisał(a)
hehe gigant jeszcze leży na grządce, mam chętną na niego do przerobienia

ona jest MEGA!
Choroby czereśni - czereśnia 22:48, 26 wrz 2013

Do góry
Witam,
Drzewko ma trzy lata. Jeszcze nie owocowało ale w tym roku zauważyliśmy, że z liśćmi coś jest nie tak:

Proszę o informacje co to może być za choroba czy może jakieś pasożyty i co ewentualnie można z tym zrobić.
Lawenda 22:46, 26 wrz 2013

Do góry
Mam małe sadzonki lawendy. Mogę Ci jakąś podesłać. Wykopałam je wiosną spod rośliny matecznej, teraz mają ok 10-15cm. Są ładnie ukorzenione. O dziwo wyrosły na agrowłókninie pokrytej białymi kamyczkami. Nie wiem jaka to odmiana, ale jak kwitnie jest dość dużych rozmiarów, średnica ok metra. Miałam 3 piękne okazy, niestety w lecie 2 szt poprostu uschły, co bardzo mnie dziwi bo podobno lawenda dobrzez znosi suszę(a nie było to nawet w okresie największych upałów). Na szczęście mam na rozsadniku kilka maleństw tej odmiany.
Jak chcesz to napisz adres to Ci podeśle i piszcie proszę jakieś dobre sposoby pakowania tych roślinek, aby najmniej ucierpiały.
I jeszcze fotki z początków kwitnięcia
Działka wkoło Lubczyka :) 22:45, 26 wrz 2013

Do góry
hehe gigant jeszcze leży na grządce, mam chętną na niego do przerobienia

W kamiennym kręgu od początku 22:45, 26 wrz 2013

Do góry
an_tre napisał(a)
Pospacerowałam poczytałam pozdrawiam

Aniu terenu do obejścia trochę miałaś...nózki Cię nie bolą...miło mi,że wpadłaś
dla Ciebie mam zakątek z głazem...i dzbanem czekającym cierpliwie na obsadzenie
Kubusiowo II 22:44, 26 wrz 2013

Do góry
.... i taka refleksja z Fejsa.... łzy mi sie zakręciły jak przeczytałam... chociaż człowiek ma do czynienia z tym na co dzień....

"

Jeśli pewnego dnia zobaczysz, że jestem stara, że się brudzę przy jedzeniu, że nie potrafię się ubrać, miej cierpliwość….
Przypomnij sobie czas, który przeznaczyłam na nauczenie Cie tego wszystkiego, jak byłas mała.
Jeśli ciągle powtarzam te same rzeczy, nie przerywaj mi, posłuchaj…..Kiedy byłas mała, musiałam wysłuchiwać w kółko tej samej historii dopóki nie zasnęłaś.
Jeśli czasem nie mam ochoty się umyć, nie potępiaj mnie I nie zawstydzaj.…
Przypomnij sobie ile razy musiałam biegać za Tobą, wymyślając różne argumenty, bo nie chciałaś się kąpać.
Jesli widzisz, ze nie nadążam za nowinkami technicznymi, daj mi czas na poznanie ich I nie patrz na mnie z tym ironicznym uśmiechem.…
Ja miałam dużo cierpliwości, kiedy uczyłam Cie alfabetu I pomagałam w odrabianiu lekcji.
Jeśli czegoś nie pamiętam, albo gubię wątek w rozmowie, daj mi czas na przypomnienie sobie, a jeśli nie jestem w stanie sobie przypomnieć, nie denerwuj się, najważniejsze dla mnie nie jest to, co mówię, ale potrzeba Twojej bliskości, potrzeba pewności, że jesteś obok i mnie słuchasz…
Jeśli moje stare nogi nie dotrzymują Ci kroku, nie traktuj mnie jak ciężar…Podejdż do mnie wyciągając swoje ręce w moją stronę w taki sam sposób jak robiłam to ja, kiedy stawiałaś swoje pierwsze kroki…
Jeśli mówię, ze chciałabym umrzeć, nie irytuj się…
Pewnego dnia zrozumiesz, co mnie zmusza do tego, zeby tak mówić I spróbuj zrozumieć, ze w moim wieku już się nie żyje a egzystuje..
Pewnego dnia zrozumiesz, że mimo błędów, które popełniłam, zawsze chciałam dla Ciebie jak najlepiej, że próbowałam przetrzeć Ci drogę..
Poświęć mi troszkę swojego czasu, odrobinę swojej cierpliwości, daj mi swoje ramię, na którym mogę się wesprzeć tak, jak ja dawałam Ci zawsze swoje..
Kocham Cię córeńko I modlę się za Ciebie nawet wtedy jak mnie nie dostrzegasz.
(z sieci)
Jeśli pewnego dnia zobaczysz, że jestem stara, że się brudzę przy jedzeniu, że nie potrafię się ubrać, miej cierpliwość….
Przypomnij sobie czas, który przeznaczyłam na nauczenie Cie tego wszystkiego, jak byłas mała.
Jeśli ciągle powtarzam te same rzeczy, nie przerywaj mi, posłuchaj…..Kiedy byłas mała, musiałam wysłuchiwać w kółko tej samej historii dopóki nie zasnęłaś.
Jeśli czasem nie mam ochoty się umyć, nie potępiaj mnie I nie zawstydzaj.…
Przypomnij sobie ile razy musiałam biegać za Tobą, wymyślając różne argumenty, bo nie chciałaś się kąpać.
Jesli widzisz, ze nie nadążam za nowinkami technicznymi, daj mi czas na poznanie ich I nie patrz na mnie z tym ironicznym uśmiechem.…
Ja miałam dużo cierpliwości, kiedy uczyłam Cie alfabetu I pomagałam w odrabianiu lekcji.
Jeśli czegoś nie pamiętam, albo gubię wątek w rozmowie, daj mi czas na przypomnienie sobie, a jeśli nie jestem w stanie sobie przypomnieć, nie denerwuj się, najważniejsze dla mnie nie jest to, co mówię, ale potrzeba Twojej bliskości, potrzeba pewności, że jesteś obok i mnie słuchasz…
Jeśli moje stare nogi nie dotrzymują Ci kroku, nie traktuj mnie jak ciężar…Podejdż do mnie wyciągając swoje ręce w moją stronę w taki sam sposób jak robiłam to ja, kiedy stawiałaś swoje pierwsze kroki…
Jeśli mówię, ze chciałabym umrzeć, nie irytuj się…
Pewnego dnia zrozumiesz, co mnie zmusza do tego, zeby tak mówić I spróbuj zrozumieć, ze w moim wieku już się nie żyje a egzystuje..
Pewnego dnia zrozumiesz, że mimo błędów, które popełniłam, zawsze chciałam dla Ciebie jak najlepiej, że próbowałam przetrzeć Ci drogę..
Poświęć mi troszkę swojego czasu, odrobinę swojej cierpliwości, daj mi swoje ramię, na którym mogę się wesprzeć tak, jak ja dawałam Ci zawsze swoje..
Kocham Cię córeńko I modlę się za Ciebie nawet wtedy jak mnie nie dostrzegasz.
(z sieci)"
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies