Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

ogrodoweimpresjejolki 20:03, 26 wrz 2013

Do góry
EPODLAS napisał(a)
Jolu, ja te z mam zamiar spędzić aktywnie czas w ogrodzie i na grzyby też pójdę. U ciebie widzę czarne łebki obrodziły, ja do tej pory maślaki zbierałam, ale mam nadzieję że czarne łebki też w końcu się pokażą. Bardzo lubię chodzić na grzyby, po lesie połazić, bo niedługo słoty i zimno, więc więcej w domu się będzie przebywać. Pozdrawiam serdecznie.

Bożenko, zbieram to co rośnie mi na drodze. Uwielbiam czarne łebki Maślaczki na sos też lubię, ale to nie w tym lesie co byliśmy. Poprzedni pobyt to było delektowanie sie przyrodą - a teraz tylko grzyby, Wrzosy już prawie przekwitły, mało ptaszków było słychać. Jeden dzięcioł tylko pracował, reszta chyba jeszcze na urlopie

Kondziowy Ogród :) 19:59, 26 wrz 2013

Do góry

ogrodoweimpresjejolki 19:56, 26 wrz 2013

Do góry
jotka napisał(a)

Dzisiaj jestem i cieszę sie, ze o karteczkach z kalendarza mi przypomniałaś - z braki zdjęć innych wrócę do nich
Dzisiejsza trochę mało kolorowa, ale ...

No tak i na kartce ta francysia co u mnie rosnąć nie chciała
jak wracamy do moich ulubionych karteczek.. to zostawiam wątek już na amen otwarty...
Kondziowy Ogród :) 19:55, 26 wrz 2013

Do góry

kot sąsiada przyszdł fotkę sobie zrobić hi hi hi A

Makowo na Kociewiu 19:53, 26 wrz 2013

Do góry
To będę sadzić z moją Agatką w niedzielę
Kondziowy Ogród :) 19:50, 26 wrz 2013

Do góry
no i dzisiejsze zdjęcia hi hi hi

W cieniu - zacieniona 19:49, 26 wrz 2013

Do góry
...ostatnia róża
Makowo na Kociewiu 19:49, 26 wrz 2013

Do góry
różnica (jakby ktoś nie zauważył) to berberysy teraz nie są przed limkami tylko są obok siebie za limkami z rabaty wyrzuciłam róże, powojniki, floksy, irysy syberyjskie, i mnóstwo żelaznych żurawek, tawuły a wsadziłam miskanty - gracymilusy i veriegatusy, molinie, turzyce.czyli ograniczyłam ilość gatunków na rzecz traw
a tutaj mniejsze zmiany tutaj wysadziłam liliowce i żurawki a dosadziłam zawilce japońskie, tawuły, i żurawki marmelade oraz molinie
było:

jest

na zdjęciach nie wygląda to najlepiej szczególnie, ze jakość tych ostatnich jest kiepska
W rzeczywistości jest weselej te ciemne żurawki już mi się znudziły

Blaski i cienie nowego życia 19:47, 26 wrz 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Gdy pierwszy raz wiele lat temu zobaczyłam rozplenicę to wydała mi sie tak piękna i nieosiągalna , nie mogłam uwierzyc że takie cudo może rosnąc u nas w kraju, ciągle sie nią zachwycam , to rzeczywiście piękna trawa.Miłego dnia Ula.

Bogdziu, chyba tak jak piszesz
bo się nią wszyscy zachwycamy
i na szaber do Alinki jeździmy.
dla Ciebie od mojego syna 5-letniego poniższy załącznik,
mam nadzieję że spodoba się Tobie

Moja bajka 19:44, 26 wrz 2013

Do góry
Katkak napisał(a)
Patrz Gosiu, takie cudeńko jak Ty masz. To widziałam w skansenie w Kolbuszowej
I jeszcze taka fajna ławeczka
i taki sielski ogródeczek do kompletu Brakuje tylko płotku, a na nim glinianych garnków [/quote
nie wiedziałam , że w Kolbuszowej jest skansen, muszę to nadrobić. a byłaś w Trzcinicy w skansenie bardzo polecam, śliczne zdj z synkiem
Co z tym ogródeczkiem począć 19:43, 26 wrz 2013

Do góry
No i przyszły ,wyczekiwane trawki

Chyba nie są najgorsze

Gracimulusy troszkę mizerne

Zaraz pokażę posadzone
Co z tym ogródeczkiem począć 19:41, 26 wrz 2013

Do góry
ewa004 napisał(a)
Dobra a teraz powaga
chciałam posadzić tu czosnki ,ale doczytałam że mogę sadzić jedno na drugim żeby dłużej coś kwitło
Jak to wykombinować ?

a musi tu koniecznie jeszcze coś rosnąć ??? a nie może być tak po prostu ???? jak jest teraz ???
Wilcza Góra 19:33, 26 wrz 2013

Do góry
narożnik działki północno-zachodni

Ogród Tosi 19:28, 26 wrz 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
Tosia to co brązowe nie odżyje moje thujeczki były stłoczone przez dłuższy czas, potem sadzone tuż przed przymrozkami, wiosną wyglądały koszmarnie, miały podobne zbrązowienia od pnia. Gdyby nie fakt że thujki byly prezentem to wiosna by wylądowały na smietniku malutkie mizerne, łysawe, koszmar. Poczyściłam i dałam mikroryzę, nawozy i lałam wodę aż do mrozów. po dwóch latach wyglądają ślicznie. Tak wyglądały w kwietniu 2011 po czyszczeniu suchych gałązek,

dałam im szanse i jest tak

Aniuuuuu, dziękuję dodałaś mi otuchy
Anita walczy o nie jak lwica, Ty mnie nakręcasz
Nie mam wyjścia muszę się za nie wziąć
Wilcza Góra 19:22, 26 wrz 2013

Do góry
część zachodnia z zapożyczonym krajobrazem
za naszą siatką rosną dzikie akacje, rokitniki, klony..

na początek widok z góry, żeby jakoś przybliżyć układ rabat w tej części ogrodu

dla wprawnego oka: tu przy trasie, mamy " ciurkadełko", nasz kamienny hand made

Ogród Tosi 19:20, 26 wrz 2013

Do góry
Tosia to co brązowe nie odżyje moje thujeczki były stłoczone przez dłuższy czas, potem sadzone tuż przed przymrozkami, wiosną wyglądały koszmarnie, miały podobne zbrązowienia od pnia. Gdyby nie fakt że thujki byly prezentem to wiosna by wylądowały na smietniku malutkie mizerne, łysawe, koszmar. Poczyściłam i dałam mikroryzę, nawozy i lałam wodę aż do mrozów. po dwóch latach wyglądają ślicznie. Tak wyglądały w kwietniu 2011 po czyszczeniu suchych gałązek,

dałam im szanse i jest tak
Ogród Tosi 19:16, 26 wrz 2013

Do góry
atena35 napisał(a)
Oto smutny widok z okna kuchennego

Polinko, na zdjęciu poniżej widać jak były chwytane:

Anita jak byłaś to tą widziałaś, reszta jeszcze nie wyglądała tak źle jak teraz.

Pod światło

Tosiu moje Smaragdy po trzech latach od posadzenia tez zaczely brazowiec. Ale troche mniej niz Twoje. Nie mialam zadnej agrotkaniny vel szmaty a i tak zaczelo im cos dolegac. Podlewalam Bioseptem, pryskalam na mszyce i w tym roku bylo nawet calkiem niezle. Teraz jakos tydzien temu zauwazylam,ze znowu.niektore maja troche uschnietych galazek. Podlewam, obrywam i czekam. Nie poddaje sie. Powodzenia.

Ps.te ogolocone miejsca juz raczej takie pozostaja ale moze jak tuje sie rozrisna to nie bedzie sie to tak rzucalo w oczy..
Ogród Tosi 19:15, 26 wrz 2013

Do góry
atena35 napisał(a)
Oto smutny widok z okna kuchennego

Polinko, na zdjęciu poniżej widać jak były chwytane:

Anita jak byłaś to tą widziałaś, reszta jeszcze nie wyglądała tak źle jak teraz.

Pod światło

Tosiu moje Smaragdy po trzech latach od posadzenia tez zaczely brazowiec. Ale troche mniej niz Twoje. Nie mialam zadnej agrotkaniny vel szmaty a i tak zaczelo im cos dolegac. Podlewalam Bioseptem, pryskalam na mszyce i w tym roku bylo nawet calkiem niezle. Teraz jakos tydzien temu zauwazylam,ze znowu.niektore maja troche uschnietych galazek. Podlewam, obrywam i czekam. Nie poddaje sie. Powodzenia.

Ps.te ogolocone miejsca juz raczej takie pozostaja ale moze jak tuje sie rozrisna to nie bedzie sie to tak rzucalo w oczy..
Ogród w skali mikro :) 19:13, 26 wrz 2013

Do góry
BarbaraM napisał(a)
Ela,naprawdę możesz się cieszyć
A kulka mogłaby być.
A gdybyś jeszcze więcej pokazała z dalsza to możnaby więcej powiedzieć.

Nooo to zobacz

Przesunę tą rabatę podwyższoną do krawędzi lustra i zrobi się plac

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 19:12, 26 wrz 2013

Do góry
Enya73 napisał(a)
Kochani, a ja znów mam własne grzyby w ogrodzie Jadalne!!!Grzybnia z zeszłego roku przetrwała i mam tym samym własne maślaki

Jeden całkiem spory i 3 mniejsze Schowały się wśród gałązek jałowca procumbens Nana

Będzie zupa czy jajecznica???
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies