Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród niby nowoczesny ale... 17:30, 14 lis 2013

Do góry
i najnowsza trawka - sesleria...od Anioła Magnolii jeszcze kamienie powinnam sypnąć z powrotem...ale wsadziłam tam w międzyczasie cebulowe...i chyba do wiosny tak już zostanie...a wiosną dosadzę chyba lawendę.
I kurcze...muszę się cofnąć i przypomnieć sobie jaka to sesleria...

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 17:27, 14 lis 2013

Do góry
Kasiu! Miło, że jesteś! Wszystkich jeszcze raz proszę o wybaczenie, krótki dostęp do obcego sprzętu nie pozwala na dłuższe rajzy po wątkach!
Zostawiam Wam kwiatki z jesiennej rabatki.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:23, 14 lis 2013

Do góry
to jeszcze te wrzucę miały być białe, potem mnie wkurzały, bo były takie nie wiadomo jakie, a na końcu okazały się świetne
Ogród niby nowoczesny ale... 17:22, 14 lis 2013

Do góry
Moje surfinie...postanowione...idą do wyciepania w ten weekend bo to już głupio wyglądają takie kwiaty o tej porze roku.. haha

bonsaje też mają się dobrze..

juki...jak się okazalo wiązać nie trzeba jednak...

Ogród niby nowoczesny ale... 17:21, 14 lis 2013

Do góry
Carex forsted curls

stipa

hakoncheloa aureola

carex the beatles...cos tak bardzo zrudziały....muszę popytać czy u innych też tak...

Marzenie o... 17:14, 14 lis 2013

Do góry
rabata przy tarasie:

bukszpany trochę zbrązowiały :

ale w środku są zielone (gdzieś czytałam że powinny dostać siarczan magnezu - nie wiem tylko czy je pryskać czy podlewać?)

duża niespodzianka: kwitnący wrzosiec Vivelli (myślałam że wrzośce kwitną wiosną, a nie w listopadzie):

wrzosiec Golden Stralet (mam nadzieję że dobrze podałam jego nazwę)
Pomóżcie wyczarować mi ogród 17:10, 14 lis 2013

Do góry
wymyśliłam taki banał ciemne plamy to rabaty na grządki, kompostownik przeniosłam w prawy róg działki, bezsensem jest nosić kompost przez całą jej szerokość a tak będzie pod ręką, poza tym u sąsiada też widzę brzozy więc "teoria z brzozami" jest spełniona wokół warzywek przyszedł mi do głowy pomysł z założeniem rabaty angielskiej, róże, byliny itd. Świetny artykuł na ten temat znajdziesz na głównej stronie. To wyższa półka ale normalna bylinówka też będzie pięknie wyglądać i będzie się zmieniać wraz z kwitnieniem różnych kwiatów. Temat kompostownika będziesz mieć z głowy i cały lewy róg działki na leniuchowanie - obracasz moje wcześniejsze wypociny rysunkowe i masz gotowca I to na tyle wywodów Pozdrówka

Ogród niby nowoczesny ale... 17:07, 14 lis 2013

Do góry
No to teraz w końcu obiecane fotki donic szarych...żadnej rewelacji nie będzie ale fotki są

to jest środek...jak widać dna nie ma i są zaimpregnowane od środka...stać mogą całą zimę ale ja na razie chowam.

Kwiatki i rabatki u Elizy 17:06, 14 lis 2013

Do góry
Dla zaglądających świeżutkie tegoroczne aniołki na poprawę humorku
Są niewielkie w sam raz na choinkę, albo jako drobiazg dla koleżanek

Marzenie o... 17:06, 14 lis 2013

Do góry
obiecane fotki

stipa w donicy jeszcze nieźle się trzyma:

trawki z innej donicy przesadziłam pod trzmielinkę na pniu:

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 16:51, 14 lis 2013

Do góry
Miałam pisać o roślinach ale wkleje póki co fotki, zastanawia mnie czy koniecznie chcesz mieć te dwa drzewka po dwóch stronach schodów? Masz przy tarasie posadzone świerki (chyba), które jeszcze sporo urosną i zastanawia mnie ten układ. Może wkomponowałby je na stronę ogrodzenia??? ewentualnie po obu stronach przejścia (chodnika) w rabacie z pierwszej fotki??? tak głośno myślę.... dlatego mam dwa warianty

a tak na marginesie - trzmielinę masz przepiekną
Kostrzewa sina - Festuca glauca 16:35, 14 lis 2013

Do góry
Pięknie się prezentuje....
Moja na dzień dzisiejszy wygląda tak:

Stała cały rok, teraz pod koniec wzięła się za życie. Nie wiem, czy nie będzie sensowniej wymienić ją na nową.
Kostrzewa sina - Festuca glauca 16:04, 14 lis 2013

Do góry
Basiu mega - mam siną kostrzewę i u mnie Danusia Szefowa napisała że się starzeje. Ogromnie mi się podoba. Napiszę jak ja robię. Jak zakwitnie i kłoski robią się dojrzałe to biorę nożyczki i wszystkie ścinam tak aby została tylko trawka niebieska. Tak się przecież robi z innymi roślinami np. z goździkami. Też ścinamy i pozostaje sama poducha.
Nie mam z kostrzewą żadnych problemów. Ładnie zimuje i nie przemarza. Kolor jej zależy od stanowiska gdzie rośnie. Na słoneczku jest piękna niebieska. Mam ją trzeci rok i nie orientuję się czy z czasem robi się w środku placek czy nie.

To w czasie kwitnienia w czerwcu

A to w sierpniu po przycięciu źdźbeł.

Powitania - poznajemy się i przedstawiamy 15:10, 14 lis 2013

Do góry
Znalezione wątki dla frazy "Witam serdecznie wszystkich forumowiczów i maniaków ogrodów. Mam na imię Beata i od kilku miesięcy śledzę wasz portal i wasze cenne wskazówki i rady dotyczące pielęgnacji ogrodu. Sama jestem właścicielką niewielkiego ogrodu ,który przeszedł gruntowną zmianę ale jeszcze jest w nim trochę do zrobienia. I w tej kwestii przesyłam na razie jedno zdjęcie i proszę o radę i pomoc. Nie mam pomysłu co posadzić na rabacie na której znajduje się tylko berberys ottawski.Pomóżcie!!! "
W kamiennym kręgu od początku 15:02, 14 lis 2013

Do góry
Kasik napisał(a)

Czy to trzmielina oskrzydlona?

Mam dwie w doniczkach i nie wiem gdzie posadzić.

Ale nie ma co mówić -jesienią wygląda pięknie.
Pozdrawiam

Kasiu, masz rację to trzmielina oskrzydlona...posadź swoją w miejscu z dostępem do słonka....lepiej się wtedy wybarwia
Ogród Eli 14:58, 14 lis 2013

Do góry
budowa pergoli pod glicynie lipiec 2010

glicynia padła pergola została
2013
W kamiennym kręgu od początku 14:57, 14 lis 2013

Do góry
eda napisał(a)
Witaj Aniu Nie dało się niestety pojeździć i poszukać twojego raju w Bydgoszczy byłam w nocy prawie bo teraz szybko ciemno i mało co było widać nawet w mieście ale za to rodzinkę uściskana i maluszka widziałam trzytygodniowego teraz jak pojadę to pewnie będzie wielgachny Zachód kujawski dla cię i gorące buźiole

Szkoda Edytko, że nie wpadłaś...zaproszenie nadal aktualne....niebo piękne, aż strach się bać
Ogród Eli 14:36, 14 lis 2013

Do góry
coś w stylu metamorfozy, choć do prawdziwych zmian jeszcze daleko

rok 2009 grill w budowie i przy altance posadzony malutki winobluszcz

rok 2010 grill ukończony, po altance pnie się wino

sierpień 2013
Małymi kroczkami do celu... 14:07, 14 lis 2013

Do góry
i nowe zwierzątko, które zaczyna mnie bardzo denerwować....

Małymi kroczkami do celu... 14:06, 14 lis 2013

Do góry
Magnolia....

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies