Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Rozmowy » Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje

Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje

zawitka 14:49, 21 sty 2014

Mariola dzięki za informacje i to bardzo wazne informacje Oczywiście kupię ten lakier jachtowy bo będę kleiła doniczki i to na zewnątrz A w takim razie te doniczki które już pomalowałam będą w pomieszczeniu Pędzli to ja mam sporo bo maluję obrazy ,tez tak dla przyjemności teraz jeszcze będę zbierać serwetki .Tak nie bardzo można spotkać ładnePozdrawiam zimowo

Twoje prace to już wyższa szkoła jazdy --- widzę na dzbanuszkach kwiatki za sliczną mgłą --pięknie to wygląda
AgnieszkaBK 08:12, 22 sty 2014

Wielkie uznanie dla wszystkich Waszych prac, są bardzo ładne

Mariolu pokaże Ci te jajka wielkanocne, chociaż to jeszcze nie pora ale na razie nic innego nie wyprodukowałam

zawitka 09:31, 22 sty 2014

Aga właśnie pora, bo potem to czasu nie będzie śliczności i tak jak piszesz wszystkie prace są rewelacyjne wielki szacun----.Trzeba czas zająć To zachęciłyście mnie do pomalowania jajów .Tylko u Was całe są oklejone ale to chyba kwestia wprawy będę działać zobacaymy co wyjdzie grunt to się nie nudzić A i tęż nie ma ładnych serwetek Może masz to się wymienimy Chętnie podzielę się z kimś serwetkami .

A to ostatnia moja robota ale chyba żle robię zdjęcia bo nie wychodzą ładne albo aparacik wysiada
zawitka 09:38, 22 sty 2014

Dziewczyny dałyście czadu po jajach lecę wynajdę zeszłoroczne je poprawię i mam strusiowe do poprawy bo do malowanie jaj to trza chyba mieć cierpliwoś ---------to ja sobie wyrobię ha ha
AgnieszkaBK 10:33, 22 sty 2014

Zawitko, jak Ty pięknie malujesz, jestem pod wrażeniem Ja nie mam zbyt wielu serwetek. Kombinuję z tych co mam, wycinam fragmenty i łączę z innym. Trochę jajek w tym roku będę robiła papierem ryżowym, bo jest trwalszy i ma po naklejeniu ładniejsze kolory, no i wzorów można sporo znaleźć.
AgnieszkaBK 10:37, 22 sty 2014

paniprzyroda napisał(a)
Te szerokie pędzle służą mi właśnie do lakierowania. Do ceramiki, metalu, szkła najlepiej jest jednak użyć podkładu, który wygładza i uszczelnia powierzchnię przedmiotu, powoduje, iż farba ładnie przywiera i nie maże się po powierzchni.

Pudło z wykorzystaniem kraku jednoskładnikowego:

jajka z krakiem dwuskładnikowym, jeżeli używa się wydmuszek gęsich lub form akrylowych to powierzchnia jest idealnie gładka, tutaj na styropianie:

Piękne rzeczy robisz Jakiego podkładu używasz? Chciałabym zrobić coś na metalu i właśnie zastanawiałam się czym to zrobić.
zawitka 15:05, 22 sty 2014

Aga to Ci wyślę wsoich trochę mam tego sporo i napewno nie zuzyję
paniprzyroda 23:31, 22 sty 2014

Agnieszko, ten podkład to nic innego jak primer, może być biały lub przezroczysty, używałam białego, Stamperii lub Pentartu, firma nieistotna jeśli chodzi o primer, ale jak dotyczy kleju czy kraków, to tak. Jeśli macie jeszcze jakieś pytania, to śmiało piszcie, może być na pw, jak będę wiedziała, to odpowiem serwetek też mam dużo, mogę wysłać
Agnieszko, jajka ładne, cieniujesz tapując gąbką? Zawitko, słoneczniki fajne, myślę, że trudno jest teraz zrobić dobre zdjęcia wszelkim pracom
AgnieszkaBK 23:39, 22 sty 2014

Mariolu, cieniowałam pędzelkiem, bo nie miałam opóżniacza. Zresztą ja jestem niecierpliwa, a on ponoć długo schnie. Pewnie przez tapowanie byłoby lepiej, kiedyś spróbuję
paniprzyroda 23:58, 22 sty 2014

Tapuję okrągłą gąbeczką na polakierowanym jajku, można zetrzeć szybko akryl, jak się nie podoba, nie używam opóźniacza