Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 10:43, 24 wrz 2013

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Te jakieś nieśmiertelne rzeczywiście. Chyba pakt z diabłem podpisały

A tu pytanie do Magnolii - czy to nie jest przypadkiem jakaś gratisowa roślina z Twojego ogrodu? Wyrosła mi z kępy molinii

Wiesz, molinie dla Ciebie wyszabrowałam u mojej mamy. Z niczym ozdobnym nie kojarze tej sadzonki, za to przypomina mi siewkę klona jesionolistnego. Nie polecam go nikomu, niezły z niego śmieciarz.

Mnie podobaja się Twoje zdjęcia obiedkowo-jeżówkowe.
W tym roku wiosną dzieliłam obiedki, bez problemu. Jesienią 2 lata temu też i podzieliły się, ale nie przezimowały ( za to nie dzielone tak). Więć jak dzielić to wiosną i ostrożnie, nie wszystkie.
Mój ogród z psem:-) 10:39, 24 wrz 2013

Do góry
dora75- pięknego masz kotka, zupełnie jak mój)

mały przedsmak jesieni..

a co...na spacerze z psem też trzeba wprowadzic troche mody)

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 10:28, 24 wrz 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Aga jak nazywają się trawki przed szmaragdami i ten niziutkie ?
Ogród w budowie - nieustającej 10:14, 24 wrz 2013

Do góry
300tkę przegapię zapewne, więc kwiatek już ostrogowiec mój z nasionka

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 10:00, 24 wrz 2013

Do góry
Makul, tylko tyle wynalazłam z obiedką. Ale u mnie to nie są ładne kompozycje, bo jej musi być więcej, a u mnie jest chyba 6 szt posadzonych w rządku i wcisnęłam za nie kilka jeżówek.

Tu zdj. z lipca
Ta rośnie lekko przesłonięta wykuszem i do niej później dochodzi słońce. Mam takie dwie i są zdecydowanie większe. Sadziłam rok temu na wiosnę.

A ta i inne obok mają prawie od rana słońce.

Tu dzisiejsze (przeprosiłam się z małym Canonkiem, bo ma małą rozdzielczość zdjęć), ale wrażenie na zdjęciu marne. Trzeba by wyciąć stare kwiatostany i przyznam, że zdjęcia nie oddają urody tej trawki, wygląda na zdj. jak taki wiecheć, a w rzeczywistości jest urocza. Wiosną ślicznie zielona, a teraz cały urok tkwi w kwiatostanach kołszących się caly czas, dosłownie. Już wiem, że będę jej miała więcej, ale nie będę sama dzielić, bo mi ginie. Kupię gotowe sadzonki. I stąd je zabiorę.

Moje Takie Tam w Ogródku 09:58, 24 wrz 2013

Do góry
reszta ogrodu bez zmian

Moje Takie Tam w Ogródku 09:53, 24 wrz 2013

Do góry
Drzewa kupione, posadzone.....

Ogrodnik Mimo Woli cd 09:44, 24 wrz 2013

Do góry
M mi też rano opowiedział dowcip....

Jak rozpoznać wariata pyta sie dziennikarz lekarza psychiatrę...
Lekarz mówi napełniamy wannę wodą, dajemy łyżkę, kubek , wiadro i każemy wylać wodę.....

Przerwałam mężowi, że ja to bym korek wyciągnęła.. ... a on zaczął się śmiać...
bo dziennikarz powiedział, że jak weźmie sie wiadro to szybciej sie wyleje.. i nie jest sie wariatem..

Lekarz odrzekł jakie łózko mu przyszykować..czy może być pod oknem...

A teraz sytuacja z życia wzięta..
Zdajemy egzamin ustny w grupach po kilka osób z konstrukcji stalowych i pada pytanie jak ustawić słupy hali aby było jak trzeba...
Koledzy się męczyli, każdy sie produkował i prześcigał w pomysłach .. ja byłam ostatnia.. wiec jak padło na mnie to stwierdziłam "Ja jestem leniwa i wzięłabym geodetę niech wytyczy położenie słupów, od tego jest."

Zaliczyłam Koledzy nie...

Jak widać lenistwo czasami się opłaci..

Marzence i kto chce trawki z wrzosami i wrzoścami..

Witam gorąco :) 09:38, 24 wrz 2013

Do góry
Dziękuję za miłe powitanie;
Katalpa - Catalpa 09:32, 24 wrz 2013

Do góry
Mam problem z moja katalpa, coś ja chyba dopadło...

Mój 4 arowy azyl... 09:24, 24 wrz 2013

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
No niestety, za stary post i edytować się już nie da. Oznajmiam więc, że roślina poniżej, to złocień czerwonawy 'Clara Curtis' - bylina! A nie jak wcześniej podpisałam, że złocień korzeniasty, który u nas jest rośliną jednoroczną i kwitnie na zółto!

Basiu u mnie Twój złocień też ładnie kwitnie. Pasuje mu miejsce na rabacie. Co zrobić jak przekwitnie? Ciąć? Zabezpieczasz go jakoś na zimę?
Wczoraj na siedząco z pomocą mamy wsadziłam kilka cebulek krokusów na mój skalniak. Mam tam posadzoną szałwię omszoną od Ciebie. Rozrosła się cudownie i rozsiała. Wyszły malutkie szałwie. Czy przyciąć jej tylko kwiatostany, czy tniesz ją jakoś specjalnie?

Zebrałam też nasionka z kleome.
Ranczo Edy 09:24, 24 wrz 2013

Do góry
edyta_borkowska_kuchcik napisał(a)

Pięknie wyeksponowana ta trzykrotka, a moja gdzieś się gniecie w bylinkach mus ją wyciągnąć i dać możliwości pokazania swej urody
Pozdrawiam
Kłopoty - problemy z trawnikiem 09:20, 24 wrz 2013

Do góry
W moim magicznym ogrodzie wszystko... 09:17, 24 wrz 2013

Do góry
ANIA napisał(a)

A poniżej mój misz-masz truskawkowo-malinowo-malwowy i jescze zaplątało się trochę zawilców z poprzedniej kompozycji.

Oj będzie tutaj jak w malinowym chruśniaku
Pozdrawiam
Zielona odskocznia 09:16, 24 wrz 2013

Do góry
Buczek i hortensje

Zielona odskocznia 09:14, 24 wrz 2013

Do góry
Wszystko idzie do poszerzenia i co raz dalej węża przesuwam

Zielona odskocznia 09:12, 24 wrz 2013

Do góry
Nowa dostawa ziemi. Teraz chętnych do rozwiezienia potrzebuje.

Zielona odskocznia 09:10, 24 wrz 2013

Do góry
Wrzosy od Ani. Po drodze dokupiłam jeszcze żółte. Rabatkę muszę poszerzyć. Tylko czasu brak, niby na urlopie, a do ogrodu ciężko się wyrwać. Niby pomocnicy są ale ciężko cokolwiek zrobić

Ogrodnik Mimo Woli cd 09:08, 24 wrz 2013

Do góry
Hogata napisał(a)
Ale się zaczytałam, niby na urlopie jestem a czasu na forum nie mam. Wolę do pracy, tam przynajmniej spokój i cisza i nikt po ścianach nie maluje. A przez to zaczytanie mleko wykipiało... masakra. A miłam zaglądnąć tylko na chwilkę

Nie płacz nad rozlanym mlekiem.....

Przebiegłam sie po słonecznym ogrodzie i nie ma co fotografować

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 08:59, 24 wrz 2013

Do góry
asc napisał(a)
Aga.. ja od lat mam trawy we wrzosach.... to dobre połączenie... I wrzosowisko Twoje podoba mi sie bardzo.... A jeszcze bardziej te maślaczki i kanie

Ania dzięki. Trawy tak na czuja tam weszły i dobry był ten czuj
A tu wczoraj nazbierane we wlasnych zaroślach. Asortyment sie poszerza. Po prawej stronie miski widać grzyby z ciemnobrązową czapeczką znalezione pod bukiem. Największego nie ma na zdj. Kto zna nazwę? Jakiś zajączek, gąska? Czy jeszcze coś innego?

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies