Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Pasje ogrodnicze Magdy 13:59, 23 wrz 2013

Do góry
Co prawda ogródek mały, działka prostokątna, ale zmieściłam w nim kilka osobnych zakątków.

Słoneczna część przed basenem Oczywiście basenem to było nazywane, kiedy miałam 5 lat. Wtedy wydawał się całkiem duży. Kilkanaście lat temu, jako początkująca eko, przerobiłam go na staw z rodzimą roślinnością.

Pod świerkiem widać wejście w strefę cienia To tam testuję moje byliny pod kątem przystosowania do ekstremalnych warunków: u stóp starych cisów, jałowca, w całkowitym cieniu.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:59, 23 wrz 2013

Do góry

no i co jak myślicie????
rabata ma ok 6x3m

W kamiennym kręgu od początku 13:53, 23 wrz 2013

Do góry
GorAna napisał(a)
Aniu, na tym rozchodniku motyli zdecydowanie mniej

piękny kolor ciemny suuuper pozdrawiam cieplutko
Zielony chaos u Dawida 13:48, 23 wrz 2013

Do góry
tengel27 napisał(a)
ybaczcie dłuższą nieobecność. Trochę się u mnie działo i już chyba nigdzie nie pojadę aż do grudnia. Dziś spędzam jeszcze dzień na targach w Barzkowicach (już co nieco wczoraj upatrzyłem ). Ale żeby nie nudzić to wstawiam fotki z końca sierpnia

ta ostatnia ze skrawkiem nieba suuuuper mi się podoba
Grembosiowo 13:46, 23 wrz 2013

Do góry
Pobiegałam oko zachwyciłam i kwiatek zostawiłam miłego
Ogród Tosi 13:37, 23 wrz 2013

Do góry
alo alo jak tam bukszpanki urosły ? ciekawa jestem ha ha buźiam
Moja działka. 13:34, 23 wrz 2013

Do góry
Bogusiu pięna ta Twoja róża, skąpana w deszczu
Śliczne ujęcie

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 13:33, 23 wrz 2013

Do góry
Witaj Hanus polatałam z Tobą balonem super widoczki i piesiu jaki fajny ,przyjaciel dobrze że go masz przesyłam ci trzykrotkę bo bardzo mnie cieszy swoim kwiatkiem pierwszy raz tak widocznie kwitnie od czasu jak ją dostałam od Dawida w letnim sadzeniu buźiam
Radość dla oczu, pokarm dla duszy 13:24, 23 wrz 2013

Do góry
Nati trzykrotka od Dawida już szaleje jednym kwiatkiem ale jest widziałam u Eluni też taką buźiole
Jurajski Ogród 13:11, 23 wrz 2013

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
na progu jesieni - ogród
size=640x427]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/46/462341/original.JPG[/img]

Jurajski Jesienny Ogród wygląda bajecznie A grzybobranie cudniaste
Aneczkowe marzenia 13:09, 23 wrz 2013

Do góry
A może coś takiego:
przy drodze możne by zrobić taki żywopłot z berberysów jak u vivy, a brzed nim bonicę od strony drogi, i jeszcze taki żywopłot przed gospodarczym, a przed nim ławeczka i po jej bokach np chortensje

Albo przed gospodarczym cyprysiki i chortensje, żeby nie było tak samo, a w środku ławeczka? Przynajmniej zakryłyby ten okropny gospodarczy. Dużo lepiej byłoby postawić tu ławeczkę, niż przy ścianie sąsiadów. Przynajmniej będzie można na niej rozmawiać bez krępowania się przy sąsiadach

Ten plac od gospodarczego do ogrodzenia betonowego ma 37m długości i ok 24m szerokości. Im bliżel domu, tym bardziej się zawęża, ponieważ chcę poprowadzić łukiem drogę do garażu, który znajduje się na końcu gospodarczego w głębi podwórka, żeby zostawić przed tarasem miejsce na rabatę.
Mały ogródek Eli 12:42, 23 wrz 2013

Do góry
..a mnie się nudziło przed wyjazdem i się pobawiłam

Czas na ogród 12:36, 23 wrz 2013

Do góry
Agawita napisał(a)

Buk to prezent od Teściów odmiana Purple Fountain, jest śliczny zwłaszcza wiosną jak ma młode listki. Podsadziłam go różniastymi bylinami, trawami, część kupiłam część dostałam od Teściowej z ogródka w wyniku podziału, wkopałam ten galimatias i tak rośnie do dziś. Mam chrapkę żeby to wreszcie uporządkować ale pomysłu brak. Przede wszystkim tło jest nijakie, samo ogrodzenie. Zimą widać tylko buka i pustkę. Może winobluszcz załatwiłby sprawę...

Witaj.

Buk jest faktycznie rewelacyjny, a Ty masz już taaaakiego dużego, u mnie maluszek jest.

Na siatkę nie dawałabym winobluszcza, bo na zimę liście opadną i dalej będziesz miała pustkę. Lepiej posadź jakiś żywopłot zimozielony tuje, albo świerki.

Ogród bardzo mi się podoba, widać zmiany ogrodowiskowe
Zielona odskocznia 12:29, 23 wrz 2013

Do góry
Wesoło było bardzo, Ania jest super. Dzięki za wrzosy, dzisiaj pada ale możne jutro uda mi się posadzić.

Ogrodnik Mimo Woli cd 12:25, 23 wrz 2013

Do góry
Nowe "kwiatki" na rabatki

Pozdrawiam

Ogrodnik Mimo Woli cd 12:22, 23 wrz 2013

Do góry
Dzięki Aniu jesteś przesympatyczna osobą. dzieciaki czuły się wspaniale w Twoim ogrodzie, trochę trzeba się za nimi nalatać, ale jak już zamontujesz drut kolczasty przy kałuży to będzie łatwiej

Karolowi się buzia nie zamykała.... jak było fajnie... jakie ryby... kiedy będzie zima i narty.... kiedy lato i basen....

Ania nadje się rewelacyjnie na opiekunkę do dzieci.
Mimo woli ma rękę do ogrodu i do dzieci

Moja bajka 12:19, 23 wrz 2013

Do góry
Katkak napisał(a)
Niedzielny poranek
Moje jesienne wariacje

Dziewczyno - Ty to masz talent, ba nawet wiele talentów.
Mój chaos leśny, czyli pomoc potrzebna 12:07, 23 wrz 2013

Do góry
MuSzka, przywarka jest absolutnie boska i pojawi się u mnie na bank, nie wyobrażam sobie mojego lasu bez niej A grzybów w ogóle nie zbieram, bo za nimi nie przepadam, ale fajnie wiedzieć, co za jedne u mnie sobie rosną

Aneczka, uwaga uwaga, fota Koszmar, nie? Róże mikroskopijne i już nie kwitną, szałwii w ogóle nie widać... Połowa roślin jeszcze nie wsadzona, a i kształt trawnika trochę dziwny wyszedł - kiedyś można by go było przerobić, ale teraz już go ruszać nie mogę, bo rodzina w rozpaczy że tyle zryłam...

Po lewej widać kawałek ścieżki, co już ku rozpaczy (tym razem połowy) rodziny wyczyściłam z trawy pomiędzy kamieniami. Potem szczeliny zasypię piachem i mam nadzieję będzie trochę lepiej niż do tej pory - wcześniej była tam super żyzna gliniasta ziemia i trawa rosła jak szalona. Może z piachem będzie jej trochę gorzej szło.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:03, 23 wrz 2013

Do góry
wstawię Ci zdjęcia z garden w formie stożkowej i kulistej .... sama sobie oceń ..... czy to się zmieści czy nie .... różne wysokości szczepienia .....

klonika przeniosłam na prawą stronę rabaty żebyś nie szukała
Czas na ogród 11:59, 23 wrz 2013

Do góry
leon60 napisał(a)
Wpadam z rewizytą i powiem krótko pięknie masz ! i bardzo ogrodowiskowo
Koniecznie więcej zdjęć bo widzę klona globosum i buka pendulę a bardzo lubię te drzewa, ciekawa jestem czym je podsadziłaś
Pozdrówki

Olu, ogrodowiskowy jest tylko ten fragment z przodu ogrodu, kóry i tak wymagał ponownego obsadzenia. W ogrodzie nie mam ani jednego bukszpanu zawsze kojarzył mi się z nasadzeniami cmentarnymi, takie obrazki z dzieciństwa, ale pod wpływem waszych ogrodów wiem jak bardzo sie myliłam. Czy będą u mnie kiedyś w ogrodzie... zobaczymy. Póki co zastępują mi je małe tuje Danica
Klony zawsze chciałam mieć i są praktycznie bez większego podcinania utrzymują kulistą formę, są bezproblemowe. w skarpetkach mają po jałowcu żółtym, niebieskim i zielono białym, formy niższe, nazw już nie pamiętam.
Buk to prezent od Teściów odmiana Purple Fountain, jest śliczny zwłaszcza wiosną jak ma młode listki. Podsadziłam go różniastymi bylinami, trawami, część kupiłam część dostałam od Teściowej z ogródka w wyniku podziału, wkopałam ten galimatias i tak rośnie do dziś. Mam chrapkę żeby to wreszcie uporządkować ale pomysłu brak. Przede wszystkim tło jest nijakie, samo ogrodzenie. Zimą widać tylko buka i pustkę. Może winobluszcz załatwiłby sprawę...

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies