Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród z łezką 16:56, 16 wrz 2013

Do góry
Młodziaki przesadzone koło zebrinusków i motylek

zachwycające szczoteczki

Ogrodnik Mimo Woli cd 16:31, 16 wrz 2013

Do góry
asc napisał(a)
Ogłaszam UPADŁOŚĆ nawet programu naprawczego ... nie nadążam nawet u siebie na wątku.. a gdzie jeszcze zajrzeć do Was...
Proszę o wybaczenie ..z pracy zwolnić sie nie mogę by odnieść się do tylu wpisów.... tylko na konkrety i też moge coś przegapić..więc upominać sie o odpowiedzi.

Na przeprosiny, że świnka jestem i do Was nie zajrzę.. nie odpowiem łądnie każdemu, ale sie postaram w miarę wolniejszego czasu.. zostawiam wczorajsze fotki... trochę pokropiło....... dziś już nie kropi.

Skarbek , gotuj ...choć dzisiaj to już pewnie poukładane w słoikach ...... pracuj , gdzie chcesz .... do mnie nie musisz zaglądać , wystarczy , że ja do Ciebie często lukam starczy za nas dwie .... trzymaj się kobieto w mocy .....
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 16:15, 16 wrz 2013

Do góry
asc napisał(a)
Aniu.. to na początek nie rób całej rabaty tylko np. do świerków..
Kojec psa może nie ozdobny, ale jeden bok pasuje psu zostawić by nie zdziczał nie widząc domowników.. psy to zwierzęta stadne.. i niehumanitarnie go zamykać bez widoku na ludzi..
Np tylko tyle z rób.. świerk w kąt i już masz pół rabaty zagospodarowane..

Anek - tak zrobię Kojec psa na razie to pustostan - nasz pies jest maluśki i mieszka w domu - to pozostałość po wcześniej posiadanych przez teściów wilczurach i tym podobnych... ale też oprócz budy psiej są tam przechowywane inne rzeczy więc tak czy siak kojec zostaje
Świerka przesadzę... a co sądzisz o odwracaniu darni??? czy na wiosnę ona już będzie "przerobiona" i będzie można tam sadzić???
i poza tym to Ci baaaaardzo dziękuję za pomoc w temacie
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 16:13, 16 wrz 2013

Do góry
alinak napisał(a)
Aniu nadrobiłam i o rowerach i o grzybach , ale jak poczytałam o magnolii to mi szczęka opadła na ziemie od razu . ty sie do tej magnolii wróć i jeszcze tych nasionek ukradnij . zaczynaj produkcje i masz murowanych klientów . tyle że w naszym klimacie ponoć rzadko kwitnie .....ale może na śląsku akurat .

Alinko - bardzo się cieszę, że Cię u mnie mogę gościć Otóż - pojechałam do tej magnolii bo ja ją właśnie z Pisarzowic przytargałam ale na razie wyglądała tak

skoro ma owocostany to musiała i kwitnąć co prawda wiele ich nie było. Co prawda też akurat ona chyba i tak nie kwitnie tak obficie jak inne odmiany, ale to tak ciekawostka. Na razie maluchy są - jak przeżyją dłużej zobaczymy co z nimi będzie Pozdrówki
Moj ogrodeczek 16:05, 16 wrz 2013

Do góry
Witajcie ogladam od jakiegos czasu wasze piekne ogrody i ogrodeczki
nie mam tak pieknego ogrodu jak niekturzy na tym forum ale staram sie i caly czas cos zmieniam
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 16:03, 16 wrz 2013

Do góry
Agania napisał(a)
]

Pozdrawiam właścicielkę nowego pięknego ogrodu. I pięknego kota. Co za niebo i kolory na tym zdjęciu, takie niebo tylko u nas. Pozdrawiam z bliska, czyli spod Wieliczki.
Ps. Jestem dopiero na 6-tej stronie, ale to zdjęcie powyżej mnie zachwyciło, czytam dalej.
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 16:02, 16 wrz 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)
Tam warto o każdej praktycznie porze jechać...zawsze pięknie. Widziałaś gdzieś takie ciemno bordowe rozchodniki? I białe?

Nic nie kupiłaś czy się nie zdążyłaś pochwalić?

Buziolek

Masz rację Kasiu - warto o każdej porze. Ja tam bardzo lubię jeździć - wolę niż do Kapiasa. Widziałam tyle, że głowy nie dam za te bordowe rozchodniki... choć wydaje mi się że tak - właśnie u Pudełków czyli tam gdzie azalie... ale tego tyle było.... Białych nie kojarzę, ale na pewno widziałam takie - w szkółce oczywiście
Wszystko o czym ... Marzysz 15:45, 16 wrz 2013

Do góry
Mój eksperyment ogrodowy czyli lagerstroemia wysiana z nasion znów zakwitnie już jej niewiele brakuje

będzie pigwówka

a moje pomidorki jeszcze są

Mój jesienny ogród 15:38, 16 wrz 2013

Do góry
Konrad, do rodaka na wygnaniu trzeba pisać, bo zaraz wpada w dół jak nic nie napisane od ostatniej bytności.
Zaczynam zbierać pigwowce, pigwa jeszcze ma z miesiąc.

Na wszystkie dąsy przesyłam moją werbenę.

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 15:25, 16 wrz 2013

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Proszę o podpowiedzi jak posadzić na tej rabacie piwonie.

Mam 5 szt. Coral Sunset

http://www.graefswinning.be/shop/product_info.php?products_id=19

Dokupiłam u Podstolca 5 szt. Early Glow

http://www.graefswinning.be/shop/product_info.php?products_id=79

Będą zatem 2 kolory - koralowy i jasno żółty przechodzący w kremowy. Ciężko ten drugi kolor opisać. Nie wiem czy dobór kolorów dobry, ale te misię podobały wśród tych do wyboru. Nie wiem jak je tu posadzić (bo niedługo przyjadą te Early Glow). Czy mieszac kolory, czy w jednej części posadzić tylko koralowe a w innej tylko kremowe?
Przypomnę układ:
1. całkiem po zewnętrznej stronie, te kulki to choina kanadyjska
2. pas zielony i H to miskanty i hortensje limelight
3. pas szary to docelowo plamy jeżówek (nie ma ich na planie), najchętniej pomarańczowych lub innych żarówek i trawy np. molinia, rozplenica, obiedka; zaznaczone w tym pasie są 3 zółte robinie frisia i niebieskie plamy kosaćca syb.

Piwonie pójdą do rzędu szarego, tylko jak - pojedynczo czy np. tu dwie tam jedna? No i te kolory, jak to rozłożyć. Chyba nie będą się z niczym gryzły podczas kwitnienia? Czy się mylę?

ten kremowy wydaje się prawie biały, tylko taki ciepły- bardzo ładny. I jeszcze pojedyńczy, z widocznym środkiem- sam miód!
Koralowa znów na zdjęciu ma śliczny kolor. choć bardziej kojarzy mi się z ocieplonym różem niż z koralem. Jest koralowa?
Ranczo Edy 15:17, 16 wrz 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)
Przyleciałam z rewizytą...
Śliczne kociątka....u nas w zeszłym roku kocica się przewinęła z czterema małymi, ale balowały...

Podaj mi proszę nazwę tego bordowego rozchodnika...szukam takiego, znaleźć nie mogę...może po nazwie szybciej mi pójdzie.

Pozdrowionka
witaj Kasiu nie jestem pewna ale cos koło sedum matrona tylko one mają to do siebie że wybarwiają się pod wpływem otoczenia i ziemi
Ogród w skali mikro :) 15:14, 16 wrz 2013

Do góry
Parę fotek z przglądajacego się w lustrze mikro ogrodu

Ogrodnik Mimo Woli cd 14:56, 16 wrz 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
Anka, alez natrzskała stron, miałam ci ja czytania oi oglądania! ależ kawał roboty, wrzosowisko świetne, ale kancik mistrzowski i to w takich trudnych warunkach!
a trawa Graziella to chyba mi podpasowałą na moje zmiany, zaraz ją wyszukam

Sama się przeraziłam ilością stron... i skąd to się wzięło.. A Graziellka fajna.. jak wszystkie prawie trawki..
Bo już jesień... nie ma na to rady.. klon się wybarwia..

Ogrodnik Mimo Woli cd 14:53, 16 wrz 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)
Będziesz u nas wreszcie???? Do Gierczusi...czy do mnie wsio ryba...ale KIEDY?????

Czekam na pogodę.. bo mam być sucho.. muszę z pędzlem i farbką jechać A pogoda w kratkę ...

Ale z powodu kilku kropel deszczu trawka wreszcie ruszyła... ale tylko pod agro, tam gdzie agro nie ma.. stoi w miejscu

ogrodoweimpresjejolki 14:44, 16 wrz 2013

Do góry
jotka napisał(a)
Witaj Irenko:
Dzisiaj pogoda typowo na prace kameralne, więc załadowaliśmy sokownik mniej dorodnymi brzoskwiniami. Jest ich dużo, szkoda żeby się zmarnowały, a przy tej pogodzie już nie wszystkie się dojrzeją do bezpośredniej konsumpcji ...

O matula, u mnie na strych stoi taki sokownik.... całkiem zapomniany.....a ja zrobiąm pyszną naleweczkę z aronii
Pozdrawiam
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:42, 16 wrz 2013

Do góry
te jeżówki mam z siewu, gdyby nie Finka, myślałabym, że chwast i wywaliłabym, ciekawa jestem czy za rok zakwitną? i jakie? i cos i je żre, tu chyba ślimaki!
Ogródek Janiny 14:42, 16 wrz 2013

Do góry
Róże w pełnej krasie.
W kamiennym kręgu od początku 14:41, 16 wrz 2013

Do góry
jotka napisał(a)
Aniu, często zatrzymujemy wzrok na ogólnym planie, a przecież detale takie śliczne ładnie je pokazałaś

Jolu, bo diabeł tkwi w szczegółach

Zeby to zauważyć musimy przstanąć....wyjdzie to nam tylko na zdrowie...życzę Ci tego z całego serca
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:40, 16 wrz 2013

Do góry
zielone gąsienice zżerają mi niemal wszystko
ciągle deszczowo i nie wiem czym to pryskać

a to sadzonka jaśminowca wonnego, z kilku przywiezionych z Krety, tylko 2 się przyjęły; mam dylemat, zostawić na zimę, porządnie okrywając, czy zabrać na zimę do domku? a może jedna okryta w gruncie, a druga do domku, taki test na przeżycie
klonik Acer już taki jesienny

Beatko, znowu nowy avatar, już jesiennie..
a tu już w ogóle jesień../.

złocień ogrodowy Clara Curtis
po przesadzeniu strasznie się pokłada, jak nic zahaczy o niego kosiarka
Ogródek Janiny 14:35, 16 wrz 2013

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies