Bogdziu - no właśnie nie poczeka... Przymrozki były, parę centymetrów śniegu również, jednak na szczęście przyjechałem na zielone Strat mrozowych i pozimowych jeszcze nie jestem w stanie określić, na pewno bukszpany mogłyby się ogarnąć... resztę przetrawię
Sadzę co roku tony białych pod ambrowcami i poniwnie zakwitają tylko exotic Emprior. Sadziłam juz tyle róznych i wciąz tylko exotici mam.... Pod magnolia zakwitła mi ponownie Mount Tacoma. W tym roku posadziłam białe purrisima, moze te powtórzą kwitnieni, bo zwykle z tej serii rosna po wielu latach.
Oj Renatko u mnie początek kwietnia nie maja! Na matury nie zakwitną kasztany - coś dziwnego dzieje się z tą naszą przyrodą.
Masz rację, dobre miejsce to podstawa. Moja magnolia stellata już przekwita, ale nie ucierpiała jak w innych ogrodach - wszyscy po kolei mają na magnoliach czarne kwiaty - ja na szczęście nie!
Co do bylin to ja mam odwrotnie - dokładam byliny do ogrodu.
dokładnie tak, trochę a nawet bardzo żenująca sytuacja znaleźć swoje zdjęcia na stronach firmy trudniącej się sprzedażą roślin.I jeszcze dochodzi swojego .
A zobaczymy czy dotrzymają słowa.
Moja magnolia z jednej strony wygląda tak .
A ten krajobraz krzaczasty własnie się zmieni.bo to z tyłu to nasze działki
A z drugiej strony całkiem ładnie się trzyma
Magnolia cudna i pięknie prezentuje się z oddali. Twoja wisteria pięknie wygląda. Też kiedyś myślałam o wisterii, ale to jednak silne pnącze i się nie zdecydowałam. Warzywnik super, pomysł z siatką na ogórki bardzo dobry. Ale i fasolka przy kręconych tyczkach świetnie wygląda