Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Mirkowy ogród (początki) 15:37, 20 kwi 2017

Do góry
a co siałaś Mirko, jakie trawki? zawęźmy poszukiwania
Typografia ogrodu 13:07, 20 kwi 2017

Do góry
magnolia napisał(a)
Kupiłam świdośliw lamarcka, bez odmiany.
Zrobię foty jak ciut cieplej będzie i pościągam agrowłókniny.

Cieniste u mnie ruszyły, ale one maja tak że ruszają b. wcześnie pierwszymi źbłami,a potem jakby wolniej. Jedna czy dwie z nich kwitnie teraz.

Ale Twoje mają jakieś nowe listki, czy nic?
maja u podstawy tak 2-3 cm. ale nie jakos duzo. na razie wygląda jeszcze zimowo. sucho. o kwitnieniu nie ma mowy
Atacama pod lasem 12:22, 20 kwi 2017

Do góry
chagall napisał(a)
Na piaszczystej, kwaśnej ziemi najlepiej udają się skrzyp i szczaw, ale dużą szansę mają iglaste, zwłaszcza sosny i jałowce, nawet świerki i thuje przy odrobinie życiodajnej pomocy (podłoże i nawóz do iglaków), a z bardziej ambitnych magnolia (posadziłam w duży dołek z odpowiednim podłożem - chyba do rododendronów kupiłam, bo do magnolii nie było ).
Czy zamierzasz założyć swój wątek?

Dzięki chagall za porady
Sosny i świerki faktycznie rosną u mnie jak szalone. Oraz mchy, porosty i jakieś krzewy których jeszcze nie zidentyfikowałem. Do thui jakoś nie mogę się przekonać - może dlatego że rosną u każdego sąsiada
Jak tylko uprzątnę sterty gałęzi po zeszłorocznych wycinkach (parę ton będzie ) to pewnie założę wątek - na razie nawet nie ma jak zdjęć zrobić
Pozdrawiam!
Typografia ogrodu 11:51, 20 kwi 2017

Do góry
w maju juz więcej miała młodych i wtedy ładnieć zaczyneła

Typografia ogrodu 11:49, 20 kwi 2017

Do góry
tu fota z zeszłego kwietnia- ta kępka ucięta to turzyca-nie wygląda cudnie

Typografia ogrodu 11:43, 20 kwi 2017

Do góry
Kupiłam świdośliw lamarcka, bez odmiany.
Zrobię foty jak ciut cieplej będzie i pościągam agrowłókniny.

Cieniste u mnie ruszyły, ale one maja tak że ruszają b. wcześnie pierwszymi źbłami,a potem jakby wolniej. Jedna czy dwie z nich kwitnie teraz.

Ale Twoje mają jakieś nowe listki, czy nic?
Typografia ogrodu 11:36, 20 kwi 2017

Do góry
magnolia napisał(a)
I jak to dobrze że mamy Toszkę
to prawda
Marto a czy Twoje turzyce cieniste już ruszyły? moje jakies marne na razie
Typografia ogrodu 11:35, 20 kwi 2017

Do góry
magnolia napisał(a)

sporo dobrych wiadomości, świetnie!
Nie mogłam się oprzeć i przytargałam do siebie tez świdośliwę. I też mam i tez się nią bardzo cieszę ( a jak ja widzę, to często Ty mi się
przypominasz )
o super a w jakiej odmianie? masz jakies fotki bom ciekawa
Typografia ogrodu 11:12, 20 kwi 2017

Do góry
I jak to dobrze że mamy Toszkę
Typografia ogrodu 11:08, 20 kwi 2017

Do góry
nawigatorka napisał(a)

Marto przy pomocy dziewczyn z forum i zakupach mamy już sporo sadzonek trzcinnika oba pasy zaplanowane na ten rok juz obrzeżone i jeden obsadzony. Drugi lada chwila. jak dobrze pojdzie może jeszcze kawałek wiecej ponad plan da się obsadzić. Łatwo z czyszczeniem tego terenu nie było ale najgorsze chyba za nami. Ściółkę konsultowałm z Toszka i dostałam błogosławieństwo więc jeden pas juz wyściółkowany. grubo.
od zimna oberwał troche tulipanowiec i grujeczniki ale te były zapakowane więc nie jest najgorzej. u nas zimno było tylko dwie ostatnie noce i to jedynie -2.
graby tarasowe w liściach ale jeszcze slonka im trzeba. no i śś kwitną im mruz krzywdy nie zrobił. fajnie, ze zaglądasz

sporo dobrych wiadomości, świetnie!
Nie mogłam się oprzeć i przytargałam do siebie tez świdośliwę. I też mam i tez się nią bardzo cieszę ( a jak ja widzę, to często Ty mi się
przypominasz )
Typografia ogrodu 11:01, 20 kwi 2017

Do góry
magnolia napisał(a)
tyle się u Ciebie dzieje, że wpadanie raz na 2 tygodnie nic nie daje.... szkoda.
Napisz ze dwa zdania co słychać?
Wiem że tez zimno.
My z M. w święta okrywaliśmy ogród agrowłókninami, doniczkami, zasypywałam liśćmi co mogłam, ale nie wiem co z tego będzie.
Jakiś koszmar
Pozdrawiam ciepło

Marto przy pomocy dziewczyn z forum i zakupach mamy już sporo sadzonek trzcinnika oba pasy zaplanowane na ten rok juz obrzeżone i jeden obsadzony. Drugi lada chwila. jak dobrze pojdzie może jeszcze kawałek wiecej ponad plan da się obsadzić. Łatwo z czyszczeniem tego terenu nie było ale najgorsze chyba za nami. Ściółkę konsultowałm z Toszka i dostałam błogosławieństwo więc jeden pas juz wyściółkowany. grubo.
od zimna oberwał troche tulipanowiec i grujeczniki ale te były zapakowane więc nie jest najgorzej. u nas zimno było tylko dwie ostatnie noce i to jedynie -2.
graby tarasowe w liściach ale jeszcze slonka im trzeba. no i śś kwitną im mruz krzywdy nie zrobił. fajnie, ze zaglądasz
W zgodzie z naturą 10:49, 20 kwi 2017

Do góry
hanka_andrus Dziękuję Haniu, staram się jak mogę, ale zdrowie nie pozwala na wszystko co bym chciała zrobić w ogrodzie, więc jest jak jest

BasiaLT Magnolia już zardzewiała, bo pogodowo trzy noce z przymrozkami do -4 a przykryć jej już nie da się
Magnolie (Magnolia) różne gatunki i odmiany 10:22, 20 kwi 2017

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
Iwona to może być siewka (długo nie kwitną) lub sprawa słabego podłoża (nawożenie i PH)

żółta Butterflies już się szykuje czekałem 3 lata na pierwsze kwiaty teraz drugie kwitnienie

jaki pokroj ma ta magnolia ?
Typografia ogrodu 10:16, 20 kwi 2017

Do góry
tyle się u Ciebie dzieje, że wpadanie raz na 2 tygodnie nic nie daje.... szkoda.
Napisz ze dwa zdania co słychać?
Wiem że tez zimno.
My z M. w święta okrywaliśmy ogród agrowłókninami, doniczkami, zasypywałam liśćmi co mogłam, ale nie wiem co z tego będzie.
Jakiś koszmar
Pozdrawiam ciepło
W zielonej aptece 09:28, 20 kwi 2017

Do góry
Miro - coś się opóźni a coś przegapi
Magnolia stellata zaczęła kwitnienie 2 tygodnie temu

ani się spostrzegłam, jak mróz ją sponiewierał

Agato, dziękuję za wpis.
Na razie zdecydowanie lepiej niż siewy wychodzą mi odkłady

Asiu
zdecydowanie tak - przyszła i mrozi nocą paskuda!
Na szczęście w ogrodzie są drobiazgi,, które się jej nie boją
Moja bajka 06:38, 20 kwi 2017

Do góry
wiunia napisał(a)
Kasiu jak nazywa się Twoja żółta magnolia? Jest piękna!!! Ja nam tylko Malutką Susan, a marzy mi się taka żółto kominkowa.Ile ma lat ta u Ciebie?

Magnolia to Yellow River i ma ok 9 lat.
Moja bajka 06:28, 20 kwi 2017

Do góry
Kasiu jak nazywa się Twoja żółta magnolia? Jest piękna!!! Ja nam tylko Malutką Susan, a marzy mi się taka żółto kominkowa.Ile ma lat ta u Ciebie?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies