Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Asclepias tuberosa - trojeść bulwiasta 11:29, 09 lis 2013

Do góry
Zostaje, bo zostają jej bulwy, które się rozrastają.
Ja dodam, że warto ją mieć także dla jej kępy liściowej. Kwitnie długo, a potem do późnej jesieni zostają obfite i długo zielone liście.

To zdjęcia z lipca tego roku. Posadziłam w czerwcu maleńką sadzonkę kupioną w PNOS-ie.

A tak wyglądała pod koniec października

Działka prawie w Borach Tucholskich 11:08, 09 lis 2013

Do góry
poznawanie świata c.d.
but roboczy to jet to
W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 11:04, 09 lis 2013

Do góry

Jednak mam jakoś trawkę. Może powiecie co ona za jedna?

świetne połączenie
trawka, miałam taką ale strasznie się rozrastała więc ją wyciepałam - chyba niesłusznie bo jest piękna nazwa była kiedyś w mojej glowie ale teraz nie pamiętam
pozdrawiam
Powojnik - Clematis 10:52, 09 lis 2013

Do góry

Witam serdecznie wszystkich zakochanych w clematisach!
Moim nowym nabytkiem z 2013 jest wspaniay Ville de Lyon. Pomimo iż kwiatków w tym roku miał niewiele, ale za to jakie! Kolor bardzo intensywny i te cieniowania na brzegach..., dla mnie cudo!
Szukam dla niego towarzysza, myśłałam o jakimś clematisie pachnącym, w związku z tym mam pytanie, czy macie jakiś ładnie pachnący, który by się dobrze komponował z Ville de Lyon, który rośnie na słonecznym stanowisku?
Makowo na Kociewiu 10:48, 09 lis 2013

Do góry
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 10:47, 09 lis 2013

Do góry
Agania napisał(a)

Bukszpanowa wizytówka też nad tym ubolewam, trochę za późno na to, ale też chciałabym od razu mieć takie kule i stożki, bo ceny adekwatne do ich wieku i kształtu, który by nas zadowalał za nic nie jest adekwatny do naszych kieszeni

Teraz już nawet w szkółkachnie oglądam takich buszpanów, żeby sobie humoru nie pogarszać
Żałuje tylko tego, że 5 lat temu nie miałem więcej oleju w głowie, miałbym teraz pełno ładnych strzyżonych bukszpanów, może nie za wielkich, ale przez ten czas z roślinki za 5 złotych uformowałem taki stożek

Nie ma jednak co narzekać.... w tym roku naprawiłem błąd i za 5 lmoże będę w posiadaniu kolekcji małych strzyżonych bukszpanów

zawitka napisał(a)
Witaj Łukasz --rabatka fajna co Ty chcesz ha ha Pozdrawiam ;d

W maju nawet jest łądna i patrząc na całość, jednak jak się podejdze i zacznie przyglądać to czar pryska. Na razie sklaniak zostaje,ale w troszke pomniejszonej formie, reszta zmian narazie w głowie. Wiosną będzie sporo pracy

Teraz idę dalej się męczyć z moją poszytą szczęką.....
Makowo na Kociewiu 10:43, 09 lis 2013

Do góry
Makowo na Kociewiu 10:39, 09 lis 2013

Do góry
Makowo na Kociewiu 10:35, 09 lis 2013

Do góry
Makowo na Kociewiu 10:32, 09 lis 2013

Do góry
Moja bajka 10:02, 09 lis 2013

Do góry
Czy widzicie to co ja? Jak tak dalej pójdzie to chyba przylecą bociany
Moja bajka 09:59, 09 lis 2013

Do góry
Blaszak cały w serduchach Dodałabym je szcze ze 3
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 09:53, 09 lis 2013

Do góry

Bożenko,deszczyk w sumie potrzebny,rośliny muszą napić się przed zimą.

Kasiu,ode mnie do Rybnika jest ponad 400 km,mam tam kuzynkę, z którą jestem blisko.Teraz byli u nas na weselu syna,więc cyca trochę possałyśmy,ale w przyszłym roku chciałabym pojechać,bo ostatni raz byłam kilka lat temu na weselu chrześniaka.

Ewelinko,to jest kalina,nie wiem jaka odmiana,bo kupowałam ją u nas na targu jako nn.W sezonie ma kwiaty płaskie takie baldachimowe,a te owoce są do wiosny jak ptaszki nie zjedzą.

Makowo na Kociewiu 09:44, 09 lis 2013

Do góry
Tess napisał(a)
Wiosna w głowie? Czy rebus cebulowy?

W taki dzień jak dziś (wieje i leje) marzę o wiośnie.
Narcyze, które pokazałam rosną pod brzozą nie wykopywałam ich i cały czas tam są, jestem ciekawa czy zakwitną, i jak na nich wpłynęła zmiana bo przecież wiosną pod brzozą nie było kulkowa tylko wszystko co tylko można sobie wyobrazić a wytrzymywało wpływ brzozy - to były funkie w odmianach, żurawki trzmieliny, tawułki japońskie bratki etc
było

jest tak
w przyszłym sezonie zniknie horti a kulek przybędzie - tawuła będzie zamieniona na kulkę bukszpanową
Nasz przydomowy ogródek 09:36, 09 lis 2013

Do góry
Boguś odmachowuję również. Jestem przekonany na stówę że jałowiec został "załatwiony" przez grzyba od igieł. Jestem w trakcie płukania żwirku (został ściągnięty) i wpadłem na małą czarną.

Agatko chcę wykorzystać dobrą pogodę przed zimą.

Pozdrawiam Was.

O to oprzyrządowanie do płukania : stary szaflik z wodą, doniczka z dziurami, kielnia, buciki wyjściowe.
Ten kto nie kocha ogrodu by tego nie robił.

Leycesteria formosa 09:26, 09 lis 2013

Do góry
Mnie się udało w tym roku wyhodować kilka egzemplarzy z nasion. Nasionka pięknie powschodziły.
Jedną sadzonkę wsadziłam do ziemi a resztę sadzonek jeszcze mam w doniczkach.
Wszystkie sadzonki zakwitły, skromnie miały tego kwiecia ale i tak się cieszyłam.
Dobrze wiedzieć, że może przemarznąć i trzeba na zimę ją zabezpieczyć.

Ogród zapachów u Jasi 09:10, 09 lis 2013

Do góry
Poziomka napisał(a)

A dlaczego ma wymrozić ? -przecież mieszkamy w tym samym rejonie Polski

Pozdrawiam Jasia

ciekawe co zrobi moja? jak będzie po kolejnej zimie? czy ja czymś owinąć- zabezpieczyć? zrobić chochoł? ładnie sie rozkrzewiła przeżywszy ( pierwsza zimę u mnie)

wyczytałam, ze wytrzymuje -15oC, a u mnie i do -25 dochodzi
pozdrawiam gabrysia
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 08:29, 09 lis 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

To też coś nowego.. na rabaty czy do doniczek??

Resztę inni skomentowali. nic nie dodam nowego.. ale Zdzisława....mogę zawsze przygarnąć, nie wiem tylko co M na to.... i druciana ogrodniczkę też A nawet jedno i drugie.. piszę na wypadek jakby się Ci już do pomysłów nowych nie pasowali

Linie i wypełnienie... z niczym nie trafiłam w w wyobrażeniach.. bo jest obrzeże z kostki.. (i tu mi lepiej bo takie też mam.. ) .. a nie będzie kancików ... ale będzie miodzio....

Jarząba pomarańczowego, ślicznego przemilczam.. bo eMuś od razu by kupował... a kulki cisowe wypasione.... pocieszam sie że trzeba zawsze cenę do jakości i możliwości.... moje też będą wypasione... Muszę sie pocieszać, bo chociaż nie mam w naturze natury zazdrości ... to jednak coś sie porobiło i jak widzę wielkie kulki to mnie trochę tak nie ten teges.... nie powinnam, ale zazdroszczę

Ślicznie jest... a będzie ...... miodzio..... dziś sobota, to może coś wieczorkiem obejrzymy
Asclepias tuberosa - trojeść bulwiasta 08:05, 09 lis 2013

Do góry
Koło trojeści nie tylko pszczółki nie przejdą obojętnie, człowiek też.. kolor jest tak wyraźny, że z daleka ją widać .. u mnie rozsiewa się sama Zaschnięte pędy są ozdobą jesienią i zimą..
Fotki może koloru nie oddają, ale ten kolor daje po oczach

Połowa działki - czyli mam powoli dość 08:01, 09 lis 2013

Do góry

Kwitnaca hosta----wieczorną porą
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies