Zanim przyjdzie zamówiony karmnik zrobiłam dodatkową stołówkę na balkonie moim ptaszkom, bogatki są najbardziej odważne gorzej z szarytkami i modraszkami, ale cosik mam
Grażyna, strych jest niedocieplony jak trzeba i nie mam żadnej gradobiciarni... nie mam nawet gdzie trzymać nart i takich tam.... wiec robimy pomieszczenie gospodarcze... a awaryjnie jak po imprezie ktoś zaśnie to się bo tam właduje i już... wyniosę suszarkę na bieliznę i deskę do prasowania.. Mój dom to pokój z kuchnią i sypialnia.. .. brakuje takiego pomieszczenia ekstra.
Kto podskoczy ten wejdzie.... tylko dla wysportowanych
A jeszcze jedno...
Czy przed tym murem pasować będą jakieś kuliste drzewa, np. klon, w towarzystwie rosnącego świerku, którego sama sadziłam mając 5 lat Duży, co nie...?!
Ta beznadziejna falka w kostce ma być wyprostowana...
Klony, czy inne kuliste nie zasłonią mi tych pięknych widokow, ale raczej nie chcę strasznie wysokich drzew, bo jest to strona południowa i zaciemniłyby mi podworko
A tak apropo natchnienia....
Ciągle czekam, aż ktoś z Was mnie natchnie odnośnie mojego ogródka
Zaraz kolejna wiosna mnie dopadnie, a w głowie pomysłu brak...
Najbardziej zależy mi na rabatkach koło domu, moja wizytówka, a szczególnie ta ściana z pergolą i łezka przed nią- tu nic mi do głowy nie przychodzi.
To małe okno jest od łazienki, więc też dobrze by było je czymś zasłonić ...?
A co na tej łezce? ta wierzba rośnie tu ni w 5 ni w 10
Stawiam raczej na minimalizm i prostotę...
POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ewuniu zdrowych, spokojnych i wesołych Świąt oraz szczęśliwego Nowego Roku Tobie i całej Twojej rodzinie życzymy z Marianem czasami daj znać, że żyjesz
To ponoć dość pospolity grzyb, tylko że owocuje zimą i mało komu znany A jajecznica z 'monetką' niezła była
Zdjęcie strony z Atlasu grzybów wyd.III 1974 r.