No tak , przypomniało mi się ,że o likwidacji płotu już pisałaś ..... Będzie więcej miejsca, znacznie....
Hmmm.... to może te płyty na froncie będą miały uzasadnienie i można się tamtędy przechadzać do innej części ogrodu o tak ......
dumam nad tym słupem u Ciebie z dwoma odnogami i wiesz tak sobie pomyślałam ale nie wiem czy można formalnie tak zrobić .... Poczytałam , że nie chcesz zasłonić go świerkiem tak jak Dana zaproponowała choć przyznam się , że i ja o takiej formie pomyślałam..... No to może zrobić gabiony na słupach ??? Znalazłam takie coś .... co prawda to nie słupy elektryczne ale ...... http://ladnydom.pl/budowa/51,106565,12068281.html?i=6
Tego to się nie spodziewałam zaskoczyłaś mnie
Odpowiem wieczorkiem
Miałam rozbierać choinkę i sprzątać ale lecimy na poddasze sprzątać bo od remontu dachu nic tam nie było ruszone z braku czasu. Powoli trzeba myśleć o ścianach działowych...
Sylwia nie, że nie chcę tylko chyba nie bardzo mogę...Panowie elektrycy już mnie postraszyli, ze muszą mieć do słupa dostęp bo on za oświetlenie uliczne robi... a z ulicy nie dają rady i się po nim wdrapują.... ach jak mnie to drażni ale nic nie poradzę... zapytam jeszcze w energetyce ale dumam też czy świerki za bardzo nie przytłoczą, wzdłuż też żywopłot ze świerków a może coś innego? tylko co???
Co do gabionów to też nie wiem czy jest to możliwe a nawet jakby to M raczej nie chętny... o filarze przed wejściem to już na pewno nie ma mowy choć mnie się podoba
Gdybym miała nowoczesny dom byłoby łatwiej ale mam jaki mam... co prawda jego wygląd niedługo troszkę się zmieni bo od frontu na górze będą okna balkonowe, elewacja do przemalowania, ogrodzenie dostanie wypełnienie z poziomych desek itd. ale to jednak nie to samo.
Tutaj widać o ile powiększy się ogród po likwidacji ogrodzenia
Słup...
M wymyślił, żeby wyciepać tą starą thuje co myślicie ???
Śliczna jest ta tuja, pięknie przycięta. Mnie byłoby szkoda ją wyrzucać. Zmieniłabym jedynie wykończenie u dołu na jakiś jednolity dywanik lub wkomponowała w rabatę. Tak myślę Widać po pniu, że nie jest młodzieniaszkiem. Na takie drzewko czeka się latami.
Wiesz , nie sądzę aby można było tak sobie przyodziać słup w gabiony .... bo i po czym jak słusznie zauważyłaś będą się wspindrać Ale nie ma tego złego , wstawiam rys. bo ten pomysł z obsadzeniem tego słupa po kwadracie wokół nie jest zły a wręcz chyba najbardziej możliwy..... Można zrobić otoczkę z graba lub ze świerka lub z choiny kanadyjskiej i ciąć w formie żywopłotu ale w takiej odległości od słupa aby panowie wymieniający żarówkę mogli wtargnąć na słupa od zaplecza czyli od tej strony której Ty widzieć nie będziesz ..... a tu rys. objaśniający