Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Aneczkowe marzenia 13:28, 10 wrz 2013

Do góry
Na ogólnym zdjęciu widać w trawie jeszcze dwa koła. W nich też jest bałagan, ale postaram się to poprawić.
chortensja anabelle, po prawej azalia bez nazwy o pięknych czerwonych kwiatach, zagłusza ją jakaś biała samosiejka, której nazwy nie znam, malutka różyczka posadzona dwa tygodnie temu z tesco, daturka chwilowo tam wsadzona, i smagliczka

drugie koło to krzewuszka, trzemielinka żółta, rozchodnik, juka, malutka różyczka jw zakupiona w tesco i jakieś małe bylinki rumianek czy coś takiego

jeszt jeszcze w trawie taki punkcik, naktórym kiedyś zamiast pelargoni zamierzam postawić poidełko dla ptaków:

kiedyś kupię sobie takie:
Rabata różana zamiast warzywnika:) pomocy:) 13:08, 10 wrz 2013

Do góry
Pociągnęłam dalej bergenie, rzędem za bukszpanami, limki rzędem w prawo (trochę dużo miejsca mi zajęły). Co pomiędzy? Jedno przęsło płotu ma 2,5 m, więc głębokość tej rabaty to 7,5 metra (spoooro róż wejdzie i ponad 8m długość do zagospodarowania...

Trochę nudno z taką ilością bergenii... hmmm... może bergenie paskiem, potem co innego i znowu bergenie?
Ogród Bogusława 13:03, 10 wrz 2013

Do góry
oznaka jesieni, szkoda lata.
Mój ogród - radością dla oczu, pokarmem dla duszy. 12:59, 10 wrz 2013

Do góry
buźiaki lecą pobiegałam sobie i martwię sie że jestes taaaaka zabiegana kwiatuszki na otulenie
Rabata różana zamiast warzywnika:) pomocy:) 12:52, 10 wrz 2013

Do góry
Witajcie!!

Znalazłam nowe miejsce na skrzynki z warzywami. Czekam aż można będzie warzywka zebrać i sadzę rośliny ozdobne Ale fajnie!!
Cała rabata, która jest rogowa, obsadzona jest z przodu bukszpanami; stworzą niedługo mam nadzieję obwódkę.

Proszę o pomoc.
1/za płotem jest rząd cisów, kiedyś urosną i będzie żywopłot, stworzą tło dla roślin w ogrodzie, a zielona siatka może utonie w cisowych igiełkach Są cisy mniejsze i większe, większe wykopię niedługo i dosadzę mniejsze które czekają w doniczkach, żeby było równo i porządnie. Cisy podsadzone są runianką, która słabo rośnie. Dużo lepiej rośnie mozga trzcinowata, która rosła w płocie, a teraz rozłazi się niemożebnie i wypiera runiankę muszę zwalczyć chyba roundapem?

2/Pod płotem, po stronie działki - planuję kontynuację rzędu hortensji (na razie jest 7 limek); do końca limki, czy może też 7, ale Vanille Fraise?? waham się.

3/ w miejscu skrzynek chciałam sadzić róże, po 3 z odmiany, różowe i kremowe. Całość podsadzę bodziszkami i kocimiętką. I chciałabym tam też rozplenice pomiędzy, uwielbiam I połączenie róż z trawami bardzo lubię, moja pomponella:

4/czereśnia zostaje Magnolia doradziła podsadzić obwódką z bukszpana i wypełnić chyba lawendą. Myślę

Martwię się że czereśnia zacieni cały ten kawałek i za kilka lat róże mi tam padną. Więc jeśli nie róże, to co?

Teren wygląda tak, zdjęcia z piętra:.
W miejscu kompostownika będzie placyk z ławeczką

Tu w miarę zagospodarowane - po lewej:

Tu nie:
Spotkanie w Domu Działkowca, Warszawa 12:51, 10 wrz 2013

Do góry
Witam serdecznie oglądałam oglądałam super i pozdrawiam Debrusiu i Danusiu oraz wszystkich miłych gosci pięknie wam się to udało i fajnie być docenionym miło się wspomina a co do działek to bardzo mi się podobało zielono ,kolorowo i z pomysłem to jest sztuka nieraz jechać tyle km. żeby się na pocić w słońcu, deszczu i dokonać tyle cudów podziwiam i pozdrawiam miłego
Ogród ogrodniczki 12:50, 10 wrz 2013

Do góry
Myślisz pewnie o gruszy po lewej stronie
Jabłonka jest po prawej na skarpce.
Zdjęcia zrobiłam przed chwilą.
Daje to obraz jak jest w południe z cieniem.

Aneczkowe marzenia 12:47, 10 wrz 2013

Do góry
Ta rabatka pod betonowym ogrodzeniem wygląda na razie tak od lewej strony zaczynając:
oczywiście tuje szmaragdy będą posadzone aż do bramki, ponieważ z drugiej strony bramy tak jest. Rabata też będzie aż do bramy, a dokładnie to myślę o chortensji lime lub renhy vanille, a na razie to jast tam po kolei od lewej: różanecznik kupiony bez nazwy w biedronce, lawenda, berberys th. Aurea, pięciornik żółty z lekkim pomarańczem, tawuła, a pomiędzy te kolorowe to samosiejkisurfinii postawiłam, żeby było troszkę koloru

dalej za pięcoirnikiem i tawułą jest rh percy wiseman i rozchodnik

następnie bordowa żurawka jeszcze w donicy bo myślę źe może ją rozsadzić pod zółtym berberysem?, będzie ładny kontrast, jak myślicie? Obok żurawki liliowce, prawdopodobnie mają być pomarańczowe, następnie dwie odmiany tawuły (ta druga to chyba goldflame) , dziurawiec hidcote i za nim rh nova zembla

Działka wkoło Lubczyka :) 12:45, 10 wrz 2013

Do góry
Natomiast m mi taka niespodziankę zrobił

Pytam się go, gdzie je teraz mam dac, a on na to, że on kupił, a ja mam kombinować
Ogródek Anity 12:42, 10 wrz 2013

Do góry
I rozchodniki w 3 kolorach

I na koniec...nie wiem co to?, dostałam, posadziłam i rośnie

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 12:40, 10 wrz 2013

Do góry
Rozplenice, mmm

Winogronka zjadamy powoli

Tu muszę ciut koloru dodać, jakoś smutno (wiosną lepiej, bo są białe pełne narcyze):

W pomidorach ukrył się mieczyk

Magical Candle nadal nie posadzone...

Śliwki pożeramy

I malinki:

Ostróżki mimo mączniaka dzielnie kwitną

Limki:

Aster samosiejka:

Pomidory pod brzoskwinią:

Brzoskwinie:

Ogródek Anity 12:39, 10 wrz 2013

Do góry
I jeszcze hortensje

Ogródek Anity 12:37, 10 wrz 2013

Do góry
I w całości
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 12:37, 10 wrz 2013

Do góry
Cudna pogoda! Ech, urlop bym chciała... znowu... a tu się nic przez najbliższe pół roku nie szykuje
Znalazłam super wycieczkę na święta i Nowy Rok, 2 tyg w Gambii u nas paskudna pogoda i gorączka okołoświąteczna, tam cisza spokój plaża, palmy, hipopotamy i 30 stopni... - Zachodnia Afryka, ale nic z tego, M dopiero zaczął pracę i musi trochę popracować... buu

Róże za to kwitną Wczoraj popadało trochę, mączniakowi w to graj, ale nie będę już pryskać, lenia mam.

Ranczo Edy 12:33, 10 wrz 2013

Do góry
witajcie dziewczynki buźiaki do was lecą bardzo miło mi się was czyta buuuuźiam dziękować
Ogródek Anity 12:31, 10 wrz 2013

Do góry
Double Delight

Alinka

Louise M

Louis Odier
Ogródek Anity 12:26, 10 wrz 2013

Do góry
Nie mogłam jechać na święto róż ale u mnie też jest ich na szczęście sporo
Ogródek Anity 12:21, 10 wrz 2013

Do góry
Trochę popadało wczoraj, nareszcie! Ogród jeszcze w pełnym rozkwicie
Aneczkowe marzenia 12:16, 10 wrz 2013

Do góry
Prawy róg ogrodu wygląda tak:

Działka wkoło Lubczyka :) 12:04, 10 wrz 2013

Do góry
Za to sąsiad chce chyba, żebym zawału dostała?! Zobaczcie co przywiózł

Cały rząd drzewek! Ale by mi się te skarby na ten mój drugi bok przydały już mu powiedziałam, że jak mu zginą, to może u mnie szukać na szczęście on też zartownis i mówi, że bramę zostawia otwarta i z Milena możemy przyjść i brać a że dał mi kasę, bo czarnoziemu u mojego wujka zamówił, a sam musiał jechać do tamtego domu, to pieniądze za ziemię zostawił mi i mam pokazać wujkowi, gdzie ma ja wyrzucić, to sobie pójdę i chociaż z bliska zobaczę, co kupił
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies