Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój 4 arowy azyl...

Mój 4 arowy azyl...

barbara_kraj... 22:30, 09 sty 2014

paniprzyroda napisał(a)
Chyba w sobotę jednak pookrywam rośliny stroiszem i włókniną, przede wszystkim w nowym, bo tam wieje. Pozdrawiam serdecznie.

Tak, Mariolo, nie ma na co czekać
justi 12:36, 10 sty 2014

Basiu dziękuję, że do mnie zajrzałaś i poradziłaś w sprawie storczyków. Buzialek

Widzę , że piszecie o okrywaniu. Ja nic nie będę okrywać. Zbyt wrażliwych roślin nie mam, a jak coś wypadnie to się dokupi. Kiedyś uszyłam z prześcieradeł takie worki na magnolie, bo mi bardzo zależało żeby miała dużo kwiatów i co ... wypuściła 2 kwiaty. Ubiegłorocznej zimy nie okrywałam jej wcale i zakwitła jak szalona.
barbara_kraj... 21:47, 10 sty 2014

Justi, cieszę się, że mogłam Ci pomóc

Mnie jest szkoda roślin, które hoduję, chucham na nie i które miałyby paść, bo zima zła
jotka 21:59, 10 sty 2014

Każda strata roślinki jest trudna do przełknięcia Najgorsze te wynikające z własnej winy, błędu lub niedopatrzenia, ... Oby jak najmniej strat po tej zimie
EPODLAS 16:58, 11 sty 2014

Basiu, byłam na swojej działce. Cebulowe na szczęście nie wyłażą. Naparstnice i żurawki w całkiem dobrej formie. Nawet pierwiosnek jeden kwitnie. Co będzie dalej nie wiadomo. Oby tylko nie było powtórki z przed dwóch lat. Wypadło mi parę fajnych roślin. Pozdrówka.
an_tre 14:24, 12 sty 2014

Basiu połaziłam dziś po swoim ogrodzie i widzę, jak roślinki rwą się do życia, najbardziej zadziwiają mnie róże, które mają wszystkie zielone liście i dużą ilość pąków, martwię się o nie
wszyscy czekamy na właściwe oziębienie żeby roślinki odpoczęły i wpadły w zimowy sen...
pozdrawiam niedzielnie, wietrznie ale słonecznie
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
malgorzata_s... 14:26, 12 sty 2014

Basiu pozdrawiam U mnie pada śnieg
barbara_kraj... 17:44, 12 sty 2014

Zrobiłam sobie małą przerwę na odwiedzanie Ogrodowiska, bo mała uroczystość rodzinna była.

W ten sposób przegapiłam zmagania naszych narciarzy w Białce Dobrze, że chociaż zdjęcia są
barbara_kraj... 17:57, 12 sty 2014

EPODLAS napisał(a)
Basiu, byłam na swojej działce. Cebulowe na szczęście nie wyłażą. Naparstnice i żurawki w całkiem dobrej formie. Nawet pierwiosnek jeden kwitnie. Co będzie dalej nie wiadomo. Oby tylko nie było powtórki z przed dwóch lat. Wypadło mi parę fajnych roślin. Pozdrówka.

Witam Cię, Bozenko, też mam obawy co do tegorocznej kondycji roślin po zimie, której do tej pory nie widać, a która może wkrótce dać znać o sobie. Szkoda, że tak późno. Śnieg by się przydał.

Z coraz większym podziwem patrzę na Twoje fotki. Jednak kurs fotografowania to dobra rzecz
barbara_kraj... 17:59, 12 sty 2014

an_tre napisał(a)
Basiu połaziłam dziś po swoim ogrodzie i widzę, jak roślinki rwą się do życia, najbardziej zadziwiają mnie róże, które mają wszystkie zielone liście i dużą ilość pąków, martwię się o nie
wszyscy czekamy na właściwe oziębienie żeby roślinki odpoczęły i wpadły w zimowy sen...
pozdrawiam niedzielnie, wietrznie ale słonecznie

Z wielu wypowiedzi ogrodników wynika, że rośliny wchodzą w okres rozhartowywania. I to jest dla nich niebezpieczne. Miejmy nadzieję, że w końcu doczekają się śniegowej pierzynki