Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 20:43, 03 wrz 2013

Do góry
Jesiennie, kwitną rozchodniki, limki zaczęły się przebarwiać
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 20:39, 03 wrz 2013

Do góry
na dzisiejszym spacerku z sunią uzbierało się całe wiaderko
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 20:37, 03 wrz 2013

Do góry
Margarete napisał(a)

Poza tym rozplenice kupiłas - Moudry to jest ta nisak czy wyzsza bo słyszałam że sa niejako w 3 rozmiarach co do wysokości i rozłozystości.

Małgoś, mam 2 rozplenice Moudry, jedna jest bardziej rozłożysta, druga troszkę mniejsza i zwarta
Ta na 1 i 2 zdjęciu jest bardziej rozłożysta

Te 2 zdjęcia też rozplenica Moudry, bardziej zwarta (wyprostowana)
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:34, 03 wrz 2013

Do góry
Syla dzięki....
Cisy dalej nie posadzę, bo tam kiedy będzie budynek gospodarczy I wiesz co sie dzieje przy budowie.. No i dojście do budynku będzie musiało być

Propozycja druga.. to cisy będą za blisko sosny umbry.. i nie chcę tu blokować przejścia dla psa, dla nas i dla przejazdu kosiarki
Bonzaj jest malutki na tak duży plac, placyk się wydaje mały bo zarośnięty na maksa.. krata jest odsunięta od ściany, a ona też idzie do demontażu..

M się śmiał że sfałszowałam rzeczywistość na moim palnie.. a tak sie starałam ..

Albo tak...

Do góry kulek nie podciągnę bo mam tam skarpę.. dlatego są narysowane schodki.. Kulki na pochyłości trochę głupio, a nie ma jak wyprowadzić terenu, a po drugie wyprowadzimy pod kamieniem odpływ wody z rynny na trawnik... wiec zalewało by po deszczach baksiki...

Ale najpierw wypucuję wszytko z narożnika... wtedy się przymierzy, jak będzie pusto, a teraz to gdybanie.. ale jak będzie źle to pójdziemy z cisami gdzieś w ogród
To właśnie tu 20:22, 03 wrz 2013

Do góry
Vivo, machałam i wypatrywałam.

To właśnie tu 20:13, 03 wrz 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
Kaczuchy już kupione,

Dzisiaj dotarły i od razu zasiedliły brzeg,

Jurajski Ogród 20:00, 03 wrz 2013

Do góry
nieznane arkana Jurajskiego

cdn
Kwiatki i rabatki u Elizy 19:58, 03 wrz 2013

Do góry
Ela jak tam u ciebie się ma ciemiernik bo u mnie zakwitł z tych co tobie dałam
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:54, 03 wrz 2013

Do góry
lub te trzy kulasy na pniu ..... tak ..... ale ..... zawsze jest jakieś ale ..... na plecach był by iglak obecnie rosnący ??? .....

Ogrodnik Mimo Woli cd 19:48, 03 wrz 2013

Do góry
Aniu .... a jakby te trzy na pniu cisy o tam .... widzisz tam posadziłam .....

i bonsaja o tu tu ..... samego na żwirku i żółtymi żurawkami kilkoma od tak rozproszonymi ....

przy klonie jakiś kamior ulokować i bonsaju może ze dwa .......

i tu bazgroły .....
Jurajski Ogród 19:45, 03 wrz 2013

Do góry
nieznane arkana Jurajskiego - cd

ślady żerowania bobra, który czasem przychodzi, kiedy poziom wody w rzece jest wyższy

cdn
Moja działka. 19:45, 03 wrz 2013

Do góry
A u mnie zakwitł ciemiernik z siewki z ubiegłoego roku.
Kwiatowy ogródek Monteverde 19:34, 03 wrz 2013

Do góry
nebel napisał(a)
Aniu, swego czasu miałaś problem z klonem.
Czy może ustaliłaś przyczynę?
Mam w tej chwili u siebie podobny problem ze swoim
Jeżeli możesz napisz proszę, co może być przyczyną i jak temu zardzić?
Poniżej zdjęcie o co chodzi. Zamierają liście....

Ewa przesadziłam go koło goji i winobluszczu na słupie, podlewałam ale usechł za to w warmińskim ma się bardzo dobrze, ja myślałam, że nornica popodgryzała korzenie, bo tam łaziła i dlatego przesadziłam, ale już nic to nie dało
Jurajski Ogród 19:17, 03 wrz 2013

Do góry
nieznane arkana Jurajskiego

cdn
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:13, 03 wrz 2013

Do góry
Syla napisał(a)
Wiedziałam , że przytargasz wielkościowo odmienne kulasy ..... pokaż to miejsce z większej perspektywy ..... po drugiej strony rabaty masz już rabatę z hostami i ....... płotkiem i ......

wystarczą kulasy , żwir i kamienie ...... i oświetlenie pod drzewka i to pisząc zastanawiam się właśnie nad podświetleniem klona ....... o czymś takim myślałaś ????

Syla ta rabata z płotkiem idzie cała do wyrzucenia... łącznie z płotkiem.. będą tam tylko 3 cisy na nóżce i poczochrany bonzaj z cisa...
To tak przeze mnie wstępnie narysowany plan.. mniej więcej w skali.. ale tylko mniej więcej... pod cisem poczochrańcem dam trawki, żurawki, albo co... pomyśle jak posadzę.. i nie wiem czy te kulki i poczochrańca tak dam czy inaczej.. Niestety rysowałam programem nie do projektowania ogrodów

A teraz szersza perspektywa..... każdy pomysł mile słyszany Cały ogród mogę paprać po swojemu, ale to jedno miejsce które chcę od razu zrobić jak trzeba. Syla, cały ogród mam podświetlony, to i front podświetlę Na razie nic nie robiliśmy tu bo wiedzieliśmy że to pójdzie kiedy do poprawki..
Na foto widać te moje cisy do posadzenia i poczochrańca. Róże już przesadziłam.

Rośliny są w skali mniej więcej do wielkości terenu.. tylko Drummondi narysowałam już z szeroką koroną

Żurawka - Heuchera 18:58, 03 wrz 2013

Do góry
Proszę o identyfikację żurawek - dostaąłm jako gratisy do ostatniego zamówienia. dwie były podpisane

Ta to Picasso

Havana

A ta nie wiem - obstawiam Circus
Ogród cioci 18:56, 03 wrz 2013

Do góry
A tu mi coś takiego zakwitło. Wcisnęłam cebulkę i proszę. Nawet nie wiem co to bo nie zapisałam.
Mój chaos leśny, czyli pomoc potrzebna 18:46, 03 wrz 2013

Do góry
Wydumałam takie coś:
- różowe w dwóch odcieniach to róże okrywowe
- fioletowe to szałwia
- szare to czyściec albo kostrzewa sina
- zielone wiechy to dwa miskanty, a zielone większe ciemnozielone kępy to kosodrzewina

Spacer po moim ogrodzie 18:46, 03 wrz 2013

Do góry
Fotki moich liliowców. Uwielbiam je. Zresztą, jestem na takim etapie, że zachwycają mnie prawie wszystkie rośliny. Pewnie jak już się nacieszę nimi, to mi przejdzie. A może wciągnie mnie jeszcze bardziej, he, he.
Kwiatowy ogródek Monteverde 18:43, 03 wrz 2013

Do góry
Aniu, swego czasu miałaś problem z klonem.
Czy może ustaliłaś przyczynę?
Mam w tej chwili u siebie podobny problem ze swoim
Jeżeli możesz napisz proszę, co może być przyczyną i jak temu zardzić?
Poniżej zdjęcie o co chodzi. Zamierają liście....

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies