Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro :)

Ogród w skali mikro :)

Kasiek 22:39, 11 lis 2013

Dziewczyny i nie tylko, juz pozbieralysmy to wszystko do kupy i mamy

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/423-zwalczanie-opuchlakow-w-ogrodzie#comment_3920
Rench 23:10, 11 lis 2013

Hej Elu Poczytałam o miksturze,dobrze że ja nie wiem czy mam opuchlaki Nie zdiagnozowałam jeszcze
Moje kułeczka wygryzały gąsieniczki małe.
Kiedyś się przeraziłam,bo pod kamieniem znalazłam takie perłowe kulki o jakich pisał ktoś na ogrodowisku,już myślałam że to właśnie opuchlakowe ,ale okazało się że to jajka ślimaków.

Brunusa też sobie sprawiłam w tamtym roku,ale mój jest jeszcze młodzik
Magda70 11:27, 12 lis 2013

gierczusia napisał(a)
Nawet fotkę tego wrotycza mam ... Ale ja chyba ślepa jezdem ,że go nigdzie u siebie nie widziałam.... Nie wiem , czyja ta fotka , ale mam nadzieję ,że się nie pogniewa....

Boziu...toż to chwast a jaki pożyteczny...
gierczusia 15:14, 12 lis 2013

Kasiek napisał(a)
Dziewczyny i nie tylko, juz pozbieralysmy to wszystko do kupy i mamy

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/423-zwalczanie-opuchlakow-w-ogrodzie#comment_3920

Dzięki Kasiu ... Za pigułkę
gierczusia 15:18, 12 lis 2013

Rench napisał(a)
Hej Elu Poczytałam o miksturze,dobrze że ja nie wiem czy mam opuchlaki Nie zdiagnozowałam jeszcze
Moje kułeczka wygryzały gąsieniczki małe.
Kiedyś się przeraziłam,bo pod kamieniem znalazłam takie perłowe kulki o jakich pisał ktoś na ogrodowisku,już myślałam że to właśnie opuchlakowe ,ale okazało się że to jajka ślimaków.

Brunusa też sobie sprawiłam w tamtym roku,ale mój jest jeszcze młodzik

Kofffana ... To Ty mnie lepiej nie zapraszaj ... Bo Ania od ogrodoterapii nie miała opuchlaków aż do mojej wizyty....

A tak na poważnie .... Jak ktoś już jest " szczęśliwym posiadaczem " opuchlaków to wie na co zwrócić uwagę i od razu pozna... I albo masz ,albo ni masz ... Lepiej nie mieć oczywiżdzie ...
Opuchlaki wyżerają bardzo charakterystyczne dziurki .. Od razu można je poznać...

Muszem lecieć do Ciebiei i o fotkę brunsa prosić ładnie
gierczusia 15:19, 12 lis 2013

Magda70 napisał(a)

Boziu...toż to chwast a jaki pożyteczny...

Nooooo ... Chwaścior pierwsza klasa .... Ale my go kofffamy ... A jak sie będziemy o niego zabijać na wiosnę......
boguslawa_ma... 15:24, 12 lis 2013

Ten wrotycz to może nawet blisko ciebie rośnie tylko nie zwracałaś uwagi,a on chyba na takich nieużytkach rośnie u mnie na łąkach był kiedyś do suchych bukietów dodawałam...ale nie wiedziałam że napar z tego można robić.
Magda70 15:28, 12 lis 2013

Dokładnie...ja pamietam jak moja mama suche bukiety robiła to te żółte kwiatki też wkładała...pamiętam je z dzieciństwa.
boguslawa_ma... 15:34, 12 lis 2013

Teraz mało tego zielska ,a szczególnie w mieście,to jakby szukał igły w stogu siana,ale zawsze mi się ta roślina podobała.
gierczusia 15:35, 12 lis 2013

Kurczę ..... Dlaczego ja tak łażę z głową w chmurach ,że nawet wrotyczu koło siebie nie widziałam... Nooo czemu , ja siem pytam ??...

Teraz to już chyba troszku póżno , choć Bea jeszcze gdzieś blisko siebie odkryła , tak więc czekam na info ,bądż dostawę wrotyczu

A potem będziecie musiały wylizingować mi gazmaskę .... Albo się złożyć na wieniec

Bo jak mnie sąsiedzi nie ukatrupią za gnojówkę , to umrę z zaczadzenia kiedy będęto przy takiej zewnętrznej temperaturze w domu z zamkniętymi oknami gotować