Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Działka prawie w Borach Tucholskich

Działka prawie w Borach Tucholskich

monteverde 19:27, 10 lis 2013

Zbyszku oglądałaś dzisiejszą Maję w ogrodzie? program był pod Twoje zainteresowania http://tvnmeteo.tvn24.pl/magazyny/maja-w-ogrodzie,13/odcinki-online,1,1,1,0/czarcie-miotly-odc-469,976757.html
ZbigniewG 19:51, 10 lis 2013

Ania oczywiście oglądałem i chociaż nie do końca jestem miłośnikiem czarcich mioteł (tych miniaturowych) to było co oglądać
jestem duży chłopak i wolę wysokie i smukłe - znaczy się iglaki
mam kilka czarcich mioteł ale z tych bardziej okazałych
obiecałem sobie że na wiosnę gdy znowu będę w tamtych stronach tym razem przeznaczę jeden dzień na okoliczne szkółki

monteverde 19:55, 10 lis 2013

ZbigniewG napisał(a)
Ania oczywiście oglądałem i chociaż nie do końca jestem miłośnikiem czarcich mioteł (tych miniaturowych) to było co oglądać
jestem duży chłopak i wolę wysokie i smukłe - znaczy się iglaki
obiecałem sobie że na wiosnę gdy znowu będę w tamtych stronach tym razem przeznaczę jeden dzień na okoliczne szkółki

A ja już pomyślałam , że co innego a taką szkółkę warto obejrzeć w realu przecież nie mają tam samych czarcich mioteł, ale wyższe i smuklejsze i g l a k i
ZbigniewG 13:38, 11 lis 2013

a to taki wysoki i smukły iglaczek przesadzony w wiosną miał ponad 4m -ciut go skróciłem
zwyczajniutki świerk kłujący i cyprys nutkajski -posadzony i nie ruszany nie wiem jakim cudem

Jubile tylko raz przesadzany a brzozy (Youngii i Laciniata) chyba też nie ruszane

powojnik Janny dzisiaj

Agania 18:53, 11 lis 2013

Piękne są te wąsko kolumnowe formy i te o płaczącym pokroju ich ktszałty mnie zachwycają, masz rękę i odwagę do przesadzania takich dużych drzew
Agania 19:00, 11 lis 2013

Poszukuję, ale zdradzisz mi nazwę
Nati 10:28, 12 lis 2013

hej jaka to żurawka bo chyba mam taką, ale nie jestem pewna nazwy.
ZbigniewG 10:54, 12 lis 2013

Agata przesadzanie w piasku nie jest takie trudne bo korzenie są praktycznie w dołku który zaprawiłem przy sadzeniu
ten okaz to sosna czarna Goldfinger raczej wąska i będę jej w tym sumiennie pomagał

Natalia kiedyś ją rozszyfrowałem ale skleroza działa

jeszcze się trzyma - jakaś odmiana trójklapowego

inag 20:04, 12 lis 2013

Witam!
Już wiem co będę robiła przez resztę wieczoru - synek idzie spać a ja będę oglądać ogród. Jest przepiękny! BARDZO mi się tutaj podoba.. I są prawie wszystkie rośliny, które chciałabym mieć u siebie... Gratuluję tak wspaniałego zielonego zakątka!
ZbigniewG 10:50, 13 lis 2013

Ilona mam nadzieję że się nie zanudzisz

parę starych fotek (bo w ogrodzie nic nowego) robionych canonem typu małpka A480
popsuty wiec szukam następcy i to zaczynają się schody bo w każdym pozytywnym teście jest łyżka dziegciu