Jolu już wcześniej pisałam, że wysiewałam pod koniec lutego, trzymałam w domu, ale nie wschodziła, pod koniec marca coś zaczęło się pokazywać ale nie rosło przed wielkanocą doniczkę wystawiłam do ogrodu, podlewałam, dzieci patykami nakłuwały, myślałam, że po niej, a tu niespodzianka zaczęła rosnąć ale mnie nie uśmiechało się pikować
i małymi kępkami posadziłam za różami i tak wyrosła
Dzięki za gratki,nawet nie macie pojęcia jaka jestem dumna że Was poznałam,niektórych nawet osobiście i czuję się zaszczycona mogąc należeć do grona ogrodowiczan
Do pięknego ogrodu mam jak do nieba,ale po roku już się conieco od Was naumiałam i mój ogródeczek nabiera ogłady
Kilka fotek potwierdzających pokażę tzw. przed i po
Było oberwanie chmury jakby cały dzień za mało padało, poszłam pozbierać gruszki i po deszczówkę do storczyków i sfociłam kilka kwiatków cala oczywiście się mocząc od roślin nowy kwiatek Stephanie Baronin zu Guttenberg i pierwszy kwiatek tuberozy następny kwiatek Venrose hodowli polskiej p. Żyły kwiatki Molineux i bidulek Graham Thomas po przenosinach
Mam.. te mniejsze.. ten z tyłu jest płaski podłużny, a ten z przodu jest jak widać..
A większe są kilka razy takie
Mniejsze już zużyłam, ale te wszystkie wielkie jeszcze mam