Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

Sebek 19:00, 19 gru 2013

madzielena napisał(a)
Ja może podsunę inny film, w którym ogród występuje w roli czegoś stworzonego sztucznie i kompletnie afunkcjonalnego. Nie jest może tam na pierwszym planie, ale jest scenerią rozmaitych zabawnych wydarzeń (jak choćby włączanie fontanny - ryby na przyjście gości) - chodzi o francuską komedię "Mój wujaszek" ("Mon oncle") z 1958 roku.

A z innej beczki - podziwiam Twój ogród i ogrom pracy, jak w niego włożyłeś. Jest bardzo inspirujący i sprawia, że żałuję, iż nie mam własnego ogrodu. Pozdrawiam!

Muszę sobie ogarnąć ten film Dziękuję
Sebek 19:02, 19 gru 2013

Gabisia napisał(a)
Aaaa jeszcze mi się przypomniało, że ważną rolę (erotyczną trochę nawet) odgrywał ogród w filmie "Ukryte pragnienia" z Liv Tyler.
No i Vito Corleone ("Ojciec chrzestny") zmarł w swoim ogrodzie podczas prac. Tu też ogród = wytchnienie, spokój, ukojenie.

Ale nam zadałeś….

Gabi - dziękuję! Ja ostatnio z TV na bakier i jedynie Majkę czasem oglądam albo samą Akademię Ogrodnika.... Na razie sebuśkam i jeszcze raz dziękuję
Agania 19:04, 19 gru 2013

Zawstydziłam się, że ty też wianki wijesz

i poczyniłam też brzózkowe, nawet dwa

Pozdrawiam Sebek
Sebek 19:04, 19 gru 2013

makkasia napisał(a)
Ja tylko pozdrawiam i trzymam kciuki za dobry wybór

Też macham!!!
Sebek 19:10, 19 gru 2013

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Owocnej pracy życzę ale nie myśl o tym przez całe święta

Tiaaaaa....święta......Czy waszym dzieciom też zadano koło 500 zadań z samej matmy nie licząc polskiego, angielskiego i innych przedmiotów? Czy tylko ekonomistów się tak dręczy?
Sebek 19:12, 19 gru 2013

Agania napisał(a)
Zawstydziłam się, że ty też wianki wijesz

i poczyniłam też brzózkowe, nawet dwa

Pozdrawiam Sebek

Nie wstydź się....ja jestem po prostu dziwny
bociek 21:37, 19 gru 2013

Sebek, Ciebie mecza w szkole innych w pracy Trzymaj sie, damy rade, kto jak nie my?

Pozdrawiam

PS wcale nie dziwny, fajny jestes
Pola 21:57, 19 gru 2013

Sebek napisał(a)

Nie wstydź się....ja jestem po prostu dziwny

Jaki dziwny, jaki dziwny.... poprostu super ogrodnik... a ogród twój lubię oglądać i już....
alinak 22:05, 19 gru 2013

Sebek napisał(a)
Nieee - to tylko taki przykład Chcę wprowadzić tam trochę humoru, żeby nie zanudzić komisji....
Wziąłem oczywiście Pana Tadka (tym samym na 100% będą mnie z niego pytać po prezentacji) - tam poruszę temat miłości i jeszcze czegoś się tam doszukam....
Wziąłem też "Deszcz jesienny" Staffa , rajski ogród z Biblii - i jeszcze parę innych.....Chciałbym napisać tą prezentację przez przerwę świąteczną...Może się mi uda

a o Tajemniczym ogrodzie -Agnieszki Holland zapomniałeś . tam jest pokazany głębszy sens posiadania i pielęgnowania ogrodu
alinak 22:13, 19 gru 2013

Sebek napisał(a)
Tak to wygląda - żadne griswodlowe dekoracje

Chciałem wydobyć czerwień tych badyli i w sumie siem udało

Przy drugim wejściu

I jeszcze choinka nocą

dekoracje bardzo trendy i superowe . ja zakupiłam dzisiaj światełka na zewnątrz ... tylko małej choinki brak do doniczki .matko , tylko czy M da się wrobić w podpinanie tych światełek . on po prostu tego nie znosi .muszę jeszcze donicę malnąć na kość słoniową....a może zostanę przy naturalnym kolorze , co sądzisz ?