Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 14:18, 02 wrz 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Obiecane dla Gabrysi cięcie bukszpanów z kartonu... opieram nozyce na kartonie i ciach ciach... w takim tempie to jeszcze nigdy obwódek nie ciachałam....

i lawenda w obiektywie M

Marzenko jestem na bieżąco,
metadoa cięcia "na pudełko" bukszpanowego żywopłocika rewelacyjna , zgadzam się z czyjąś (nie pamietam kto to napisał za co przepraszam) takie to proste a tek cięzko na to wpaść ale nasza Marzenka patantów ma co nie miara i dzięki Ci za to

A ta lawenda na zdjęciu to ta "ładna na wiosnę" czy to ta co badyle suche sterczą???

No i jeszcze nową rabate trawiasto kulkową z bonsajem musze pochwalić .... śliczności.
Widzę że kulki rządzą ... Ania SC tez kulkową rabatę popełnia ....
Bukszpan (Buxus) - uprawa 14:04, 02 wrz 2013

Do góry
Moje kule na rabacie z żurawkami troche nieciekawie wygladają, na wiosne były takie ładne, a teraz:
jakos straciły swoja ładną zieleń,

Co z nimi, na jakis nawoz to chyba juz za późno, a moze chore?
Cis - Taxus 13:57, 02 wrz 2013

Do góry
Witajcie, trochę niepokoi mnie mój cis stozek, dosc juz okazały w wielu miejscach ma takie oto igiełki:
Sadzony był na jesien z gruntu, przyjał się, był ciety w tym sezonie, ma przyrosty, ....ale tez ma wlasnie to co pokazałam . Moze to jakis grzyb?
Spacer po moim ogrodzie 13:52, 02 wrz 2013

Do góry
Spacer po moim ogrodzie 13:41, 02 wrz 2013

Do góry
Trochę moich traw.
Powróciłam do ich uprawy całkiem niedawno. Kiedyś, kiedyś kupiłam jakieś odmiany, które nie przeżyły zimy i trochę się wtedy zniechęciłam.

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:20, 02 wrz 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
prze bardzo dzisiejsza Vanilla Fraise

już wiem, że wiosną hortki, które rosną w półkolu z VF zostaną zastąpione Vanillą właśnie, by był ładny jednolity łuk

Ania Vanilka poprostu mnie powaliła na kolana ... piękna jest!!!!!

A co do reszty to brakuje mi słów i napisze tylko żer jak dla mnie to masz absolutnie prefekcyjnie i obrzydliwie piękny ogród ...... mogłabym go w całości zaadoptować do siebie .......
Ogrodnik Mimo Woli cd 13:10, 02 wrz 2013

Do góry
asc napisał(a)

Każda propozycja mile widziana Z wiekiem jestem mniej wybredna

I w drugą stronę....

jest świetnie głosuję za kulkami, ależ cudne kupiłaś, oraz ciut trawek
ale zrobisz i tak, jak chcesz, mimo woli, ściskam
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:02, 02 wrz 2013

Do góry
Joasiu, trawy o tej porze są piękne, chyba już wszyscy w nich zakochani
tym białym rozchodnikiem się zachwycam bardzo, a to tez prezent od Finki muszę go sobie rozmnożyć, jest taki subtelny
pozdrawiam
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 12:54, 02 wrz 2013

Do góry
popcarol napisał(a)
Musiałam zrestartować laptopa, żeby raczył odczytać kartę z aparatu. Na szczęście podziałało

Mam domek dla owadów z wypełnieniem

Zrobiony jest ze skrzynki po winie i jest cudny inaczej haha

Pergolki. Nie mogą zostać takie paskudnie zielonkawe. Głosuję nad niebieskim. Ktoś ma inny pomysł może??

śliczne domki i obeliski, akurat mnie, ich kolor się podoba maluj, jak czujesz
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:40, 02 wrz 2013

Do góry
Kochani, wszystkim serdecznie dziękuję za pamięć i przepiękne życzenia urodzinowe
Haniu, , Tobie szczególnie, za wspaniały wiersz

byłam nieczasowa, nadal ze wszystkim do tyłu, w ogrodzie nic nie robiłam, poza walką ze ślimakami i dopiero wczoraj miałam chwilkę, to coś tam sfociłam;
idzie jesień, ale nadal jest pięknie, a jesień w sumie też lubię i chyba się cieszę, że zimą ciut od ogrodu się odpocznie
Wybaczcie, że nie nadrobię, będę do was wskakiwać na bieżąco

to widoczki dla was

głogownik z nowymi przyrostami

biały rozchodnik

biała budleja z rozplenicami i miskantem ML
A miało być tak pięknie.... 12:39, 02 wrz 2013

Do góry
Reniu, gratki wielkie na roczek kwiat obowiązkowo musi być
Ogród z łezką 12:31, 02 wrz 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)

cynie

Piękna
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 12:19, 02 wrz 2013

Do góry
witajcie,
ja również mam pytanie, bo sama nie jestem wymyślić nieczego ani mądrego ani ładnego. Mam rabatę częściowo na oczyszczalni, więc żadnych większch roślin posadzić nie mogę, niektóre rośliny są już wsadzone a rabata jest ciągle w fazie zmian. Ułożyłam przykłądowo obrzeża i teraz planuję rośliny:

z tyłu rosną od lewej strony: hortensja biała, 3 tawuły, berberys, krzewuszka, różanecznik, hortensja różowa, cyprysik i wsadzona ostatnio piwonia.

przesadzone stąd zostaną te tarataki, które są jeszcze na włokninie, żurawki z lewej strony, bo pali je słońce, oraz 3 kostrzewy sine, bo może z prawej strony zrobię z nich obwódki, nad kostrzewami rośnie trzmielina micr.auro. a pod krzewuszką tuja tuffet

a myslałam o czymś takim, ale nie wiem nie jestem przekonana, po prostu brakuje do tego szkoły

ppo lewej stronie, wokół wywietrznika berberysy, jako obwódka z przodu berberys admiration, nad berberysem na śrdoku szałwia omszona, obok szałwi po prawej dosadzę żurawek (teraz jest tam 4 szt Creme Brule); kostrzewa sina jako obwóka z prawej strony a nad nią berberysy kolumnowe??????????????????

pomóżcie co mogę tu dosadzić przesadzić zmienić, aby ukończyć rabatę przed zimą?!

z góry dziękuję za pomoc..
Ogród przydomowy - Hosty 12:07, 02 wrz 2013

Do góry
Basiu
Wklejam parę zdjęć dożynkowych zakupów.
Słoneczny ogród słonecznej safikey 11:58, 02 wrz 2013

Do góry
codziennie wykorzystujemy już na obiadek własne warzywka z warzywnika - tu marchewka i pasternak - bardzo nam w tym roku urosły i pędraki ich nie podgryzają, a są oczywiście nie praskane niczym poza opryskiem z czosnku

w ogródku kwitną nam astry a moja córeczka- mój mały pomocnik je uwielbia

wracam do pracy a ogród jak zwykle po południu
Słoneczny ogród słonecznej safikey 11:54, 02 wrz 2013

Do góry
po pracowitym weekendzie dokończyłam pracę nad II rabatą i z pełnym podsypaniem korą wygląda już tak:

oczywiście wygląda o niebo lepiej niż z włokniną

na kolejnej rabacie po raz pierwszy przycinałam tawuły a w miejsce uschniętego migdałka wsadziłam kupioną białą hortensję

Ogród niby nowoczesny ale... 11:16, 02 wrz 2013

Do góry
Magda70 napisał(a)
A tak wyglądają wrzosy kilkuletnie...

A tych wrzosów szukalam...ale nie ma u nas na razie...one są takie "omszone"

Uwielbiam wrzosy.
"Omszonego" mam jednego, ale mały i w taką "choinkę" rośnie do góry.
Czy pójdzie w szerz?
Zieleń to Życie 2013 10:40, 02 wrz 2013

Do góry
I jeszcze raz moje ostróżki, a faworytka zupełnie po lewej.

szkoda, że nie zapamiętałam odmiany, na pewno z serii Millennium.
Działka po Babci 10:30, 02 wrz 2013

Do góry
co to za roślinki? Kupione ale bez nazwy pisało bylina. Czy są to byliny wieloletnie czy jednoletnie?
Działka po Babci 10:27, 02 wrz 2013

Do góry

kupiłem ostatnio ta jukę i mam pytanko czy ona wytrzyma na dworze w zimę tak jak zwykła juka czy trzeba ją okryć albo schować?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies