I jeszcze informacja o tym, że brak czasu na podstawowe porządki w ogrodzie:
Ale po roku oczekiwania (ja czekałam) M. wylał mi ławę fundamentową pod przyszłą pergolę dębową dla róż. Róże r. Fruehlingsgold i Rosa semiplena helenae już posadzone. Nawet trawę posiałam tydzień temu (może wzejdzie?).
Tymczasem jeszcze sadzenie cebul niedobitek, sadzenie irg, przesadzanie R. Cottage oraz grabienie liści wraz z ogniskiem. I może sobie troszkę odpocznę.
Artykuł o angielskich rabatach już napisany Pozostało wybrać najpiękniejsze przykłady i opisać zdjęcia, abyście mieli łatwo wybrać tę najpiękniejszą Dla siebie
Ewo szałwię trójbarwną wysiałam pierwszy raz trzy lata temu do pojemników i wysadziłam do ogrodu, od tego czasu mam ja wysiewa się sama, a ja jak usuwam przekwitłe rośliny to jeszcze zsuwam do gruntu utworzone już nasionka, wiosną mam siewki gotowe, wystarczy je powysadzać w miejsca, które nam pasują jest to roślinka jednoroczna, ale bardzo żywotna i pięknie się prezentuje, u mnie kwitnie do teraz, a to dlatego, że nasionka różnie kiełkowały, nawet na początku lipca i dlatego mam takie długie kwitnienie
fotka wczorajsza
Moja jednak inna .. i zdecydowanie kwitnie o 2 miesiace później... ale nazwę zapisuję Mam białą goryczkę, to kwitnie całe lato.. i też wysoka Do kompletu dałabym jej niebieską