Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

Dzidka 15:46, 18 gru 2013

Ewo, wkleiłam zdjęcie serwisu. Może Cię zainteresuje.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/779-to-wlasnie-tu?page=226#post_4
mira 18:39, 18 gru 2013

żeby był komplet dokładam

Kondzio 18:49, 18 gru 2013

Piękne fotki
Pszczelarnia 19:29, 18 gru 2013

Widzę, że ten zimowy czas ocieplamy sobie wspomnieniami z ogrodów angielskich. Tylko dlaczego padłam ofiarą modelingu? , .
Danuś, Miro - dziękuję.

Ciąg dalszy przywoływania wspomnień podczas przedświątecznej krzątaniny.
Żelazka.
Pierwsze wybłagane dostałam jak miałam 7 lat. U dużo starszego Kuzyna stało ono na półce z książkami. Chyba musiałam sobie pomyśleć, że wnętrze tego żelazka (pozbawione już wtedy duszy) jest idealne do przechowywania dziecięcych "skarbów", taka skarbonka. Marudziłam i marudziłam aż stało się moje. Było moją prawdziwą skarbonką.
Z innymi wiążą się również miłe wspomnienia. Jedno było/jest prezentem od starającego się o moją siostrę młodzieńca (to z mosiądzu), kolejne inna siostra przywiozła jako prezent od prawdziwej arystokratki z francuskiego zamku w Esparon w Prowansji (to do prasowania bufek), kolejne koleżanka wyszperała w niemieckim antykwariacie w NRD (to małe zdobne), kolejne dostałam od Chrześniaka mego, jeszcze inne zostało wyciągnięte z lamusa, itd.

Miałam myśli, żeby rozstać się z moją skromną kolekcją ale jeszcze nie umiem.

jotka 19:44, 18 gru 2013

Ewa, idealnie pasujesz do tych ogrodów A jak będziesz pozbywać się tych pięknych żelazek z duszą i historią (choć w to nie wierzę), to daj znać
Mala_Mi 20:49, 18 gru 2013

Ewka... ani sie waż pozbywać tych żelazek.... czy z duszą czy bez.. nie wolno..... zabraniam.. nie pozwalam...

Mira... dzięki za fotki..aż sie micha śmieje od ucha do uchy (dalej sie nie da bo uszy przeszkadzają)
Matka 22:09, 18 gru 2013

Pszczółeczko, jak Tobie łądnie w kapeluszku i z filiżanką w dłoni
ana_art 22:13, 18 gru 2013

uwielbiam te foty w różowym kapeluszu Ewa nawet w jeansach wygląda jak angielska Dama
Usmiechnełam sie do tych makowców i aż poczułam ich zapach. Gdy byłam mała babcia piekła mnustwo makowców na święta. U nas ciasto można bylo zjeść po pasterce, cóż to były za magiczne chwile gdy wracało sie w nocy i jadlo ciasto z herbatką... niestety to przeszłość... jeszcze w tamtym roku babcia piekła makowce pyyyszne. W tym roku makowców babcinych nie będzie... bo babcia nie da rady właśnie zamontowali e rozrusznik. Z chęcią przejełabym to pieczenie tylko przepisu mi brak Niestety babcia zapisnika nie ma, a jej przepis to "na oko dzieciaku'' i węź tu i lep
A może podzielisz się swoim przepisem?
Madzenka 22:25, 18 gru 2013

No jak tak jak nie? No jakże można myśleć o bezdusznym oddaniu żelazek? Nie godzi się
AgnieszkaW 23:04, 18 gru 2013

Takie żelazka to część naszego dziedzictwa kulturowego i nie wolno ich oddawać, będą kiedyś cenną pamiątką dla przyszłych pokoleń. Takie dawne kolekcje są w domach niepowtarzalne, stanowią o ich indywidualnym klimacie - do takich domow chce się wejść, chce się tu wracać. Pozdrawiam Ewo