Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek do zmian gotowy 15:04, 21 sie 2013
Do góry
kasiaa napisał(a)
Cóż mogę powiedzieć... Mea culpa! Mea culpa!
Sebek, asc, Anulka, agatanowa krytyka potrzebna, ale aż boję się pokazać reszty. No ale cóż, nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem, prawda? Trza się brać do roboty! Szkoda, że moja dziesięciomiesięczna córa nie rozumie, że mama chciałaby poczytać co nieco na Ogrodowisku.
Postaram się wrzucić plan działki i domu, to może pomożecie mi w zaplanowaniu rabat i wtedy będę mogła przesadzać co nieco?
A żeby Wam się chciało częściej zaglądać do mnie...

Kasiu trafiłaś w dobre ręce,lepiej teraz poprzesadzać niż potem łapać się za głowę,że taka gęstwina i nie bój się pokazuj zdjęcia..."popatrzym","poradzim"...
A muffinką poczęstuję się bardzo chętnie
Ogród w skali mikro :) 15:00, 21 sie 2013

Do góry
gierczusia napisał(a)

Achhhh.. Te numery zastrzeżone .... Dobrze Kasiu , jeśli będę jechała to siem zamelduję

A teraz lecem w pidżamieeeee na taras ,żeby Tobie i Bogusi limkę obfocić

Wielka, wydaje mi się że dwa razy taka jak kupilaś i kwiatki ładne,ja w Pszczynie kupiłam limke ma 3 kwiatki,mam nadzieje że lubi słońceElu czy ona nadal rośnie w donicy?Uff ale pytań
Ogród Bogusława 14:59, 21 sie 2013

Do góry
Najwięcej oberwał ten klon, robię wszystko by przeżył
Ogród Bogusława 14:57, 21 sie 2013

Do góry
Upał zrobił swoje, dobrze że tylko tyle, nie są to wszystkie rośliny, te oberwały najwięcej mam nadzieję że nie padną

CZERWONY DOMEK - jak obsadzić wysoki taras? 14:55, 21 sie 2013

Do góry
dostałam kolejną przesyłkę, i gdzie ja to wszystko posadzę

Ogród Bogusława 14:45, 21 sie 2013

Do góry
Mniodzio!
Ogród Bogusława 14:42, 21 sie 2013

Do góry
Nowy pomarańczowoczerwony kolor i odmiana, ten Berberys jest piękny

ogrodoweimpresjejolki 14:36, 21 sie 2013

Do góry

zapraszam - już ostygło

Bardzo dobrze wygląda a na pewno jeszcze lepiej smakuje

Lepiej ze zdrówkiem Jolciu widzę

Ogród Bogusława 14:25, 21 sie 2013

Do góry
Mika napisał(a)
Witam Panie Bogusławie, przepiękny ma Pan ogród.
Widać ile to wszystko pracy kosztuje.
Ja swój też cały czas tworzę, ale mam nadzieję że zbliżam się do końca...
A piszę do Pana z prośbą.
Zauroczyły mnie Pana Niwaki, ja tworzę swój ogród właśnie troszkę jakby w stylu japońskim.
I kupiłam ostatnio sosnę gęstokwiatową glauca, jest niewielka ma około metra wysokości.
Chciałabym ją właśnie ukształtować (ona sama o prawda jest juz troszkę przez naturę powyginana), ale to by było moje pierwsze drzewko kształtowane, nie chciałabym jej zniszczyć i szczerze mówiąc boję się dotknąć żeby nie zepsuć...
Proszę o rady, które gałązki wyciąć, które zostawić, jak je wygiąć, co zrobić z dość długą gałązką wygiętą do góry (po prawej), jak zrobić by gałązki obrosły ładnie igłami, żeby były takie całe pietra, a nie było gołych gałązek.... Na pewno wiem że chcę żeby też sosenka podrosła do góry. I najważniejsze pytanie czy w tym terminie jeszcze mogę ja ciąć, czy tylko powyginać, a cięcie pozostawić do wiosny??
Oto zdjęcie:

Witaj Mika, nie używamy pan, pani,
Serdeczne dziękuję za odwiedziny i pochwały,
na początek jeśli to nowe drzewko to lepiej nie ruszać przez ok. rok niech się ukorzeni, potem można je próbować wyginać w S , jeśli drzewko jest miękkie to można spróbować wyginania ale bardzo ostrożnie aby nie naderwać korzonków potem dużo podlewać
ta długa gałązka jest za długa i aby nie rosła trzeba jej podcinać nowe pędy wszystkie (wiosną) jest szansa że, zacznie się cofać do pnia.
jeśli straciła igły to marna szansa na odrośniecie ich,
aby była wyższa trzeba ja tak prowadzić by nie wycinać najwyższych pędów i pozwolić jej rosnąc w górę do oczekiwanej wysokości,
w miarę upływu lat będzie się zagęszczać i będą tworzyć się poduchy,
pozdrawiam serdecznie.
Jeden ogród – dwie osobowości 14:23, 21 sie 2013

Do góry
Skoro tak

Więcej zdjęć z ogrodów "Hortulus" made by Agata Kinga Barbara (MuSzka) Prus

c.d.n...

Zapraszam na balkon 14:17, 21 sie 2013

Do góry
A na balkonie ? No cóż - tak samo zaniedbany jak ogródek
Tyle tylko, że do donicy wsadziłam już kapusty ozdobne przywiezione kiedyś od Dawida
Na działeczce nie będą cieszyć moich oczu, a tu do zimy będę mogła na nie zerkać w każdej chwili
Na razie trochę rachityczne, ale za kilka dni rozrosną się

Mój chaos leśny, czyli pomoc potrzebna 14:15, 21 sie 2013

Do góry
MuSzka napisał(a)

http://www.sadowniczy.pl/data/include/cms/laswogrodzie.jpg

Pięknie... Już widziałam to zdjęcie i się zachwycałam. Ale szybko do mnie dotarło, że to bardzo krótkotrwałe piękno, którego zresztą nie będę za bardzo miała szansy podziwiać - na działce zwykle jestem w lecie, wiosną najwyżej na 2-3 dni wpadam, a i tak nie zawsze. Ale bardzo bym chciała pojechać do takich ogrodów wiosną i się pozachwycać, od kilku lat planuję taką wycieczkę do ogrodu japońskiego we Wrocławiu, ale jakoś zawsze trafić w porę nie mogę
Ogródek do zmian gotowy 14:12, 21 sie 2013

Do góry
Cóż mogę powiedzieć... Mea culpa! Mea culpa!
Sebek, asc, Anulka, agatanowa krytyka potrzebna, ale aż boję się pokazać reszty. No ale cóż, nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem, prawda? Trza się brać do roboty! Szkoda, że moja dziesięciomiesięczna córa nie rozumie, że mama chciałaby poczytać co nieco na Ogrodowisku.
Postaram się wrzucić plan działki i domu, to może pomożecie mi w zaplanowaniu rabat i wtedy będę mogła przesadzać co nieco?
A żeby Wam się chciało częściej zaglądać do mnie...
ogrodoweimpresjejolki 13:43, 21 sie 2013

Do góry
Jolu, dziękuję - przyda się

Agnieszko, właśnie ten przepis wykorzystałam Na słoiczkach muszę napisać "ostry" a następny zrobię troszkę łagodniejszy

Rano zakręciłam szybkie ciasto biszkoptowe ze śliwkami Szybko sie robi i ... jeszcze szybciej zjada

zapraszam - już ostygło

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 13:27, 21 sie 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
Poranne widoki z balkonu

Na piękny trawnik

Fajne te widoki ze schodków. No, może z wyjątkiem trawnika. Sebek, która to odsłona tych rabatek? Trzecia? Masz na nią nowe plany? Bo ta odsłona bardzo mi się podoba.
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 13:25, 21 sie 2013

Do góry
Chyba jednak będzie po Waszemu czyli 1 katalpa. Niby nana, niby szczepiona, a te korony wielkie rosną! Na 2 nie ma miejsca I Danusia ją odradza, że późno puszcza liście, podmarza, nie lubi suszy (ech trza będzie lać) i duże liście łatwo się dziurawią.. no cóż, zaryzykuję

Zdjęcie zaga:
Kwiatowy ogródek Monteverde 13:15, 21 sie 2013

Do góry
monteverde napisał(a)
Tak króciutko dzisiaj bo jest późno i jestem zmęczona, byłam dzisiaj w rajskim, z ryczałam się okrutnie jak zobaczyłam chwaściory po pasy, olbrzymy ogórkowe w szklarence i pożółknięte na grządce, zaniedbane pomidory i nie podlane rośliny zdjęcia żadnego nie zrobiłam, bo bym patrzyła potem na nie i przeżywała zebrałam trochę pomidorków powsadzam między gazety niech "dojdą", to trochę pojemy, później wstawię zdjęcia a teraz dobranoc nawet nie mam siły czytać o Anglii jutro nadrobię

Och, Aniu, tak mi przykro, że tak mocno przeżyłaś tę wizytę. Szkoda Twych nerwów, Twego zdrowia.

Pocieszaj się widokiem obecnych roślin, tamte drzwi trzeba zamknąć za sobą. I już nie porównywać, nie oglądać się za siebie.
To jednak była prawdziwa miłość...

Pozdrawiam, Agata
Mój chaos leśny, czyli pomoc potrzebna 12:58, 21 sie 2013

Do góry
kachat napisał(a)

Agata, przylgi dla ciebie

A tutaj potwór na sośnie. Jestem pewna na 100%, że po słupie się wespnie bez najmniejszych problemów.

Kachatu, bardzo mi się podoba potwór. Chyba zamówię co najmniej na słupa energicznego Może mi go nie odetną
Testowe dodawanie zdjęć 12:54, 21 sie 2013

Do góry
Próba:

...O, i udało się
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:41, 21 sie 2013

Do góry
ana_art napisał(a)

turzyca nie pamiętam nazwy i red baron

Red baron przepiękna W ogóle wszystkie Twoje trawki są świetne - nadają takiej lekkości i zwiewności
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies