Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Wieloszka"

Co z tym skalniakiem...? 08:41, 18 lut 2012

Do góry
Witaj Nieszka! Jeśli mogę coś doradzić w kwestii sklaniaka - który jak czytam już nim nie będzie i dobrze - pomysł z rabatą w śródziemnomorskim stylu jest trafiony. Oprócz jałowców o których pisze EwaG koniecznie dałabym dużo lawendy i trzmieliny (w formie kulek na pniu i płożącej), a na tarasie donice z wawrzynami lub jakieś drzewko cytrusowe lub bajecznie kwitnące oleandry.
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 08:26, 18 lut 2012

Do góry
Dzięki Irciu! Póki co niewiele jest do podziwiania u mnie, ale mam nadzieję, że się to zmieni, zwłaszcza jak roślinki podrosną. Zapraszam jak najczęściej
Ogród Magdalenka 00:39, 18 lut 2012

Do góry
noemi napisał(a)
Wieloszka - masz rację , muszę mieć plany na wiosnę, bo się zapłaczę będę oglądać u wszystkich postępy prac, a u mnie nic ?! na pewno tak nie może być ciekawe jak przezimują moje skarby ...teraz będzie bardzo mokro , bo śniegu jest dużo, zapowiadają deszcz a wcześniej mróz był bez śniegu ....oj tam , nie ma co martwić się na zapas

Noemi, śledziłam twoje poczynania ogrodowe już wczesniej i bardzo mi się podobają Wszystko rozplanowane, nasadzone. Kilka kosmetycznych poprawek i możesz leżeć na leżaku z książką w ręku i podziwiać jak wszystko rośnie Jak jak czuje niedosyt prac ogodowych to robię rabatki u mamy albo teściowej
Ogród Magdalenka 23:33, 17 lut 2012

Do góry
Wieloszka - masz rację , muszę mieć plany na wiosnę, bo się zapłaczę będę oglądać u wszystkich postępy prac, a u mnie nic ?! na pewno tak nie może być ciekawe jak przezimują moje skarby ...teraz będzie bardzo mokro , bo śniegu jest dużo, zapowiadają deszcz a wcześniej mróz był bez śniegu ....oj tam , nie ma co martwić się na zapas
Ogród u stóp klasztoru 22:37, 17 lut 2012

Do góry
Oj Magnolio, wykręcasz się i wykręcasz, tak jakby wszyscy tu same doskonałości pokazywali. Owszem są ogrody dojrzałe i bujne, ale są też takie w budowie i nie tylko z big bagami w kadrze
Alinko, czekam w takim razie na wiosenne info o zimowaniu u Ciebie powojników, a tymczasem dopisuję je do listy zakupów. A innym doradzam, zeby ograniczali listę gatunków, a moja wciąż się powiększa
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 22:30, 17 lut 2012

Do góry
Dokładnie tak - pachną ja święconka i święta w ogóle . Miałam na myśli jakiś kwiatowy zapach. Skojarzyło mi się z lawendą, którą wystarczy musnąć, a roztacza zapach niesamowity . Wolę zapach lawendy niż bukszpanu
Ogród Magdalenka 22:26, 17 lut 2012

Do góry
Ależ Danusia to wszystko wspaniale uzupełniła - dosadź tu, dosadź tam - będzie ogródedczek-cukiereczek Właściwie już jest, ale przecież Noemi nie może się nudzić na wiosnę, kiedy wszyscy ruszą do prac ogrodowych . Więc będzie po prostu jeszcze słodszy cukiereczek
Ogród u stóp klasztoru 22:20, 17 lut 2012

Do góry

Wieloszka - na zimę z powojnikami nic nie robisz . na wiosnę przycinasz zależy od odmiany, lub nie przycinasz , przyznam się szczerze że ja w ogóle nie przycinam ( tylko chore i przymarznięte ) . nie okrywam tez w ogóle . nawet w tym roku . na wiosnę zdam relacje , co przetrwało 33 stopnie mrozu
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 22:18, 17 lut 2012

Do góry
Nooo, szkoda, że bukszpany nie pachną........
Magnolio, jeszcze chyba nikt nie przeszedł tą "ścieżką" od początku do końca. Zastanawialiśmy się nawet, czy jej trochę nie wyprostować, albo nie wyżwirować... Póki co każdy chodzi jak mu pasuje
Ogród u stóp klasztoru 22:14, 17 lut 2012

Do góry
Magnolio, dzięki! Cały Twój post skopiowałam do pliku "Do zapamiętania!" Dopiero zacznę przygodę z powojnikami i nie chciałabym się tak zrazić jak np. Pszczółka... A czy one mogą zostać na zimę w ziemi (przycięte i okryte)?
Alinko też interesuje mnie to odpowiedzie sadzenie powojników
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 22:08, 17 lut 2012

Do góry
O dzięki Danusiu! A to drzewko jakiej wielkości i rodzaju? Wiśnia umbraculifera szczepiona na 2m wys. czy raczej coś niższego, np.cis na pniu? Prostokąt z bukszpanowymi kulkami wyżwirowany? Morwa zostaje, czy mam ją przesadzić, a w tym miejscu zrobić powtórkę Twojego pomysłu? Przepraszam, że tak Cię zasypuję pytaniami, ale pomysł BARDZO mi się podoba, do szybkiej realizacji
A jakie są Wasze pomysły? 22:01, 17 lut 2012

Do góry
Pięknie to wyszło . Powiem Ci Asiu, że te gardenpuuzlowe trawy nie bardzo mają się do rzeczywistości, tzn. w rzeczywistości są jeszcze piękniejsze i można wybierać w wielu odmianach. Tu jest chyba jakiś miskant kwitnący, a z tego co pisał Mariusz Surowiński (specjalista w temacie traw) one w naszym klimacie rzeadko kwitną (co dla mnie akurat jest zaletą ).
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 21:53, 17 lut 2012

Do góry
Widziałam je Noemi, a obok w Piotrze i Pawle jeszcze ładniejsze, kwadratowe, duże, ale po 199zł (a może to nie jest wygórowana cena? Nie mam porównania. ) Jak nie kupię nic w Poznaniu, to wrócę pewnie po te do TKmaxa.
Ogród u stóp klasztoru 21:50, 17 lut 2012

Do góry
Dziewczyny, tak czytam tę ciekawą wymianę informacji o powojnikach i proszę znawczynie tematu o podpowiedź: potrzebuję powojnik na słońce, jak najdłużej kwitnący, kwiaty ciemnofioletowe, gleba jak to u mnie trochę gliniasta. Czy lepiej sadzić w doniczkach, żeby na zimę łatwiej było przenieść do garażu, czy są odmiany, które okryte przetrwają zimę w ziemi?
A jakie są Wasze pomysły? 21:41, 17 lut 2012

Do góry
No Wesza, dawaj to imię, bo sama się nie mogę doczekać co ta Gosia wymyśli, a pomysłów to Jej nie brakuje Gosiu, szacun, że tak potrafisz przeskakiwać po wątkach i każdemu coś fajnie doradzić i zwizualizować, że znajdujesz dla nas czas !!!
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 21:31, 17 lut 2012

Do góry
O Noemi, fajnie że jesteś . Też bym już pojeździła za roślinkami, dlatego na pociechę Gardenia w Poznaniu za tydzień .
A jakie są Wasze pomysły? 21:29, 17 lut 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Witaj Wesza! To niełatwe zadanie, ale też doradzam ograniczenie gatunków. Żebym w swoim ogrodzie była taka mądra hihihi Podoba mi się projekcik Gosi. Dzięki takim wizualkom ja też "cokolwiek" widzę. Bez nich moja wyobraźnia nie zawsze sobie radzi, więc nie myśl, że jesteś sama

no moja wyobraźnia też musi to zobaczyć
Gosiu proszę zrób mi to z trawami
z tymi kulami tak jak są
z rododendronem po obu stronach
i runianka

bardzo bardzo bardzo proszę zrób
Ogrodomania Oli 20:45, 17 lut 2012

Do góry
Olu, jako właścicielka bujnego ogrodu po zaledwie trzech latach odpowiedz mi, czy Ty masz u siebie nawadnianie, albo jakiś szczególny rodzaj gleby nie wymagający takowego? Bo właśnie zastanawiam się na przykładzie innych forumowych ogrodów, czy nie w tym tkwi sekret pieknego ogrodu - odpowiednim nawadnianiu. Przy mojej powierzchni często roślinom brakuje wody, bo nie jesteśmy w stanie podlać wszystkiego ręcznie Niektóre moje roślinki rosną prawie 2 lata i się nie rozrosły za bardzo...
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 20:37, 17 lut 2012

Do góry
Eeee tam Bogdzia, taka operacja... Z moim wypadniętym dyskiem i przepukliną byłam najlżejszym przypadkiem na oddziale Ale to prawda, kogoś do pracy muszę znaleźć, a najpierw finanse na ten cel
A jakie są Wasze pomysły? 20:33, 17 lut 2012

Do góry
Witaj Wesza! To niełatwe zadanie, ale też doradzam ograniczenie gatunków. Żebym w swoim ogrodzie była taka mądra hihihi Podoba mi się projekcik Gosi. Dzięki takim wizualkom ja też "cokolwiek" widzę. Bez nich moja wyobraźnia nie zawsze sobie radzi, więc nie myśl, że jesteś sama
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies