Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodomania Oli

Ogrodomania Oli

Eve 15:47, 10 lut 2012

Witaj Olu

Śliczny masz ogród i rzeczywiście trudno uwierzyć, że ma tylko 3 lata.

Bardzo ładne to zdjęcie, taki spokój, wszystko na swoim miejscu Zresztą cały ogród pokazuje, że ogrodniczka wie co robi

GabiK 16:07, 10 lut 2012

Olu, na tym zdjęciu powyżej na pierwszym planie są rozchodniki: ile ich jest w tej kępie i jakie to są?
ola 09:18, 11 lut 2012

Witam Cię również moja droga Eve i dziękuję za pochlebne słowa. Ja regularnie odwiedzam Twój piekny ogród głodna nowych inspirujących zdjęć, jak do tej pory anonimowo.
Widoczne na cytowanym przez Ciebie zdjęciu z tyłu w tle świerki i sosny mają już z 10 lat. Reszta dosadzeń, krzewy, byliny liczą 3- 4 lata i wciąż coś nowego dosadzam.

Droga Gabik kępa rozchodników na pierwszym planie liczy 8 sztuk roślin, w tym dwie większe już 2 letnie, reszta to młodziutkie dosadzone wokoło tych starszych, jesienią 2010. Jesli chodzi o odmianę to są to chyba najzwyklejsze, zakupione u starszej pani na targowisku, nie było przy nich etykietki.
Bogdzia 09:30, 11 lut 2012

Olu ,pochodziłam ,poczytałam i serdecznie pozdrawiam.
bogumila 09:56, 11 lut 2012

wanda7 11:27, 11 lut 2012

Olu, dzień dobry. Wczoraj pospacerowałam u ciebie anonimowo, ale dzisiaj wpisuję się jawnie, bo podziwiam twoje kompozycje, w których widać artsystyczną duszę i zmysł estetyczny. Pozdrawiam i życzę miłego weekendu
ola 11:32, 11 lut 2012

Witam Wandziu, milo było Cię gościć. Pozdrawiam i pędzę zobaczyć Twoje róże, liliowce żurawki i itp.
wanda7 10:12, 14 lut 2012

Zajrzałam zobaczyć, czy wstawiłaś coś nowego, OLu. Ale nie widzę, a więc zmykam dalej. Pozdrawiam
Pola 20:35, 17 lut 2012

Oj przybyłam i się zauroczyłam, 3 lata to nie do wiary jak cudnie twój pgród wygląda, gratulacje. Jeseś moją sąsiadką, bardzo się cieszę i szzerze gratuluję, mój ogród dopiero tworzę i mam nadzieję że kiedyś będzie taki piękny
Wieloszka 20:45, 17 lut 2012

Olu, jako właścicielka bujnego ogrodu po zaledwie trzech latach odpowiedz mi, czy Ty masz u siebie nawadnianie, albo jakiś szczególny rodzaj gleby nie wymagający takowego? Bo właśnie zastanawiam się na przykładzie innych forumowych ogrodów, czy nie w tym tkwi sekret pieknego ogrodu - odpowiednim nawadnianiu. Przy mojej powierzchni często roślinom brakuje wody, bo nie jesteśmy w stanie podlać wszystkiego ręcznie Niektóre moje roślinki rosną prawie 2 lata i się nie rozrosły za bardzo...