A więc mamy kolejny krok i następne realizacje. Wiele nam się opóźniło, bo trawniki miały już być do koszenia, ale ekipa od bruku nam niestety nawaliła, dlatego jesteśmy w powijakach i chcemy zrobić przed zimą porządek.
Na tą chwilę wsadzam w szczeliny wszelkiej maści skalniaki, rojniki, trawy kostrzewy itp. oraz mam 2 "przymusowe" rabaty, jedna z lewej strony domu zakrywająca wieka od oczyszczalni, druga z prawej zakrywająca studzienki rewizyjne od gazu.
Odnośnie samej skarpy :
Zastanawiam się nad zakupem sosny czarnej lub jakiejś karłowatej, kilka jałowców płożących.Nie chcę zrobić aż zbytniego bałaganu i gąszczu, więc staram się nie szaleć i przemyśleć ten temat. Natomiast wzdłuż ogrodzenia między dwoma bramami na tą chwilę zrobiliśmy pas wysypany kamieniami z czasem wsadzimy tam świerki srebrne.
Z lewej strony domu od sąsiada zrobię chyba cały pas wysypany korą i też srebrne świerki + coś mniejszego od strony krawężników.
Domówię jeszcze czarnoziemu bo wydaje mi się, że jest trochę za nisko przy obrzeżach i chcemy lada chwila zacząć siać trawę.
Czy szanowni forumowicze podpowiedzielibyście jakieś pomysły?? Może macie jakieś fajne linki???
Po kolei małymi kroczkami chciałabym coś działać.
PS. Na skarpie na górze będzie trawa i miejsce na ognisko.