Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 10:58, 20 sie 2013

Do góry
Początki nowej rabaty. Trawy za rok mam nadzieję przysłonią granicę żwirek-kora. Na razie jest jak jest... grzybek - no comment, prezent

Polar Bear nowa

Z tyłu kiedyś będzie żywopłot z cisów (bardzo wolno rosną). Pozostałe rośliny do wykopania, na razie rosną; chyba że zostawię taki busz, się okaże.

Przed domem:

W drugą stronę, wyobrażamy sobie że kompostownik jest ławeczką Kompostownik wylatuje, jak M znajdzie chwilę... i będzie żwirowy placyk z ławeczką, bukszpanami, hortensjami i trawami

Liliowce odrastają... w takim tempie zabieram się za ich wykopywanie że za chwilę będzie to samo

W skrzynkach znowu zielono

Po prawej od tarasu - przy bergeniach rosły 3 cisy które padły, muszę je posadzić na nowo, chcę ekran
Gdzieś na końcu świata... 10:57, 20 sie 2013

Do góry
Zaczyna kwitnąć moja ulubiona dalia a sundaville w pełnej krasie

Zapach ziemi 10:54, 20 sie 2013

Do góry
Agnieszka_B napisał(a)

To jest to, co tygryski lubią najbardziej...
Horti przecudnej urody.
Ogród w skali mikro :) 10:51, 20 sie 2013

Do góry
Melduję posłusznie ,że cisy posadzone... Wepchnięcie ich do gazonów było nie lada wyczynem.. Bryła korzeniowa była tak zbita , że nie było szans ,żeby ją ciutek zgnieść, uplaszczyć ...( ale słówko znalazłam ...)...,, nie było też szans ,żeby wcisnąć dwa do jednego gazonu , a marzyło mi się ,żeby stworzyły od razu gęstą przesłonę... Ale może to i dobrze ,że mi moje plany mi nie wyszły , bo by się bidaki musiały pchać , a tak mają luzik .,,,

Aaa... Oczywiście gazony nie mają w dnie betonu , czy czegoś podobnego.. Tam jest ziemia tak ,że cisom krzywda stać się ńie powinna ....

A teraz to dumam czy je przycinać , czy dać im święty spokój do wiosny..... Czytałam też na opakowaniu asahi ( aktywatora wzrostu ) żeby psikać roślinę po zasadzeniu.... Ale się zastanawiam... Jak je raz zaktywuję , to nie wiem , czy mi potem te nowe przyrosty nie pomarzną .......

Aaaaa.... Poradżcie
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 10:49, 20 sie 2013

Do góry
Luki napisał(a)

Łukaszu,
Gdyby to była moja rabata to...... przystrzygłabym te większe thuje w stożki To taka moja mała sugestia ..... ale tak też jest dobrze. Bardzo ładnie .
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 10:41, 20 sie 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Zaczęło się kombinowanie jak to teraz posadzić. Nie było żadnych doradców, ani porad więc trzeba było działać. Oczywiście blusz trzeba sobie wyobrazić musi podrosnąć.
Planuje dosadzić trzmieline pienną pod sam płot, o o tym myślicie??
I oto efekt końcowy, proszę o konstruktywną krytyke jeżeli coś nie pasuje.
Cała rabat powstała z dostępnych roślin w moim ogrodzie. Gdybym coś kupował zrobiłbym troszeńke inaczej, ale jestem zadowolony

Zdjęcia bez nadmiernego słońca zrobie po południu

Całkiem fajnie wyszło, tym bardziej, że nie posiłkowałeś się nowymi zakupami.
Działka wkoło Lubczyka :) 10:33, 20 sie 2013

Do góry
coś takiego, to zielone to te moje tuje, świerki i myślę jeszcze nad choiną kanadyjską, a to czerwone to róże, a przed nimi wtedy pewnie lawenda

a i jeszcze kolejne pytanie, jakie bordowe drzewko polecacie?
Działka prawie w Borach Tucholskich 10:25, 20 sie 2013

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
coś nowego sie zrobiło

Zbyszku, przecudnie- moje klimaty.
Działka prawie w Borach Tucholskich 10:22, 20 sie 2013

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
"

jego ulubiona zabawka -wytrzymała już miesiąc

Nie zabawka tylko pies ogrodnika

U mnie dalej ani kropli deszczu od 10 lipca ..... dziś pochmurno, ale nie pada .........

Ale Cie zaraziłam hortką na kiju Ty mnie wiązem i innymi, wiec taki mały rewanż
Ogrodnik Mimo Woli cd 10:17, 20 sie 2013

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
Ania to była szybka akcja , dalsze formowanie wiosną

Zaczerpnęłam informacji... hortka była posadzona gdzieś pomiędzy 14 a 19 lat temu. Rozrastała sie blokując wejście do domu to była podcinana...... a teraz jest ścinana..... i tak niechcący powstał taki okaz. Hortka nigdy nie była nawożona, podlewana.... i tak sobie rośnie sama z siebie......
Zakładając, że dokarmiane mają szansę być dużo szybciej takie niż za 14 lat to chyba też jakąś taką sobie zrobię na prowadzenie na pniu

A tak wygląda pień

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 10:17, 20 sie 2013

Do góry
Leczo rośnie

i żurawinki do zimowych herbatek

Słoneczniki zjadam powoli, opuszki bolą

Żurawki własnej produkcji się przyjęły

Busz przy domu
Anglia sierpień 2013 10:06, 20 sie 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
J

Chyba wolę takie rzeźby )))
Anglia sierpień 2013 10:04, 20 sie 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ciekawostka najwyższej wagi

Czarny różanecznik Rhododendron 'Everred"

Wspaniały, przeszukałam net, ale u nas nie znalazłam go w żadnej ofercie. Chyba jednak to roślina nie z naszej strefy klimatycznej. Szkoda, bo cudna jest.
Ogrodnik Mimo Woli cd 09:58, 20 sie 2013

Do góry
Ania to była szybka akcja , dalsze formowanie wiosną

i mały bonusik
Mój nowy stary ogród 09:50, 20 sie 2013

Do góry
To jest kawałeczek za rh, a potem dalej jest płyta betonowa przysypana kamykami, na niej donica

Mój nowy stary ogród 09:25, 20 sie 2013

Do góry
Męczy mnie ten kamienisty kawałek, co z nim zrobić?
Mój nowy stary ogród 09:23, 20 sie 2013

Do góry
A może tutaj jakieś trawki jeszcze wejdą, co? Tak żeby nie przekombinować
Ogrodnik Mimo Woli cd 09:19, 20 sie 2013

Do góry
Czarna trawa sie poprawiła, może nie rozrosła sie wizualnie, ale widzę że rozłogami poszła na boki..... i widać że wyrastają odnogi, może kiedy będzie czarny dywan

Liriope też jeszcze kwitnie

Ogólny widok na kałużę..... foty wczorajsze, dziś pochmurno.. ale nie pada... podlewać czy nie ??????

Gdzieś wśród łąk 09:16, 20 sie 2013

Do góry
jambosana napisał(a)

Dla Ciebie

.

Śliczności! A ona cień czy słonce preferuje?
Ogrodnik Mimo Woli cd 09:16, 20 sie 2013

Do góry
Szukałam co jeszcze można zfocić.... coraz trudniej... fotki z wczoraj..
Tak wygląda krokosomia Lucifer.. liście szybko zżółkły, bo przędziorek im pomagał cały sezon..

Te języczki kwitną bo M założył im automatyczne podlewanie... razem z rh... stwierdził, że też lubią mokro, wiec dostały przydział

Magnolia Nigra cały sezon kwitnie pojedynczymi kwiatami

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies