Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 12:38, 03 paź 2013

Do góry
Wczoraj oglądałam zdjęcia z początku ogrodu i pokażę Wam jak to wyglądało
Dzisiaj tylko jedna rabata, zimą bardziej szczegółowe będzie

22.05.2013

02.10.13

Działka prawie w Borach Tucholskich 11:25, 03 paź 2013

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
najnowsza zdobycz w szkółce na wylocie z Konina na Poznań ciekawostek masa a ceny bardzo przystępne
choina kanadyjska Pendula 1,4m za 45zł

Zbyszku - jak patrzę na Twoją pendulę to się zastanawiam czy moja pendula to pendulą jest... hmmm...dobrze że chociaż też fajna (ta moja), ale jakaś taka... jakby inna Pozdrawiam
Mój chaos leśny, czyli pomoc potrzebna 11:10, 03 paź 2013

Do góry
Dziękuję chociaż należę raczej do przeciętnych rysowników. Pewnie głównym powodem jest to że nie ćwiczę. :/ nie mam kiedy teraz.

poprawiłam troszkę

Mój ogród 10:49, 03 paź 2013

Do góry
EPODLAS napisał(a)
W ogrodzie jak to bywa jesienią królują marcinki.
Białe

fioletowe

kwitną białe kosmosy

Mój tegoroczny nabytek od Szmita anemone hupehensis " Praecox", zaczął kwitnąć późno, ale za to jak.

mnóstwo kwiatów i piekne zdjęcia, zwłaszcza ogrodu o 7 rano
a Ania na dyniowej karecie wyglada wspaniale
pozdrawiam was obie
Mój chaos leśny, czyli pomoc potrzebna 10:46, 03 paź 2013

Do góry
kachat napisał(a)
MuSzka, ale cuda wkleiłaś Szczególnie to do mnie przemawia:

Tylko jak ja bym miała coś z tych cudnych pomysłów dopasować do mojej działeczki.. O:

od choćby tak można wkomponować

z góry przepraszam za bazgroły ale moje rysunki dają wiele do życzenia a już komputerowe rysunki to wogóle ale to taki przykład jak można wkomponować bramę u Ciebie.

troszkę wyższą zdaje się trzeba by furteczkę zrobić bo chyba skala się nie zgadza
A miało być tak pięknie.... 10:40, 03 paź 2013

Do góry
Rench napisał(a)
Dzisiaj poszalałam trochę w ogrodzie
Moj M znowu gdera,że na łożko nie dam rady się wygramolić,tak dałam czadu Ale jaka satysfakcja
Wczoraj byłam na małych zakupach,oczywiście mi zawsze brakuje kilka sztuk do całości i natknęłam się na kulki
I jak ich nie zabrać było Do nich trawka fajna,tez sama mi właziła na wózek
A na koniec moja córka zapchała mi głowę w kadr,dla jaj

I oczywiście dzisiaj stwierdziłam,że znowu mi brakuje i kulki i trawek Trzeba dalej się telepać po resztę....

ale to zdjęcie superanckie, sliczna córcia no i te zakupy! a ty Reniu w nowej odsłonie na avatarze, świetnie
budowac będziemy na spokojnie, potrwa to długo, bo nie ma pospiechu, obecny dom jest wielki i komfortowy, mieszkamy tu zaledwie od 2000 r., ten nowy to ma byc coś małego na starość coby ogarnąc koszty i sprzatanie;
to właściwie taki looft ma byc, zobaczymy, co zaprojektuje architekt, w każdym razie wiem, co mi tak naprawdę trzeba, a co jest zbędne, będzie minimalizm, bo teraz mam pierdół, że aż odechciewa sie sprzątać
Lecę w kulki... 10:34, 03 paź 2013

Do góry
Witam gorąco...gorąco bo dzisiejszy mróz mnie zagrzał...
Dziewczyny...odpowiem na pytania wieczorem...wyjątkowo napięty grafik na dziś...
Ściskam...
Mój chaos leśny, czyli pomoc potrzebna 09:43, 03 paź 2013

Do góry

Pasje ogrodnicze Magdy 09:42, 03 paź 2013

Do góry
Magda_z_Chrzanowa napisał(a)
...

Jeżeli chodzi o róże, to najlepszy czas na zakupy. U mnie jest chyba identyczny klimat, jak pod Warszawą. Przy normalnej zimie nic nie wymarza. A niespecjalnie je osłaniam - tylko mały kopczyk na korzenie. Constance Spry jest cudowna, ale jej rozmiary mogą sprawiać problemy, bo jest o zdecydowanie bardziej żywotna, niż późniejsze działa Austina. Rozpycha się wzdłuż i wszerz

Parę zdjęć z rabatki, która Ci się spodobała:[...]

Dziekuję, Magda. Rabatka mnie zachwyca, wspaniale zakrywa płot i wkomponowuje się w dalsze tło. I co za przemiana!

Co do stawu, to która rabatka Ci się nie podoba?
Ogród w skali mikro :) 09:23, 03 paź 2013

Do góry
gierczusia napisał(a)
Obiecany przdogródek....

Mam nadzieję ,że się spodoba .... Buziaki , miłego dnia

Przedogródek fajniutki, i ta ścieżka... - A ten za kostką brukową to już sąsiada tak? To ja widzem że tam też jakiś miszcz upychania mieszka No... dobra... wicemiszcz Ty masz zdecydowanie bardziej elegancko.
Góry... w takie zimno... łoj... (to piszę ja zmarzluch) to miłej wycieczki życzę
Buziole Eluś
Motyw drobiu i drób w ogrodzie angielskim 09:23, 03 paź 2013

Do góry
Dołączę z moimi kurkami. Przedstawiam Wam Broszkę vel Broszek - kurkę hermafrodytkę

Balbina - przytulaśna, jadła z ręki

Zielona śmiało konkurowała o kości z Bezą

Andaluzja chowa głowę

Kubuś

c.d.n.
Ogrodnik Mimo Woli cd 09:10, 03 paź 2013

Do góry
I z tarasu widok, w jedną stronę.. dalej się nie przesunęłam.. uciekłam do ciepełka

Ogrodnik Mimo Woli cd 09:08, 03 paź 2013

Do góry
Dziewczynki... słońca to ja nie widziałam od dawna... chyba, że w poniedziałek w Katowicach... u nas ciągle jest pochmurno i brzydko.. ale dziś bez przymrozku było. Pogoda Norweska dla nas szału nie pokazuje ... a od 12-go ma być już ujemnie i w dzień... ciągle bez opadów, a w głębi ziemia u nas sucha jak diabli.. Wiosna była do niczego, zima długa jak Moda na Sukces......
W ten ziąb nic mi się nie chce.. nawet robić zdjęć.. M stwierdził, że krew musi mi rozcieńczyć jakim borygo...to może zaskoczę na większe obroty

Borbetko - mówisz słońce świeci.... a jak słońce wygląda??? Ostatnie niebieskie niebo mój obiektyw foto zaobserwował je 8 września ..
To moje niebo teraz... przez szybę ..... grrrrr

Mój chaos leśny, czyli pomoc potrzebna 09:02, 03 paź 2013

Do góry
MuSzka, ale cuda wkleiłaś Szczególnie to do mnie przemawia:

Tylko jak ja bym miała coś z tych cudnych pomysłów dopasować do mojej działeczki.. O:

Mój jesienny ogród 08:58, 03 paź 2013

Do góry
Robert, ja podobnie, jak Bogdzia, nie lubię podróży i dużych miast i tłoku. Kwiaty, zwierzęta i parki, bardzo ładne, mogę oglądac po kilka razy. U mnie już wszystko zmrożone, wczoraj wykopane to, co nie zimuje w ziemi.

To jest gniazdo Orła czarnego w Afryce Południowej. W gnieździe siedzi dumna mama a przed nią wysuwa, białą, puchatą, główkę pisklę. Zdjęcie z kamerki, która jest zamontowana nad gniazdem.
Pozdrawiam Halina
ogrodoweimpresjejolki 08:45, 03 paź 2013

Do góry
Aniu, energia przez ostatnie 2 dni faktycznie dopisała. Nadrobiłam sporo zaległości, ale zostało jeszcze, ze hoho. Zobaczymy jak dzisiaj będzie ...

Marzenko, Irenko i wszyscy zainteresowani - dzisiejsza karteczka

Haniu, grzybków tym razem nie wiele, ale zupa będzie i kilka suszonych też. Córka bardziej zadowolona, bo większość grzybków trafiała pod jej nożyk Cieszę sie z tego, bo to jej jedyne grzybobranie i spacer po lesie w tym sezonie
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 08:31, 03 paź 2013

Do góry

Bożenko,możemy spróbować.Mnie kaliny nie udało się tak ukorzenić,ale może tobie wyjdzie.

Bożenko,nie czuję jeszcze tego blusa weselnego,chociaż zostały 2 tygodnie.Dzisiaj idę do drugiej przymiarki,a mężczyznie nie mają jeszcze nawet ani garniturów ani koszul,nic zupełnie.
Ogród w Wienheim 08:28, 03 paź 2013

Do góry
Wejście na rdestową polankę

Ogród w skali mikro :) 08:19, 03 paź 2013

Do góry
Obiecany przdogródek....

Mam nadzieję ,że się spodoba .... Buziaki , miłego dnia
Pasje ogrodnicze Magdy 08:15, 03 paź 2013

Do góry
Katkak napisał(a)
Madziu, czy mogłabyś wrzucić więcej zdjęć tego stawu? Mojemu mężowi się marzy, ale ubolewa, że mamy za mały ogródek (4ary). Ale jest długi i wąski. Na Twoim przypadku chcę mu pokazać, że spokojnie się da Jeśli to nie kłopot, byłoby super

Wstyd mi wrzucać aktualne zdjęcia stawu, bo w tym roku strasznie go zaniedbałam. Od kwietnia nic tam nie ruszyłam, pałka zasłania większość roślin. Na szczęście od kilku lat mam tam równowagę biologiczną i nie ma żadnych problemów z glonami

Wklejam zdjęcie sprzed 6 lat, tam widać dokładnie zarysy stawu z resztą ogródka. Jego kształt (lata 60-te) nadal sprawia mi problem. Nie zmienialiśmy w większości przebiegu ścieżek, niestety. Są okropne, a główna prowadzi donikąd - tam był kiedyś kompost i szambo. Ale wciąż brakuje czasu na gruntowne przerobienie tego brzydactwa. Więc nie patrzę już na ogród z góry, tylko skupiam się na poszczególnych zakątkach Może w przyszłym sezonie zabierzemy się się za przebudowę ścieżek ...
Przynajmniej szybko zniknęła koszmarna rabatka z prawej strony.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies