Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Znowu na wsi

Znowu na wsi

AgnieszkaW 21:18, 25 paź 2013

Mnie się podoba ten bodziszek Renarda, ciekawe, czy tworzy zwarte dywany?
an_tre 22:08, 25 paź 2013

Joku napisał(a)
Przeszukałam zasoby i znalazłam. Na wiosnę trzeba przesadzić bo widać że jest za ciasno.

piękny, podoba mi się
pozostawiam pozdrowionka
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
GorAna 22:19, 25 paź 2013

Jolu pozdrawiam wieczorowo i jesiennie
Joku 22:32, 25 paź 2013

Macham Dziewczyny do was

Zgadza się Bogusiu, Sambor ma duże liście. Pewnie twój to ten sam.

Agnieszka, bodziszek Renarda ma u mnie jakieś 20 - 30 cm wysokości. Mam go krócej niż korzeniasty. Dywanu jeszcze nie utworzył (póki co nadal rośnie w przechowalni), ale zdążyłam go już podzielić. Chyba nie rozrasta się rozłogami, raczej rośnie kępiasto. Bardziej żywotny wydaje mi się kwitnący na niebiesko.
Bogdzia 09:25, 27 paź 2013

Ładny okaz tego załobnego na zdjęciu. Miłego dnia.
Debra 10:55, 27 paź 2013

Jolu Sambor ma śliczne liście. Bodziszki są super. Mam kilka od czasu Ogrodowiskowego spotkania , wszystkie wspaniale się przyjęły, także po podzieleniu. Żelazne rośliny, uważam.
Joku 11:02, 27 paź 2013

Zgadzam się, w większości nie kapryszą. Ale miałam też takie, które szybko się ze mną rozstały. Po części wynikało to że nie miałam ani czasu ani warunków żeby o nie zadbać. Może też były bardziej wrażliwe i wymagające.
monteverde 11:52, 27 paź 2013

Joku napisał(a)
Macham Dziewczyny do was

Zgadza się Bogusiu, Sambor ma duże liście. Pewnie twój to ten sam.

Agnieszka, bodziszek Renarda ma u mnie jakieś 20 - 30 cm wysokości. Mam go krócej niż korzeniasty. Dywanu jeszcze nie utworzył (póki co nadal rośnie w przechowalni), ale zdążyłam go już podzielić. Chyba nie rozrasta się rozłogami, raczej rośnie kępiasto. Bardziej żywotny wydaje mi się kwitnący na niebiesko.

Jola ja rozsadzałam teraz Renarda, przywiozłam z rajskiego, kwitnie na biało i ma pręciki jest śliczny i te listkiSambora zapomniałam wykopać ale był bardzo duży i rozłożysty pozdrawiam
Joku 15:30, 27 paź 2013

Zauważyłam że sporo osób na forum jeszcze przesadza rośliny. Myślałam że już za późno. Trochę mnie korci żeby jeszcze coś podziałać ogrodowo, ale zniechęca pogoda (znowu pada), no i te krótkie dni - jak wracam do domu z pracy to już ciemno.

Sambor to faktycznie olbrzym przy Renardzie, ale podobają mi się jego liście.

PS! Fajny avatarek. Ta poprzednia róża też mi się podobała. Twoja kurtka ma podobny kolor chyba .
Gabriela 22:00, 29 paź 2013

Joku napisał(a)
Gabrysiu, wspomniałaś werbenę rigida, posadzoną pod drzewkami. Możesz o niej coś napisać? Kupiłam wzmiankowaną, rośnie sobie do tej pory. Nic o niej nie wiem. Jednoroczna czy są nadzieje na przetrwanie?

.

Jolu, werbena rigida jest u nas na pewno jednoroczna. A mnie się całkiem pomyliło i głupoty u siebie popisałam znowu: wsadziłam pod mirabelką przecież werbenę hastata, która bardzo dobrze się czuje w polskim klimacie, jest byliną i podobno tworzy dużo nasion.
Pomyłka pewnie stąd, że chciałam mieć też i tę werbenę rigida, ale w końcu nie kupiłam nasion. Może za rok.
A Ty możesz pokazać jej zdjęcia?