Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród z platanem. 15:20, 14 sie 2013

Do góry
Nie było mnie trochę to ogród zachwaszczony, zapuszczony...Trzeba to nadrobić!
Niestety są również straty. Klon palmowy, który zimą przemarzł teraz wysechł całkowicie. Wyrzucę go, a na to miejsce wsadzę stożek z cisa obsadzony dookoła hakonechloą. Dam trochę lepszej ziemi do dołka i będzie ok
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 15:19, 14 sie 2013

Do góry
No to dość gadania,przyjechał mój M z pendrivem więc wklejam foty.
Na początek lipiec i zaczynam od frontu - czyli po lewej garaże i opalisadowana rabatka a z tyłu ściana z winobluszczem....

[img

Ogród z platanem. 15:13, 14 sie 2013

Do góry
Niee nikt nie porwał Na wakacjach trochę byłem.

Trzeba trochę uaktualnić galerię

Mój chaos leśny, czyli pomoc potrzebna 15:11, 14 sie 2013

Do góry
Hortensja Limelight posadzona rok temu szaleje

A posadzona 2 miesiące temu dwuletnia Silver Dollar ma zbyt duże kwiaty jak na swoje młodziutkie cienkie gałązki:

I teraz pytanie za 100 punktów - czym one się różnią..??? Ja tam jakiejś zatrważającej różnicy między Limelight a Silver Dollar nie widzę, ale...
ogrodoweimpresjejolki 14:24, 14 sie 2013

Do góry
A na jutro piecze się drożdżowe z borówką zebrana wczoraj z krzaczka

Ogród w budowie - nieustającej 14:21, 14 sie 2013

Do góry
Gabriela napisał(a)

Tak naprawdę to wszystkie zdjęcia są przepiękne, bajkowo, romantycznie. To,że zacytowałam akurat takie zdjęcie, nie równa się, że jest naj. naj. Obraziłabym pozostałe kwiatuszki
Gabrysiu, by taką gęstwinę otrzymać to ile paczuszek nasion siałaś ? Ot laickie pytania

Udanego długiego weekendu
Mój nowy stary ogród 14:14, 14 sie 2013

Do góry
A jeszcze dla porównania tak było
Mój nowy stary ogród 14:13, 14 sie 2013

Do góry
Poprzesadzałam rosliny na rabacie iglakowej, nie wiem czy przeżyją bo wymęczyłam je troche. Dzisiaj wygląda to tak

Mój jesienny ogród 14:07, 14 sie 2013

Do góry

Anuś, prawie jak u nas ale to prawie jest bardzo duże. Kany są dorodne i w tylu odmianach że głowa boli. Tu klimat niby taki sam ale noce ciepłe a to ogromna różnica. Wszystko codziennie podlewane, nie tak jak u Ciebie gdy usycha . Kwiatów sporo których u nas nie widziałem. A tak w ogóle ciesze się że wpadłaś, ostatnio bardziej ogrodowiskowe fotki. Tam gdzie malujemy, wysiał się pomidor, nikt o niego nie dba a dorodny aż dziwne, ja już od trzech lat nie sadzę, gdyż wszystko wyrzucałem. Gdy zafunduje sobie folie, to znów powrócę do pomidorów bo bardzo lubię ale tylko swoje, kupnych nie jadam. Pozdrawiam

Mój jesienny ogród 14:04, 14 sie 2013

Do góry

A i ulica Queen którą tam jechałem tramwajem, też warta pokazania. Fotek na pewno się nazbiera do pokazania. Na środku parku było boisko i myślałem że dalej nic nie ma ale jak wracałem, patrze a tam jeszcze tyle rabatek i traw. Tam zrobiłem sobie z miscantem olbrzymim fotkę. W Tym też było dużo wielkich drzew ale w tamtym, można zobaczyć rzadkie gatunki. cdn... drzew ale w tamtym, można zobaczyć rzadkie gatunki. cdn...

Mój jesienny ogród 14:01, 14 sie 2013

Do góry
Witajcie.
Dziś pokażę drugi ogród, który odwiedziłem w sobotę, już pisałem o nim w przedostatnim poście. Dopiero jutro napiszę o wycieczce do Niagary i delfinarium. Ogród ciut brzydszy od pierwszego, choć go całego nie zwiedziłem i nie mogę powiedzieć w sobotę na pewno polecę tam jeszcze raz od razu po robocie gdyż jeszcze przynajmniej połowa mi została do obejrzenia. Cdn...

Tu odpoczywam 13:58, 14 sie 2013

Do góry
Gabriela napisał(a)

Zapraszam do mnie po małe siewki.

Oj cudny jest ! Z największą przyjemnością przyjadę po siewki Wiosną Wiem, że Ty Gabrysiu lubisz bawić się w doniczkach, pikować i takie tam, ja jeszcze tej wiedzy nie posiadam. Chętnie skorzystam z Twoich "maluszków"

Dziękuję za piękną odpowiedź i serdecznie pozdrawiam

Wiuniu, Kindziu, Celino, Elizo, Irenko - miłego długiego weekendu
CZERWONY DOMEK - jak obsadzić wysoki taras? 13:36, 14 sie 2013

Do góry
Toszka napisał(a)
Smutny, zieloniutki bukszpan docenisz zimą A obecnie ciemne żurawki będą czerwone

Toszka to co radzisz? Może te żurawki marmolade dookoła miłorzębu zostawię a te ciemne za trzmieliną zastąpię cytrynowymi które są tylko dokopię więcej, a te ciemne przeniosłabym pod hortensje?

Bukiety i wianki na święto Matki Boskiej Zielnej 13:24, 14 sie 2013

Do góry
Hanusia przygotowała na jutrzejszy dzień 4 wianuszki.

Tak chodziła z ziołami do kościoła moja babcia.

Ogród w skali mikro :) 12:55, 14 sie 2013

Do góry
Kombinuję z tymi cisami jak koń pod górkę ... Chyba jednak kupię zwykły taxus baccata , bo od razu utworzy gęstą przesłonę...tylko ciekawe czy uda mi się kupić " Kobitki "... Bo jeśli dobrze doczytałam to tylko one mają czerwone ozdobne osnówki .. Wiadomo , stroją się ...

Tu z Wikipedii .. Osobniki męskie i żeńskie u góry po prawej babki u dołu po lewej faceci...

CZERWONY DOMEK - jak obsadzić wysoki taras? 12:54, 14 sie 2013

Do góry
Tutaj:

bym dała coś wyższego z tyłu zamiast niskiego jałowca, np. hortensję, pięciorniki, miskanty... A zamiast tych ciemnych żurawek koniecznie coś jaśniejszego, np. pstrolistną niską trzmielinę emerald gaiety, czy jakoś tak - bo się tam tak ciemno i smutno zrobiło A żurawki możnaby przesadzić w rzędzie bliżej tej krawędzi rabaty, co planujesz bukszpanem obsadzić. A, właśnie - tylko może nie widziałam, a może nie pisałaś, ale czym planujesz podsypać rośliny..? Korą, czy np. białym żwirkiem? Bo to ma bardzo duże znaczenie Żwirkiem chyba byłoby najlepiej u ciebie, a wtedy ciemne żurawki też by były lepiej widoczne.

A tutaj:

tych ciemnych żurawek w ogóle nie widać, zamiast nich coś innego według mnie by się przydało... Dałabym dalej te same żółte żurawki, aby rosły wokół trzmieliny, albo np. rząd liliowców

Topiary - formy strzyżone inne niż cis i bukszpan 12:39, 14 sie 2013

Do góry
Witajcie, to jest świetny watek.

Częśc mojego ogródka będzie miała luźny styl japoński.
Mam taką sosnę gęstokwiatową glauca, wg mnie idealny model do kształtowania.
Niby mam już jakiś zamysł, ale nigdy niczego nie kształtowałam i bojkę się zrobić pierwszy krok, że wytnę jej nie to co trzeba.
Może doradzicie jak byście ją poobcinali, powyginali??

Może mistrz Ele też coś zasugeruje??

Dziękuję za wszystkie pomysły.
Aaaa i jeszcze jedno, czy teraz jest jeszcze odpowiednia pora żeby zacząć kształtować tę sosnę?

Pozdrawiam!
Anglia sierpień 2013 12:36, 14 sie 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

bosko! wy i te trytomy i chyba werbena
Moje poletko 12:35, 14 sie 2013

Do góry
Za dwa dni przyjeżdża moje Maleństwo

Alem sie stęskniła!! Fajnie mieć takiego "szkraba" w domu

Nie pozwala zgnuśnieć!

Anglia sierpień 2013 12:35, 14 sie 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

ale piękne zdjęcie, a uśmiechy od ucha do ucha
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies