Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 10:34, 29 wrz 2013

Do góry
Elficzku, taka męczarnia to sama przyjemność! Męczę się w 4 ścianach! Po prostu się duszę!
Miłej niedzieli wszystkim!
Krzewy liściaste szczepione na pniu 10:13, 29 wrz 2013

Do góry
Małe drzewo to Prunus cistena (śliwa dziecięca) szczepiona na pniu, taka czerwona kulka na kiju.

a na tym zdjęciu po lewej masz szczepionego grujecznika, po prawej ozdobną jabłoń.

Ogród w Wienheim 10:10, 29 wrz 2013

Do góry
Leida napisał(a)

A to już część na mapie ogrodu nazywana Echinacea czyli jeżówka

mam pytanie co to za trawa bardzo mi się podoba a do jeżówek by mi pasowała
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 10:09, 29 wrz 2013

Do góry
Słoneczko dotarło, dziękuję
Macham niedzielnie
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 10:06, 29 wrz 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Ja teź kupowalam malutkie. Tylko że on potfornie szybko rosnie ładniejszy jest trójklapowy, taki idealny. Wymienię kiedyś

Łukasz i Marzenka - na siatkę winobluszcz trójklapowy się nie nadaje!!! Posadziłam go sobie w 2009 roku..na całą siatkę od parkingu...... Zimą mi wymarzał... został sie tylko jeden i rośnie ładnie.... ale on nie umie piąć sie po siatce... i rośnie tylko po parkingu w poziomie.. wspina sie jedynie po słupku od ogrodzenia... po 4 latach udało sie mu wspiąć na dwóch słupkach do góry, ale zimą i tak wymrozi... pomagałam mu sie wspinać do góry i takie tam.. On nadaje sie na mury, ale nie na siatkę.

Ja mam Winobluszcz trójklapowy Veitchii.. sorki za zaśmiecanie wątku....

Jak na 4 lata nie jest to imponujące.. sadzonki sadziłam co ok 1,5m...

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 10:05, 29 wrz 2013

Do góry
Łukasz - na siatkę winobluszcz trójklapowy się nie nadaje!!! Posadziłam go sobie w 2009 roku..na całą siatkę od parkingu...... Zimą mi wymarzał... został sie tylko jeden i rośnie ładnie.... ale on nie umie piąć sie po siatce... i rośnie tylko po parkingu w poziomie.. wspina sie jedynie po słupku od ogrodzenia... po 4 latach udało sie mu wspiąć na dwóch słupkach do góry, ale zimą i tak wymrozi... pomagałam mu sie wspinać do góry i takie tam.. On nadaje sie na mury, ale nie na siatkę.

Ja mam Winobluszcz trójklapowy Veitchii.. sorki za zaśmiecanie wątku....

To samo napisałam i u Marzenki.
Ogród w Wienheim 09:54, 29 wrz 2013

Do góry
Część ogrodu zacieniona starymi drzewami jest funkiowiskiem.

c.d.n.
Grujecznik japoński - Cercidiphyllum japonicum 09:52, 29 wrz 2013

Do góry
Posadziłam w jednym z ogrodów taki szczepiony na pniu. Chyba to ta odmiana bo zwisa. Szkoda że nie było na etykiecie odmiany

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 09:32, 29 wrz 2013

Do góry
Sebek napisał(a)

Sebek czy nie miałbyś na zbyciu jakiejś sadzonki tej kocimiętki? jest zachwycająca!!!

Piękne zdjęcia robisz, a to co na tych zdjęciach jeszcze piękniejsze! jestem zachwycona twoimi rabatami i kompozycjami w doniczkach!
Piaskownia na zakręcie 09:29, 29 wrz 2013

Do góry
Obsadziłam rabatki gorczycą. U mnie po obu stronach są zaniedbane łąki dlatego też buszują gryzonie. Wyczytałam, że one nie lubią gorczycy, stąd pomysł wysiewu tej fitosanitarnej rośliny. Powiem Wam, że chyba działa. wcześniej codziennie widziałam ślady po buszowaniu karczownika. Teraz ich nie widzę. Późną wiosną wyrwę gorczycę, potnę na kawałki i wyłożę między roślinami zamiast suchej trawy. Zobaczymy co się będzie działo.

Sadziłyśmy z córką też cebulki. Cesarską koronę lubię za jej piękno i specyficzny zapach oraz za to, że również odstrasza gryzonie. Nie może zabraknąć wiosną na mojej działce narcyzów babuni :-

Ogród w kształcie litery" L" 09:23, 29 wrz 2013

Do góry
tutaj na zdjeciach pokazuje ten nieszczesny rog ogrodzenia, posadziłam tuje aureospicata( nieznalazłam wyzszych niestety).
Teraz bym chciałam pieknie obsadzic przestrzen przed nimi zwłaszcza ze to przy tarasie.
Zakupiłam niedawno hortensje bukietowe limelight i pomyslałam ze posadze je wlasnie w tym miejscu poniewaz beda ladnie oko cieszyc siedzac na tarasie.
Zastanawiam sie tylko w jakiej odległosci od tuji powinny byc posadzone kurcze bo tyle czytam waszych watkow i nie napotkałam na ta wiadomosc.
Przed hortensjami posadziłam tez zurawki i wydaje mi sie za blisko no nie wiem
powiedzcie mniej wiecej jakie powinny by te odległosci?

Piaskownia na zakręcie 09:06, 29 wrz 2013

Do góry
Ciąg dalszy wczorajszego dnia

Niesamowity widok jak na tą porę roku - szkoda, że wszystkie nie dojrzeją

Wyjątkowa duże są poziomki

oj, a co się działo na świecznicy !!!! zaskoczona jestem, to jest roślina oblegana przez pszczoły

Puste pole z wysepką kwiatową 08:46, 29 wrz 2013

Do góry
Anitko, Krysiunia – jutro mają nadejść róże z Rosarium. Strasznie się cieszę, ale na prawdziwą radość z nich trzeba będzie poczekać, niestety...

Basiu – Twoje złocienie są w tej chwili najbardziej zachwycające!

No, ale dziś rano wkurzyłam się nie na żarty...

A tak pięknie było do tej pory...

Makowo na Kociewiu 08:25, 29 wrz 2013

Do góry

Makowo na Kociewiu 08:19, 29 wrz 2013

Do góry
Na dzień dobry
zrobione przed chwilą
Ogród na torfowisku 08:05, 29 wrz 2013

Do góry
Przed:

Po:

Ogród na torfowisku 07:54, 29 wrz 2013

Do góry
Jakoś zdjęć nienajlepsza lecz padła mi bateria w aparacie, jak naładuję i znajdę chwilkę czasu to poprawię się.

Przed

Po

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 07:34, 29 wrz 2013

Do góry
Iwonko, dobrze, że wpadłaś!
Siedzenie w domu o tej porze, jeszcze nie wskazane. Prac do wykonania sporo, a i chciejstw na wędrówki po lesie jest. Tylko pogoda nie zawsze akuratna. Nawet mnie dziś zniechęca, ale mam nadzieje, że się przejaśni.
W lesie ludzi sporo, i każdy coś w koszyku wynosi do domu.
Wczoraj z ogrodu przywiozłam 3 kosze brzoskwiń. Jeden już zapakowany w butelki. Drugi za chwilę na gaz wędruje. A jeszcze na drzewie sporo zostało. To w poniedziałek, jak nie będzie padało. Może znowu będę miała trafienie?

Plan zajęć na dziś.

Zakwitł agapant!

Ogród na torfowisku 07:15, 29 wrz 2013

Do góry
I jeszcze kilka ujęć.

Moje "Ranczo Akapulko" 07:08, 29 wrz 2013

Do góry
Poradzisz! Jesteś zaprawiona w bojach!
Na zwyżkę sił - kwiatek ode mnie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies