Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

Mala_Mi 14:18, 21 paź 2013

Wiem tylko jak sie nazywa klon czerwony to Red Sunset... a ten żółty nie mam pojęcia..
Ale polecam tego pierwszego... nie rośnie tak szybko i tak wielki ...a jesienią jest po prostu zjawiskowy... wiosną wczesna kwitnie i pszczółki sie cieszą
Cały rok jest zielony, a w kwietniu tak kwitnie

To ten lewy czerwony

Sorki, że zaśmiecam wątek.. ale to jedno z nielicznych drzew, a możę jednyne, które u mnie nie chorowało nigdy..... na nic.....
Pszczelarnia 19:32, 21 paź 2013

I tak mam dzisiaj porcję obiecanych zdjęć.
Czyli dla Ani ASC moje berberysy 'Julianne'. Zielone rosną od zawsze na tym stanowisku, a te przebarwione to właśnie wysadziłam z rabaty na miejsce wygnania- skoro się przebarwiły to znaczy, że zrzucą liście?

Pszczelarnia 19:41, 21 paź 2013

Dla Madżenny graby. U mnie zdecydowanie słońce im nie służy. Niechże ten platan szybciej rośnie:

Przed płotem posadzone w sierpniu graby z domowej szkółki. Czy z tej kulki coś będzie? Chciałabym, żeby była wyższa ale za szybko zaczęłam formować - da się to naprawić?

Gardenarium 19:48, 21 paź 2013

Kija przedłużyć się nie da, to taka kulka na krótkiej nóżce.

Trzeba wyprowadzać przewodnik na taką wysokośc jaką potrzebujesz, dopiero potem tniesz i formujesz kulkę

Instagram Ogrodowiska
Pszczelarnia 19:53, 21 paź 2013

Dla Irenki mój ambrowiec. Wygląda na to, że on się właśnie jesiennie rozkręcił. Mimo przymrozków utrzymuje liście i kolor. Mamy go 2 lata. Trzeba go naprostować, bo wiatry dają mu się we znaki.

Jeszcze etykiety, jakie mi Irenka wynalazła. Flamaster z farbą akrylową i voilà:

Debra 19:57, 21 paź 2013

Pszczelarnia napisał(a)
..... moje berberysy 'Julianne'. Zielone rosną od zawsze na tym stanowisku, a te przebarwione to właśnie wysadziłam z rabaty na miejsce wygnania- skoro się przebarwiły to znaczy, że zrzucą liście?

Jakiż przepiękny okaz Julianae! Cudo. Gratuluje, bo to nie jest łatwy berberys.
Jest zimozielony, jedynie właśnie na jesieni przebarwia się na tak cudownie czerwony kolor. Jeżeli nie przemarznie - a to jest największy z nim problem - nie straci tych liści.
Mój jednoroczny stracił większośc tych zimowych czerwonych listków, ale potem sie nawet dość ładnie odrodził.
Pszczelarnia 20:02, 21 paź 2013

Dla Vivy barbule: nie mogę złapać efektu, ponieważ one są posadzone na skarpie w naturalnym suchym środowisku. Widać tę "zwykłą" i 'Variegata'.

Pszczelarnia 20:07, 21 paź 2013

Dla Izabelli-Konstancji: pieczone jabłka z miodem wrzosowym, żurawiną i orzechami

agniecha973 20:08, 21 paź 2013

ŁAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁ!!!!!!!!!
Ale masz PIEC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pszczelarnia 20:13, 21 paź 2013

A dla miłośników klimatów: