Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kwiatowy ogródek Monteverde 21:23, 11 sie 2013

Do góry
reni napisał(a)
Aniu witam w nowym wątku..pozdrawiam

Reniu ja również witam
Biały domek pod lasem 21:23, 11 sie 2013

Do góry
Susza nadal, wczoraj troszkę pokropiło, dziś już nie ma śladu po tym deszczu Trochę podlewamy.

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 21:22, 11 sie 2013

Do góry
Hej Małgoś!
Ja tam rok temu sporo kupiłam, hosty od nich rosną jak oszalałe, zresztą Kasi też w większości stamtąd są Trawy w większości mam od nich.
Stipa cudna, gdyby było więcej też bym kupiła Te z ubiegłego roku mi padły po zimie... mam trochę siewek, może one przetrwają zimę...

Trochę moich fotek dzisiejszych

Nowe miskanty - jakie??... pamiętam tylko niemiecką dwuczłonową nazwę, pytałam dwukrotnie i nie potrafię zapamiętać

Kot sąsiadów trochę później

Plony

Pomidorkowo:

Owocowo:

Kwiatowy ogródek Monteverde 21:21, 11 sie 2013

Do góry
bociek napisał(a)
Aniu, aniola zostaw w domu, niech strzeze spokoju domostwa
Masz co robic, ale jak sie juz na dobre urzadzisz i wymoscisz bedzie wspaniale Nie moze byc wszak inaczej

Ściskam Cie mocno

Boćku dzięki za odwiedziny i dobre słowo tak mi teraz potrzebne serdecznie pozdrawiam
Kompozycje Ani z odrobiną różu 21:21, 11 sie 2013

Do góry

Dla odmiany czas na zmiany... 21:21, 11 sie 2013

Do góry
beta napisał(a)
wklejam

Madziulka, poznajesz?...Twoje

No ba!! Jak nie jak tak...po tej gałązce wykrzywionej
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:19, 11 sie 2013

Do góry
Madzen.. w górach ma być czwarta pora roku czyli zima A u nas ma być lato, lato, lato

A to trwnik podlewany

A to niepodlewany

Kwiatowy ogródek Monteverde 21:19, 11 sie 2013

Do góry
nebel napisał(a)
Aniu, przyszłam się przywitać na Twoim nowym wątku.
Wybacz, ale jeszcze przez jakiś czas nie będę miała niestety czasu... nie lubię, tak się tłumaczyć, ale niestety doba ma tylko 24 godziny.
Ściskam mocno.
P.S.
Obiecuję, że wszystko nadrobię

Ewuniu ważne, że się odezwałaś i nic Ci nie jest ja też mam teraz bardzo mało czasu, także spokojnie ja również ściskam mocno i M też pozdrawia
CZERWONY DOMEK - jak obsadzić wysoki taras? 21:18, 11 sie 2013

Do góry
jak znajdę większą chwilkę to narysuję plan działki, ale to wymaga przejścia do innego komputera odpalenia photoshopa i zrobienia planu a na to potrzeba dłuższej chwili której zawsze brakuje

w tym momencie zależy mi głównie na obsadzeniu zachodniej strony tarasu tam gdzie jest zejście z tarasu i rogu bo z przodu będą róże które już zamawiam. Kolejnym etapem we wrześniu będzie nawiezienie lepszej ziemi i posianie nowej trawy

Wczoraj mój M się mocno napracował bo wywiózł 3 duże przyczepki piachu z pod tarasu i nawiózł w to miejsce dobrej ziemi. Na zdjęciach tego nie widać jak głęboko został wybrany piach

Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 21:17, 11 sie 2013

Do góry

Kwiatowy ogródek Monteverde 21:16, 11 sie 2013

Do góry
agatanowa napisał(a)
Co do ustawienia rzeźby anioła - z netu wygrzebane zalecenia: "O końcowym efekcie często decyduje wybór lokum dla rzeźby w ogrodzie - najlepiej, by było dobrze widoczne z miejsca, w którym najczęściej przebywamy. Najkorzystniej wygląda podziwiana z pewnej odległości, ustawiona na podwyższeniu (cokole). Pamiętajmy też, że ekspozycji sprzyja sąsiedztwo bujnej zieleni."

Aniu, dziękuję za odpowiedzi

Agatko dzięki za sugestie, ale to nie jest taki ogród aby go na cokole stawiać, pójdzie gdzieś pod klon tatarski lub ambrowiec lub palmowy
Działka wkoło Lubczyka :) 21:15, 11 sie 2013

Do góry
Moja weekendowe prace-spizarka się zapełnia!
Wczoraj robiłam fasolke szparagowa, już stoi na swoim miejscu

Trochę jeszcze fasolki zamrozilam.
Cukinia też już się moczy w zalewie

I te wszystkie dobrodziejstwa z własnego warzywniaka
Kwiatowy ogródek Monteverde 21:14, 11 sie 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Aniu ale u Ciebie rewolucja w domu. Pod sufit napchane!!!! U mnie też wariują powiadomienia

Ano tak było Marzenko ładnie się prezentujesz w tv, musisz to powtórzyć
O....! 21:12, 11 sie 2013

Do góry
marzena napisał(a)
i kilka zbliżeń...

Jakie piękne, energetyczne i smakowite fotki
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 21:08, 11 sie 2013

Do góry
Ahoj kochane koleżanki-przepraszam za wcześniejszy brak odpowiedzi z mojej strony ale wczasowałam się,odpoczełam,a teraz wracam- do pracy zawodowej bez wielkiego entuzjazmu, do Was z wielką radością Witam Was słonecznym kwiatuchem z pod mojej stodoły

Reniu dzięki za miłe odwiedziny,pozdrawiam serdecznie -oglądałam Twoje zdjęcia z nad morza i podziwiałam przesympatyczne laski

Danusia jak miło że o mnie pamietałaś
Jesli chodzi o kobeę to jest niebieska-bialy kolor ma tylko w fazie rozkwitu.
Danusia a milinu nie mam-kiedyś przeczytalam gdzieś że lubi przemarzać i zrezygnowalam z niego,ale z tego co widzę to często gości w ogrodkach w naszej okolicy więc napewno się na niego skuszę,tylko gdzie ja go posadzę!!!!!!!
Danusia tak potajemnie choć na sekundę wpadałam do Ciebie i do Twojej ślicznej wnusi

Buterrfly Beatko bardzo mi miło że mnie odwiedziłaś-ja też odwiedzałam Cię podziwiając Twój zapał i ogrom pracy który wykonałaś i to z tak pięknym skutkiem! Pozdrawiam serdecznie i zapraszam

Kasiu -Ty to jesteś niezawodna! Ciepełko się robi na sercu widząc Twoje odwiedzinki zwłaszcza w tym nowym awantarku pokazującym dwie śliczne dziewczyny.
A moja córa będzie studiować filologię germańską.Kasiu tak potajemnie to gościlam u Ciebie,teraz zaraz pędzę już legalnie
Pozdrawiam mocno serdecznie

Marysiu pozdrawiam serdecznie,teraz już w całości można podziwiać Twoją urodę Śliczny nowy awantarek! Na urlopie też spacerowalam po Twoim cudnym ogrodzie,do zobaczenia u Ciebie

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 21:07, 11 sie 2013

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Zbyszku, ja na razie nie chudnę waga od 5 lat w normie. a serce, cóż zbyt wiele emocji w ciągu życia, i tych dobrych i tych złych, ale jak mówią lekarze :nerwica w granicach normy
Kolana jeszcze bolą, ale już mniej, bo i pogoda się ustabilizowała. A ostatnio poszalałam i na wyjeździe i potem tydzień w ogrodzie. Mus odpoczywać, co też dziś i robiłam. Oczywiście relaks ogrodowy,nie taki szumny jak 27 lipca,ale też z wnuczkami. Oni zbierali borówkę, a ja byczyłam się na fotelu. Biorę przykład z Ciebie.

Haniu nie ma z tobą tak żle jak do zawodów stajesz z wnukami i dajesz rade
Ale poczytałam że byłaś w Ustroniu ,lubię tam jeżdzić ,a teraz byłałam w Zakopanem i nie byłam zadowolona też mnie kolano bolało.
Lubię jednak morze nie trzeba nigdzie chodzić i nogi odpoczywająpozdrawiam
Rododendronowy ogród II. 20:57, 11 sie 2013

Do góry
Na zdjęciu był orzeł amerykański taki z białą głową. Zdjęcia kiepskie, bo nie tej klasy aparat i "pstrykaczka"
TU chyba ciut lepsze.

To był pokaz ptaków drapieżnych w parku Niespodzianek w Ustroniu
Begonia tuberosa (Begonia x tuberhybrida) - begonia bulwiasta 20:55, 11 sie 2013

Do góry
Begonia mojej Mamy

Uploaded with ImageShack.us
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:55, 11 sie 2013

Do góry
asc napisał(a)
Marek - Kamasutrę wypatrzyłam....... już wiem dlaczego Lotos i Kamasutra idą w parze....... czy tylko ja mam takie skojarzenia ?????
Jak przekwitnie jest taka solniczka....

Potem jakby UFO przyleciało i sie zagnieździło..

A to takie ufoludków????? Oj, oj, oj.. kosmate myśli.... nie wiem na ile to będzie widoczne na foto. .....

Haha obłędne....wszystko widoczne
Ogród... reni 20:51, 11 sie 2013

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies