Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku cz.II

Ogród Sylwii od początku cz.II

Konstancja30 22:33, 19 lis 2013

Marzena2007 napisał(a)

to leżymy razem tylko trochę zimno Ale Sylwia przybiegnie do nas z kubkiem gorącej kawy

I dodam tylko, źe cudne te tarasy!!!!

kiedyś hamak wytrzymał nas troje to trotuar chyba nie będzie gorszy ... zległam powalona pięknem z Wami ...

do kawki poproszę łyżeczkę cukru ...
Syla 22:34, 19 lis 2013

Marta .... to był 2011 rok .... wyglądały tak .... poczochrane i łysawe . Gałązki były formowane chyba dopiero w 2012r

2013r. - ładnie się zagęściły .... posadzone są co 1m .... w kolejnym moim żywopłocie posadziłam co 70cm - będzie zdecydowanie gęściejszy żywopłot ....

Zielona 22:38, 19 lis 2013

Wow! Ależ one piękne... A wytłumacz jeszcze laikowi, co znaczy, że miały "formowane" gałązki...? Wiem... Zielona do mnie doskonale pasuje
Syla 22:47, 19 lis 2013

Zielona napisał(a)
Dzięki, Sylwia. Wiesz - tak sobie myślałam, czy za tymi rh co je planuję - zmienić smaragdy (co to ich jeszcze nie mam) na choiny. Mają taki ładny jasny kolor i może by były fajnym tłem dla rh? Co o tym myślisz? I jeszcze chciałam zapytać, czy pamiętasz jaką miały cenę te choiny. Nie widziałam ich u nas w szkółkach, więc zupełnie nie mam odniesienia.

to ja Ci jeszcze jedną fotkę z rh i thujami pokażę tak dla zobrazowania i podjęcia decyzji ...
nie wiem dlaczego ale połączyłabym choinę kanadyjską z hortensją
a tu obrazki dla Ciebie .....

Sebek 22:48, 19 lis 2013

Konstancja30 napisał(a)

kiedyś hamak wytrzymał nas troje to trotuar chyba nie będzie gorszy ... zległam powalona pięknem z Wami ...

do kawki poproszę łyżeczkę cukru ...

Ja siem oduczyłem słodzić, ale kawy czy czekolady z ekspresu Sylwii bym nie odmówił
Zielona 22:57, 19 lis 2013

Syla napisał(a)

to ja Ci jeszcze jedną fotkę z rh i thujami pokażę tak dla zobrazowania i podjęcia decyzji ...
nie wiem dlaczego ale połączyłabym choinę kanadyjską z hortensją
a tu obrazki dla Ciebie .....
]

Hmm... No i jak Ty fotkę zapodasz, to człowiekowi oczy się otwierają... choć przecież bardzo dobrze znam to miejsce (w końcu bezczelnie je kopiuję ) Kurcze... niech już będzie grudzień... chcę puzzlami się pobawić, a do Mikołaja muszę czekać...
Syla 23:04, 19 lis 2013

Zielona napisał(a)
Wow! Ależ one piękne... A wytłumacz jeszcze laikowi, co znaczy, że miały "formowane" gałązki...? Wiem... Zielona do mnie doskonale pasuje

Bo je tnę w formie żywopłotów , nie prowadzę w sposób naturalny .....tak cięte ładnie się zagęszczają ....
Syla 23:06, 19 lis 2013

Marzenka, Iza, Sebuś - czekolada na gorąco , kawa jaką zażądacie ..... i coś na słodko się upichci .... tylko się pojawcie
Syla 23:07, 19 lis 2013

annawu napisał(a)
Lubię przebywać w Twoim ogrodzie, wszystkim się zachwycam nie zostawiam wizytówki ale wiec, że częstym jestem gościem

Fajnie , że się u mnie ujawniłaś .... to miłe dzięki
ewa004 23:07, 19 lis 2013

Syla napisał(a)

Tu jak dobrze pamiętam masz posadzone RH Nowa Zembla czy to jest ta rubinowo - czerwona odmiana ?
Polecasz ?