Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przyjazny ogród

Przyjazny ogród

Mala_Mi 22:00, 19 lis 2013

Ja je w przyszłym roku przesadzę na nowa rabatę.. na bardziej eksponowane stanowisko
Lotosa trzymam jeszcze w kasterku na brzegu oczka... mrozów nie ma..
Wymyśliłam czy by sie to nadało.. wykopać dziurę w szklarni, wyłożyć słomą, nakryć słomą i zakopcować jak ziemniaki......... głupio???????
Mariusz 22:32, 19 lis 2013

Aniu, rosną do 1,5 m, w słońcu mają sporo kwiatów i ładny pokrój. Od nowego sezonu zaprzestaję podsypywania ich obornikiem, powód: dzisiaj oglądałem stare fotki, kwitnienie znacznie ładniejsze niż z tego sezonu, nawożenie wyraźnie im nie służy.

To 2009 rok

Odnośnie lotosu
Całą kastrą musisz zakopać i dać na nią liście, one super trzymają wilgoć i ciepło. Dopiero na to słoma i agrowłóknina. Pamiętaj, że w tunelu w słoneczne dnie temperatura sporo rośnie, czy lotos wytrzyma jej wahania?
Bogdzia 22:34, 19 lis 2013

Są tak piękne ze napatrzec sie nie można.
monteverde 23:45, 19 lis 2013

Mariusz napisał(a)
Aniu, rosną do 1,5 m, w słońcu mają sporo kwiatów i ładny pokrój. Od nowego sezonu zaprzestaję podsypywania ich obornikiem, powód: dzisiaj oglądałem stare fotki, kwitnienie znacznie ładniejsze niż z tego sezonu, nawożenie wyraźnie im nie służy.

To 2009 rok

Odnośnie lotosu
Całą kastrą musisz zakopać i dać na nią liście, one super trzymają wilgoć i ciepło. Dopiero na to słoma i agrowłóknina. Pamiętaj, że w tunelu w słoneczne dnie temperatura sporo rośnie, czy lotos wytrzyma te wahania temperatur?

Ale pięknoty jak stare sa krzewy?
Marysia 19:33, 24 lis 2013

Ale dużo pracy wykonałeś. Pięknie urządzasz swój ogród.
Bogdzia 20:55, 01 gru 2013

Pozdrówka Mariusz.
Mala_Mi 21:52, 04 gru 2013

Pojawiasz się i znikasz, a u siebie to cię nie ma..
Pszczelarnia 12:20, 05 gru 2013

Ja też zaprzestałam podsypywania piwonii. Choć moje obserwacje dotyczą tylko zwykłych. Mam jedną 20 lat w tym samym miejscu - nie do zdarcia egzemplarz kwitnący bosko.
Mariusz 19:29, 06 gru 2013

monteverde napisał(a)
Ale pięknoty jak stare sa krzewy?
Kilkanaście lat, sadzone końcem lat 90. Cały problem w tym, że przedobrzyłem z nawożeniem i teraz są brzydsze niż kilka lat temu.
Na pocieszenie, młode już rosną

Marysia napisał(a)
Ale dużo pracy wykonałeś. Pięknie urządzasz swój ogród.
Dziękuje bardzo

Bogdzia napisał(a)
Pozdrówka Mariusz.
Ja również pozdrawiam

asc napisał(a)
Pojawiasz się i znikasz, a u siebie to cię nie ma..
Prawda często czytam na forum, a to również wyraz szacunku i zainteresowania, tylko tak po cichu, zazwyczaj bez logowania. Mojego stosunku do tego miejsca już nic nie zmieni, po prostu lubię tu bywać

Pszczelarnia napisał(a)
Ja też zaprzestałam podsypywania piwonii. Choć moje obserwacje dotyczą tylko zwykłych. Mam jedną 20 lat w tym samym miejscu - nie do zdarcia egzemplarz kwitnący bosko.
U mnie też takowa rośnie, w kolorze różu, w zasadzie niezbyt piękna, ale kurcze ... chyba najcenniejsza - pamięta mnie jeszcze z kołyski. Pozdrawiam

A to mój pomocnik podczas okrywania gunnery , biedak przestoi całą zimę.
W zasadzie mój wątek powinien się nazywać "dwa ogrody jedna pasja" - to zdjęcie oczywiście z Arboretum

paniprzyroda 19:46, 06 gru 2013

Lubię tutaj zaglądać i czytać, wyjątkowe rośliny i pasja z wiedzą połączone. Pozdrawiam.