Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje "Ranczo Akapulko"

Moje "Ranczo Akapulko"

magdalena_ma... 23:44, 19 lis 2013

magdalena_ma... 23:44, 19 lis 2013

magdalena_ma... 23:45, 19 lis 2013

Joanna___ 11:29, 20 lis 2013

Witaj Magda
Fajną masz działkę i dużo możliwości ale..... powinnaś założyc własny wątek.Chyba że autorka bieżącego nie ma nic przeciwko
Chętnie będę zaglądała,pozdrawiam.

A autorka wątku poszukiwana.......czy dopiero na wiosnę powróci
malgorzata_s... 13:47, 20 lis 2013

Puk puk. Gdzie zniknęłaś? Pozdrawiam
AkapulkoBial... 17:42, 20 lis 2013

Witam nie byłam dość długo na ranczo, bo pogoda nam nie sprzyjała a tak w sumie już nie było i co tam robić. Zmiana nastąpiła taka że przybyła tam jeszcze jedna altanka , troszkę większa jak ta co jest obok. Ta altanka ma rozmiar 3x4 i ma 3 okienka będzie naszym domkiem wypoczynkowym.

Na wiosnę pomyślimy jak ją ocieplić i zagospodarować wnętrze w środku.
Patrzę teraz na moje grządki na których chwasty na potęgę się wybijały i nie zwracały uwagi na to że jest zimno pogoda dla niech sprzyjała, bo cały czas były lekkie opady deszczu, pochmurnie i zimno nie przyjemnie na jazdę skuterkiem. Nawet Hrabia uciekał ze swoją suczką na wersaleczkę w poduchy i nie bardzo miał ochotę na spacery.

Do wszystkich świętych jeszcze było jako tako, a później nie za ciepło. Nastąpiło chłodzenie. Słonce wychodziło na godzinkę a dalej opady deszczu. Dzień stał o wiele krótszy i lada dzień spadnie śnieg.

Moja przyczepka powędrowała pod bramę. Na wiosnę ją sprzedam albo zrobię w niej kurnik hehehehe
Po mimo różnych prognoz o nadchodzącej zimie, ja osobiście odczuwam , że tego roku zima będzie piękna snieżnokulikowa.Będą opady śniegu , ale nie będzie tak strasznie jak opisują w mediach, że to ma być zima stulecia.Chyba że w Rosi , ale nie w Polsce. Obecnie mamy inne problemy jak nasza działka, walczymy z piecami kaflowymi które nam kopca co nie mara, zmieniamy tylko pokoje na mniej zadymione.
Koszmar mieszkań piecowych, a że to nie jest nasze mieszkanie, nie mamy nic do gadania w remontach i w założeniu centralnego ogrzewania. Może kiedyś to nasze ranczo przytuli nas do siebie na dłużej. Tak naprawdę to nie za bardzo się czuję, boli mnie głowa, duszności w płucach, i jestem cały czas senna.To są skutki pieców i czadu w domu.Wiem czym to grozi, ale nie palę węglem tylko drzewem , po mimo to wiem też że czad jest jednakowo trujący i zabójczy. Jutro mają coś robić z tymi kominami i piecami. Pozdrawiamy i życzymy Wam śnieżnej ciepłej zimy , aby do wiosny.

AgataBC 17:47, 20 lis 2013

Oby do wiosny!. Pozdrawiam i zdrówka życzę
AkapulkoBial... 17:54, 20 lis 2013

debora_abc napisał(a)
Oby do wiosny!. Pozdrawiam i zdrówka życzę

Witaj sąsiadeczko oj aby do wiosny jak nie oczedzieję hehehehe. Co prawda bym tam chętnie jeszcze pojezdziła, ale skuterkiem jest troszkę zimno. Mam w składziku nowiutką kozę , taki piecyk na drewienko chętnie bym go tam wstawiła. Ale na działeczkę jest dość daleko z centrum i nie bardzo mi pasuje dojazd taxówką , bo jest troszkę kosztowna. W sumie jak sie zasiedzę w domu to nie chce się wychodzić
AkapulkoBial... 18:44, 20 lis 2013

magdalena_makowska napisał(a)

Witaj na forum Pozdrawiam miło ze do mnie zawitałas . Ja miałam kłopoty z tą przyczepką , wszystkie namioty porwał mi wiatr i połamały się. Pozniej kupiłam te moje blaszane domeczki i teraz mam spokój, a przyczepkę sprzedam , lub zrobię w niej kurnik hehhehe .
AkapulkoBial... 18:48, 20 lis 2013

Joanna___ napisał(a)
Witaj Magda
Fajną masz działkę i dużo możliwości ale..... powinnaś założyc własny wątek.Chyba że autorka bieżącego nie ma nic przeciwko
Chętnie będę zaglądała,pozdrawiam.

A autorka wątku poszukiwana.......czy dopiero na wiosnę powróci

Magda jezeli nie umiesz załozyc swojego wątku to wejdz na forum i utwórz swoj wątek o swoim ogrodzie bedzie miło Cie odwiedzać i patrzec co nowego porabiasz.Mnie to nie przeszkadza że jestes razem zemną bedzie mi weselej. Joasiu nie martw się będę do Was zagladać nie zginę....
Bede wstawiała fotki z ogródka przydomowego.Zawsze coś się będzie działo.