Ładna pogoda była dzisiaj, słoneczko i ciepło
więc szalałam jeszcze w ogrodzie z kompostem ....
90 % roślinek podsypanych,
baaaaaaaaaaaaardzo mnie to cieszy !!!!!!!
Jasia, ale ty chyba kupujesz internetowo... bo byłam tam osobiście i jakoś mnie nie powaliła na kolana... wyszłam ze sklepu tylko z perwoskią.. i na nic więcej nie miałam tam ochoty... to dziwne i w moim przypadku nienormalne.
Moje grudniki..
To z pisma obrazkowego.. fasolkowe drzewo.. dziś pogoda piękna, ale do teraz było biuro.. i twardo przed komputerem.. nawet nosa nie wyściubiłam na zewnątrz.. foto wczorajsze..
Magnolia, Gierczuś - ja sie bronię cały czas......... a i tak czego to ja nie mam... a z drugiej strony... ile jeszcze nie mam, a nie ma gdzie, i już nie chce pstrokacić.. ale pocieszę.. sasanki mogą rosnąć nawet pod drzewami... jak kwitną to mają dość słoneczka, a potem dają radę i w cieniu/półcieniu .. bo i tak zamierają.. pisze, że zasadowa, u mnie na wrzosowisku rosną ,w totalnej glinie i na skalniaku, pod iglakami, które je zarosły... Acha.. chyba lubią zmieniać kolor... wiec blisko siebie raczej nie mieszać kolorów.. mam jedną, co rośnie już 4 lata.. i jedna sadzonka ma 3 kolory kwiatów..to ta na foto co ma różne kolory..a to młoda... foto z przed 3 lat.
Dzisiaj było dosyć ładnie ale teraz jest niesamowite światło jakby miał być śnieg albo burza. Latarnie już świecą bo z jednej strony ołowiane niebo. Zobaczcie
Przez ten calutki wrotycz i te moje oczadzenie kompletnie zapomniałam sie Wam pochwalić ,że w sobotę z Beą zrobiłyśmy zaopatrzenie na wiankowanie .... Achhh dwie Szalllone Kobiety z obłędem w oczach na widok tych wszelakich cudowności... Aaa... Pokaże Wam ,może się zainspirujecie albo coś Wam w oczęta wpadnie
Witaj! Nie wiem czy moja rada będzie trafna, zwłaszcza, że sama ich potrzebuję ale gdybym ja miała zdecydować to chyba postawiłabym w tym miejscu na coś większego jak np. ta wiśnia, po obu stronach ścieżki, która ma tam powstać. Wg mnie stworzyłoby to efekt takiej jakby "bramki zapraszającej do dalszej części ogrodu".
Mam nadzieję jednak, że wypowiedzą się bardziej doświadczone w temacie osoby, bo szkoda byłoby zepsuć efekt ślicznej powyższej rabaty, która naprawdę robi wrażenie..