Witam skowronki, jak przystało, z samego ranka. Noc upalna spać nie daje, teraz temperatura odpowiednia i jest czym oddychać.
Pozdrawiam wszystkich zaglądających.
Gatunkowe Irysy żółte znoszą podtopienie nawet 1 m, odmiany polecam sadzić na 0 - 30 cm - 'Alba', 'Krill', Turkey' , 'Bastardii', 'Compact Form', 'Roy Dawidson', 'Double' i oczywiście naturalny.
Zimowe podtopienie nic im nie przeszkadza.
Alba i Roy Davidson, na pierwszym zdjęciu gatunek z natury z odmiana Alba
Witaj Haniu.
Dziecko trzeba czymś zająć, bo inaczej się nudzi. Miała niezłą zabawę a ja kilka fotek z ogrodu.
Były też przebieranki i sesja Top-model. To moja artystka w moich ciuchach.
No kochani, już jestem po, wiele problemów było na naszej drodze, ale większość daliśmy radę przezwyciężyć, uff................................................................................................................
Pięknie było, ale podczas wesela niestety nie miałam głowy do robienia zdjęć, więc prześlę te, które zrobiłam po przyjęciu. Potem coś wybiorę ze zdjęć, które cały czas mi przesyłają weselnicy, ale jak na razie to bardzo osobiste obrazy.
Mam pytanie do Magnolii jeśli zajrzy. Chodzi mi o różankę z różą Bernstein. Tam zaplanowałyśmy rozchodniki Matrona. Czy zależy nam na kolorze liści czy kwiatów. Czy może być np. taki http://allegro.pl/sedum-rozchodnik-okazaly-purple-emperor-nowosc-i3452425797.html zamiast Matrony? Czy mogą być inne np. z tej listy? http://www.terranovanurseries.com/growers/sedum-c-82_107.html Pytam, bo mój pan od bylin na rynku ma rośliny z terra nova i wiem już, że Matrony nie ma, ale będę jutro pytać o inne bordowe i nie wiem które mogą być. Uwzględnić wzrost i bordowe liście czy coś jeszcze?
.... po pierwsze... nie wiem skąd sie wziełam mania sadzenia ML za hortensjami..... One nie są tak duże i hortensje je zakryją Jak sadzic to Gracillimusy.
Hortensje dac tak, żeby "obejmowały ławkę - czyli posadzić po obu jej stronach. Wtedy za ławką można wsadzić ML ale bardziej spektakularne będą Gracillimusy i te bym posadziła