Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Wymarzony ogród 07:25, 08 sie 2013

Do góry
Hortensje pomału zaczynają ukazywać się w pełnej krasie.

Boćkowe perypetie ogrodkowe 07:02, 08 sie 2013

Do góry
A tu kostrzewa sina Intense blue, moim zdaniem najladniejsza z kostrzew. Rosnie w ladna kulke i ma piekny kolor

Czesc zurawek wypadla, musze wiec podzielic to co jest i wypelnic luke

A teraz zycze wszystkim udanego dnia
Boćkowe perypetie ogrodkowe 07:00, 08 sie 2013

Do góry
Wolne pokoje po wyprowadzce klosowki, Berry Smoothie skwarka II

Tutaj tez bedzie zmiana, bo mi cos tu nie gra do konca, tutaj tez klosowka zniknela

Przygotowania na bylinowej, nie zdazylam sie przylozyc wczoraj, ale dzisiaj bede dzialac tutaj

Boćkowe perypetie ogrodkowe 06:56, 08 sie 2013

Do góry
widoczek

kancik na mydlanej

Berry Smoothie przysmazona na skwarke

Za to konwalnik ladnie sobie zaczal radzic i jest wreszcie nadzieja, ze sie rozrosnie

Boćkowe perypetie ogrodkowe 06:54, 08 sie 2013

Do góry
Joasiu, dziekuje
Mireczko, zapisuj
Ula, opielone mam wszystko oprocz trawnika
A miodek w przyszlym roku

Kilka fotek porannych

Lawenda zaraz zakwitnie po raz drugi

Wrzosy sie rozkrecaja

Na hortensjowej proba generalna przed spektaklem

Rozplenice szykuja kocki

nic nie umiem, nie znam się.... ale bardzo chcę 05:56, 08 sie 2013

Do góry
hey ..... tak calkiem przypadkiem znalazlam Cie ..... ale Cie tu dawno nie bylo , to nie wiem czy zagladasz , na mb tez zniklas gdzies tam znowu , w kazdym razie ja nie widze ..... Zostawiam z moimi pozdrowieniami kwiaty dla Ciebie ...hm .... a raczej krzaki lol .... z mojego ogrodu, co go jeszcze nie mam .... Zdjecie robione bylo w maju 2013 ....
Kolezanka z mb ....
,
Krowy, staw i my... 05:17, 08 sie 2013

Do góry
Marlenaa napisał(a)

Witaj , kawał roboty
Ja nie zasłoniłbym całej palisady i nie szukałbym roślin zwisających z niej, a u jej spodu posadził kilka kęp odmianowych irysów żółtych - kłącza ustabilizują dno wzdłuż niej, liście są dekoracyjne cały rok, kwitnienie piękne i obfite, łatwo dopasować do nich inne rośliny, które planujesz na rabacie/skarpie, dobrze filtrują wodę. Znoszą też bardzo duże wahania poziomu wody.

Biały domek pod lasem 00:40, 08 sie 2013

Do góry
Dasia napisał(a)

Przeglądam te fotki i widzę, że jeżówki jakoś się nie pchały pod obiektyw z doniczkami, raczej z kwiatami, bo śliczne:

tu coś troszkę widać, ale mogę jutro zrobić lepsze zdjęcia.

Widać trochę. Różne są chyba, i ładnie rozkrzewione i mniej dorodne. Ale ogólnie wrażenie b. dobre.
Biały domek pod lasem 00:36, 08 sie 2013

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Bardzo jestem ciekawa wielkości jeżówek, bo u nas na rynku jest pan z jeżówkami po 10 zł. Ma dużo odmian,ale nie są mocno rozkrzaczone. Chciałabym porównać. Wpadnę wieczorem o ile burzy nie będzie. Fajnie, że jest dobry sklep.

Przeglądam te fotki i widzę, że jeżówki jakoś się nie pchały pod obiektyw z doniczkami, raczej z kwiatami, bo śliczne:

tu coś troszkę widać, ale mogę jutro zrobić lepsze zdjęcia.
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 00:32, 08 sie 2013

Do góry
Od razu przepraszam za zwłokę w odpowiedziach, ale jestem z dziećmi na wakacjach na odludziu. Internet odbiera jak chce a moje dzieci nic sobie nie robią z pasji mamusi
Ile dam rady to wkleje, choć aktualne fotki mam w domu to po 15.08 wkleję więcej.
Teraz wklejam to co znalazłam- oczko z karasiami (przed tegorocznym poszerzeniem).
Biały domek pod lasem 00:30, 08 sie 2013

Do góry
Obiecane zdjęcia:
Paczka trochę pomięta, bałam się co z roślinami, ale okazało się, że karton po prostu namókł od wilgoci z doniczek, a rośliny są ok.

Doniczka każda oklejona taśmą i opisana:

A tu sadzonki:

Mój jesienny ogród 00:14, 08 sie 2013

Do góry
Żałuję że nie miałem roweru, pieniądze wydane a trza piechotą zasuwać. Tak odwiedziłbym delfinarium a teraz muszę to odłożyć do jesieni, chyba że znów mi się coś po zmienia. Pozdrówka przesyłam.

Mój jesienny ogród 00:09, 08 sie 2013

Do góry

Weroniko, fajnie że wpadłaś, fotkami się nie przejmuj, zegara nie widziałem a restauracja, bardzo mi się podobała i zrobiłem fotki z każdej strony. Zdjęć nie przygotowałem, gdyż znów wróciłem po 10 ale za to zrobiłem sobie super wycieczkę na drugi koniec miasta. Z tamtej strony, miasto jest wyżej położone i jest klifowy brzeg a po drodze trafiłem na przepiękny ogród, z różnymi pięknymi drzewami i wielką ilością kwiatów, zrobiłem przynajmniej stówkę zdjęć ale o tym później. Wrócę do Niagary lake, te stare domy, ładne i zadbane, świetnie się komponują. Ciekawy jestem ilu ludzi dba o to wszystko o pieniądzach już nie wspomnę. Przeraziła mnie ilość ludzi, gdyż nie przepadam za takim spędem ale przetrzymałem to, chyba te piękne widoki mnie tak zajęły że nie zwracałem na to uwagi, chociaż mi to przeszkadzało gdyż nie które zdjęcia robiłem po 4 razy.

Mój jesienny ogród 00:06, 08 sie 2013

Do góry
Witajcie, będę teraz wysyłał przez kilka dni fotki z Niagary of the lake, myślę że Wam się spodobaja, nie jest to oczywiście to co na żywo ale zawsze coś. Miałem wysłać fotki rano przed pracą ale cały misterny plan trafił szlag., więc wysyłam po robocie, c.d. W następnym.

Marzenia do spełnienia - nieśmiało się witam! :) 23:45, 07 sie 2013

Do góry

Pokombinowałam trochę z przodu domu i nie wiem do końca jak zrobić. Nie mogę się zdecydować. Jako, że osobno rabaty z jednej strony ścieżki mnie się podobają, tak jak patrzę na zdjęcie gdzie są połączone razem to zastanawia mnie czy wygląda to dobrze.
Chciałabym, żeby na tych rabatach był żwirek, ewentualnie jeśli finanse nie pozwolą to kora.

Podpowiedzcie, czy rabaty od strony ścieżki to dobry pomysł, czy lepiej by wyglądały gdybym zrobiła je od ogrodzenia. Ale wtedy przy ścieżce co? Trawa?
A może by połączyć korę ze żwirkiem jakoś, zawsze byłoby taniej niż sam żwirek?

Żadnych nasadzeń narazie nie robiłam, chodzi mi tylko o wytyczenie rabat.

To jest zdjęcie pierwotne miejsca, o którym mówię:

Tak wyglądałaby rabata z jednej strony ścieżki:

Tak z drugiej:

Tak po obu stronach:

Co myślicie?
Róże w naszych ogrodach 23:40, 07 sie 2013

Do góry
Nadal cieszą
Wymarzony ogród 23:32, 07 sie 2013

Do góry
Pomału nadrabiam zaległości
Miniaturowy ogródek 23:23, 07 sie 2013

Do góry

Miniaturowy ogródek 23:18, 07 sie 2013

Do góry

Wizytówka - według własnych pomysłów 23:16, 07 sie 2013

Do góry
Lagestroemia z nasion (przy paprociach) - pierwszy raz od pięciu lat przezimowała mi w gruncie. Rokrocznie próby się nie wiodły
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies