Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój jesienny ogród

Mój jesienny ogród

Klamber 20:08, 10 lis 2013

Janinko, dzięki za fotkę, nic się nie zmieniło w Twoim lesie, jest tak jak pamiętam, zawsze to swojski widok. Tu też jednego dnia deszcz, na drugi ładnie. Raz zimno, raz ciepło. Miskant szybko rośnie, możesz go wsadzić w metrowych odstępach i będzie wielka kępa za dwa lata. Tylko lepiej go odgrodź bo jak złapie cugu, to nie nadążysz go tępić, naprawdę nie żartuję. Ja posadziłem przy oczku, i podziurawił mi folię i zarósł wszystko łącznie ze skalniakiem. Teraz będę miał roboty co niemiara żeby go stamtąd wywalić.
Bogdziu, mi też te kolorowe drzewa na skałach, bardzo się podobały, do tego zielona woda, naprawdę super. Teraz liści nie będzie to łatwiej, to znów łatwiej na ptaki się zaczaić. Teraz coraz bardziej nieprzyjazna pogoda to w końcu trza się za ptaki wziąć, bo tylko obiecuje a nic nie wysyłam, ale naprawdę nie mam kiedy.

monteverde 20:14, 10 lis 2013

ładnie wszystko wygląda a jak klony i trzmieliny ożywiają Robert te orzechy jakie są w smaku?
monteverde 20:17, 10 lis 2013

Bogdzia napisał(a)
Robert piękne zdjęcia , patrzę juz od dluższego czasu na miasta i nigdzie śmieci , nigdzie pomazanych ścian i tam też sa Polacy, dlaczego tego nie robią???Bo tam łobuzów czeka kara a u nas porządni ludzie siedza z zakratowanymi oknami a łobuzy robią co chcą i jest mała szkodliwosc czynu nawet jak malowanie kamienicy kosztuje mnóstwo kasy. Pozdrówka przesyłam.

To samo chciałam mu dzisiaj napisać, ani petów, ani paczek po papierosach czy pobitych butelek w parku i na trawnikach, aż miło się ogląda takie widoki
Bogdzia 20:17, 10 lis 2013

Pięknie jest i tak spokojnie. Jak jest zimno to nie biegaj tyle po dworzu , zdrowie najważniejsze i tak juz tych zdjec mnóstwo narobiłeś. Czasem lepiej zrezygnowac niż sie rozchorowac. Pozdrówka.
Klamber 20:20, 10 lis 2013

Dziś trochę smutne zdjęcia ale bez słońca i po deszczu ale za to kolorowo a jak słońce wyjrzy robi się jak w bajce. W takiej scenerii Święto Zmarłych było by bardziej przyjemne a tak zimno, szaro buro i jakoś tak smutno.Teraz będę dalej pokazywał Niagarę, mam trochę roboty ze zdjęciami gdyż muszę usuwać paprochy ze zdjęć, gdyż na ławce czyściłem sobie obiektyw i aparat i zamiast odkurzyć to sobie zakurzyłem całą matrycę ale już opanowałem sytuacje, fotki z Oakville wyszły bez roboty, już miałem stracha że tyle kurzu nie nie pozbędę. Kupiłem sobie taką fajną gruszkę z pędzelkiem i na spokojnie wypsikałem wszystko. Jutro pokażę Wam czyszczone i nie czyszczone, to zobaczycie ile miałem roboty żeby się tego pozbyć. Pozdrówka przesyłam.

Mala_Mi 11:34, 12 lis 2013

Widzę, że założyłeś album na fotosiku Zerknę tam, ale jak sie uporam z zaległościami...

Klony pokazywałam, ale takie rozwalone po całym wątku.. i fakt, u nas drzewa szybko gubią liście...

Jak poszukam to Ci napiszę gdzie są... .
Klamber 14:04, 12 lis 2013

Witajcie, pogoda nawet nie zła, wiatr ustał i nie pada, to już dużo, jest 8 stopni to też ładnie już chyba nie ma co liczyć na lepszą. Wczoraj nigdzie nie byłem, wiatr mnie wystraszył, normalnie stawałem miejscami. Liści narwało co niemiara, nie wiem kiedy oni się uporają się z nimi. W Oakville, to są już takie hałdy po kolana wzdłuż ulic, nie ma gdzie rowerem jeździć. Dopiero będzie wesoło jak śnieg to przysypie. Mam nadzieje że to nie nastąpi szybko. Dachówek mam do malowania gdzieś na dwa tygodnie, dobrze by było aby śnieg mi nie przeszkodził. Gdy pisze do Was na laptopie to tak mi podróż szybko mija a gdy go nie mam, to się ciągnie jak bym nie wiem gdzie jechał. Szkoda że w pociągu GO nie ma netu, dobrze że choć na stacji jest. Myślę że za kilka lat to się zmieni, internet się rozwija w szybkim tempie. Tu jest i tak super, gdyż na ulicy jest dużo wi-fi a telefon służy mi za wykrywacza netu, gdy tylko poczuje sieć od razu gwiżdże Przydał by się nowoczesny laptop, który by trzymał z 6 godzin na baterii. Mój tylko 1,5 godziny trzyma. Wracałem to było tylko 3ºC i popadywał rozpuszczony śnieg. Rano jednak czarno, mały przymrozek był, gdyż kałuże ledwo złapało. Dziś fotki znów z Oakville, z Niagary nie miałem czasu oczyścić gdyż walczę z pigwą, dziś jej też nie skończę, jeszcze naleśniki muszę zrobić ale coraz mniej zostało, na dwa dni na pewno. Już mi słoików brak, muszę kupić jeszcze sos pomidorowy i zrobić na szybko fasolkę, to może się już zmieszczę. Fotki pokazałem z miasta i z parku sąsiadującego z budową z soboty, więc jeszcze nie ostygły. Robią tam jakąś reorganizacje, będą nowe kamienie albo jakieś murki oporowe. Kwiaty wszystkie wykopane, nawet nie czekali na przymrozki.

Klamber 14:08, 12 lis 2013

AniuMonte, smakują podobnie jak nasze włoskie ale smak może, nie umiem Ci określić, w każdym bądź razie dobre. Tylko łupina pancerna.

Bogdziu, dbam o siebie i specjalnie się nie narażam. Było ciepło ale ogólnie wiatr mnie męczy i zrezygnowałem ze zdjęć. Fakt że już ich narobiłem b. dużo ale zawsze jest coś ciekawego do zrobienia.

Klamber 14:08, 12 lis 2013

AniuMonte, smakują podobnie jak nasze włoskie ale smak może, nie umiem Ci określić, w każdym bądź razie dobre. Tylko łupina pancerna.

Bogdziu, dbam o siebie i specjalnie się nie narażam. Było ciepło ale ogólnie wiatr mnie męczy i zrezygnowałem ze zdjęć. Fakt że już ich narobiłem b. dużo ale zawsze jest coś ciekawego do zrobienia.

Klamber 14:12, 12 lis 2013

ASC, było by super, chcę się im przyjrzeć teraz na gorąco i porównać z tymi co tu widziałem. Wiem że u Ciebie nie były pospolite, mam nadzieje że liście będzie dobrze widać, spróbuję je po liściach rozróżnić. Moje konto na fotosiku jest stare sprzed dwu lat i jest tam moja działka. Zdjęć nigdzie nie pokazuję, bez netu to ciężko działać a i czasu nie mam w ogóle. Pozdrawiam wszystkich.