Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "projekt"

Ogrodnik Mimo Woli cd 17:44, 04 lis 2012

Do góry
marzena napisał(a)
no, wybierzesz projekt, który podoba Ci sie najbardziej ! ja miałabym problem...ale faktycznie masz trochę czasu...
a pamietasz, kto Ci zaproponował abyś te chrzciny odbyła w swoim ogromnym OKU ? !

Marzenko... akcja była spontan..... myśl się zrodziła gdzieś w chwili ... stąd i strój był też nieodpowiedni na kąpiele Nikt nie wiedział o pomyśle, łącznie ze mną.... to był taki impuls... "jajarzymy"
Ogrodnik Mimo Woli cd 17:41, 04 lis 2012

Do góry
no, wybierzesz projekt, który podoba Ci sie najbardziej ! ja miałabym problem...ale faktycznie masz trochę czasu...
a pamietasz, kto Ci zaproponował abyś te chrzciny odbyła w swoim ogromnym OKU ? !
Ogrodnik Mimo Woli cd 14:11, 04 lis 2012

Do góry
Małgosiu.. szklarnia przenośna, rozbieralna.. zawsze może wrócić..... ona burzy ład wokół domu.....

Danusia właśnie chcemy tam posadzić świerki...... niech rosną do nieba

Próba nie strzelba..... szklarnia to nie dom..... przestawić się daje.. to konstrukcja modułowa, a w całości kilka chłopa też przeniesie...

A z przedogródkiem...... wersja III jest na pierwszym miejscu.... potem wersja I .......... IV też niegłupia , II nic nie brakuje....... po naradzie z Danusią.... stwierdziłyśmy, że powstanie wariant dopasowany do możliwości co się da najszybciej zakupić w szkółce Bezczelna byłam (bo projekt mam w prezencie .... taka super matka Chrzestna z Danusi) i o pomoc przy wyborze roślin poprosiłam Danusię... każdy pretekst by wprosić sie w odwiedziny Danusinego ogrodu jest dobry

Oj Danuś..... jak to fajnie, że to forum znalazłam i jak fajnie , że zrobiłam huczne chrzciny ......... a tak to było
Foto z zasobów Irenki

Tylko trawnik i co dalej? 20:40, 03 lis 2012

Do góry
Uwagi.
- projekt Gosi fajny....... daj drzewka od strony garażu..... są iglaczki o smukłej budowie lub takie które można korygować...
- zostaw wygodne dojście do drzwi bocznych w garażu.... będziesz z nich korzystać dużo razy dziennie....
- kawałki trawnika takie jak pomiędzy rabatą a garażem do koszenia są koszmarem....
- nie da się czymś zamaskować nad oczkiem siatki ogrodzenia???

Na pewno działce brakuje drzew

Aniu doradzaj krytykuj a ja na pewno się nie obrazam - wręcz przeciwnie...
Słucham kożdej rady, bo przecież nikt z Was nie chce dla mnie źle - tylko doradzić
Także Aniu DZIĘKUJĘ
a ja nie ukrywam, że myślę o Twoich pomysłach od jakiejś 17...hi hi hi
ja po prostu jestem mocno niezdecydowana i to jest mój największy problem...

Zastanawiałam się nad Twoim szkicem i chyba masz rację...bo ja sugerowałam się projektem Gosi, żeby od strony garażu posadzić największe drzewa, następny rząd przed nimi coś średniego następnie może bukszpany i żórawki od strony środka działki,
Chcę zastawić garaż - ZA WSZELKĄ CENĘ
Chociaż Twój szkic przekonuje mnie bo jest w nim bardzo dużo logiki i przede wszystkim jest to praktyczne...

no właśnie tak sobie pomyślałam o tym że roślinki podrosną i zasłonią....a co Ty sugerujesz?
Za rzadko podadzone? Na pewno bo ja też mam takie wrażenie...

A to że brakuje drzew to PEWNE - ja się "boję" sadzić, bo nie mam koncepcji
alle moje zimowe postanowienie to stworzyć PROJEKT DOSKONAŁY
i wtedy dopiero wezmę się z werwą do roboty...
Tylko trawnik i co dalej? 20:26, 03 lis 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Witaj Izo z "Już nie tylko trawnikiem" .
A ja dopytam: koło domu masz żwir, czy te rabatki z różami i pięciornikami będą miały żwir na sobie? Jeśli nie to musisz/powinnaś jakoś zapanować nad oddzieleniem żwiru w opasce przy domu od ziemi/kory na rabacie. Bo inaczej nieustannie będzie Ci się mieszać.

A jeśli chodzi o projekt całość podpowiem bardzo ogólnie: albo zbudujesz ogród na planie koła (kół, wyciętych linii z okręgów) - pomysł Leny albo łuków falistych - pomysł Gosi. Tu musi być konsekwencja. Ale w poprzek zrobiłabym jakieś przejście intrygujące z rabatą. Faktycznie skróci trochę obszar.

Witaj Ewcia,
na rabatkach obok domu nie mam....eee NIC
wiem wiem to źle ale doradź mi kochana co mogę tam dać, bo z agrowłókniny już się wyleczyłam - oczywiście dzięki forum lepiej późno niż wcale
Chciałabym wysypać tam żwirek, ale logoka mi podpowiada, że żwirek na samą ziemię to kiepski pomysł - no i sama widzisz jaka ja jestem zdecydowana, że do tej pory nic tam nie ma...

Jeśli chodzi o fale albo koła to ja chciałabym to wszystko na raz, bo wszystko mii się podoba
niestety
ja nie jestem zdecydowana....

Ewcia doradź bo wspomniałaś o poprzecznym przejściu. Co dokłądnie miałaś na myśli?
Ogród Sylwii od początku :) 10:25, 03 lis 2012

Do góry
Czekam na ten projekt z wielkim utęsknieniem, sama chcę kiedyś altankę, ale chyba nawet w następnym roku się nie uda, to w ramach pocieszenia pooglądam u ciebie
Tylko trawnik i co dalej? 14:39, 02 lis 2012

Do góry
Przyszłam z rewizytą..... doradzać w projektowaniu nie będę bo się nie znam....swój ogród zrobiłam na czuja... i niestety błędów jest co nie miara..... za późno trafiłam na forum.

Natomiast wiem co mi się podoba, a co nie........ .. i nie obraź się, ale popieram zdanie Leny.. .ale kształt rabaty jest okropny. Zrób od razu dobrze.. szkoda pracy ...... wiem co piszę, bo niestety te fazy marnotrawstwa przerabiałam.
Zaintrygowana kształtem rabaty.... wróciłam i przeczytałam cały wątek....
Uwagi.
- projekt Gosi fajny....... daj drzewka od strony garażu..... są iglaczki o smukłej budowie lub takie które można korygować...
- zostaw wygodne dojście do drzwi bocznych w garażu.... będziesz z nich korzystać dużo razy dziennie....
- kawałki trawnika takie jak pomiędzy rabatą a garażem do koszenia są koszmarem....

Na pewno działce brakuje drzew

I trzymam kciuki...... za realizację ogrodu marzeń... acha.. miniaturowe róże..wcale nie są takie miniaturowe... u mnie po 2 latach osiągnęły ok. metr szerokości...

I oczka bym zupełnie nie zasłaniała.... tam tyle rzeczy się ciągle dzieje..... i miło popatrzeć z tarasu...
Ale ile ludzi tyle pomysłów...

Mam nadzieję, że nie obraziłam Cię....
Że mnie nie miał kto opierniczyć 4 lata temu, 3 lata temu, 2 lata temu.... wtedy bym była wściekłą, a teraz bym z wdzięcznością wspominała...... ale walczę o poprawę... M nawet dziś się zgodził na usunięcie akcji..... Bo do tej pory wszystkiego obronił.. i nie dał usunąć, a u mnie baba jaga i groch z kapustą

Lilii mam dużo posadzonych w oczku.. jak się rozrosną to Ci mogę coś podrzucić.....

Tylko trawnik i co dalej? 13:39, 02 lis 2012

Do góry
Witaj Izo z "Już nie tylko trawnikiem" .
A ja dopytam: koło domu masz żwir, czy te rabatki z różami i pięciornikami będą miały żwir na sobie? Jeśli nie to musisz/powinnaś jakoś zapanować nad oddzieleniem żwiru w opasce przy domu od ziemi/kory na rabacie. Bo inaczej nieustannie będzie Ci się mieszać.

A jeśli chodzi o projekt całość podpowiem bardzo ogólnie: albo zbudujesz ogród na planie koła (kół, wyciętych linii z okręgów) - pomysł Leny albo łuków falistych - pomysł Gosi. Tu musi być konsekwencja. Ale w poprzek zrobiłabym jakieś przejście intrygujące z rabatą. Faktycznie skróci trochę obszar.
Ogród Sylwii od początku :) 12:49, 02 lis 2012

Do góry
Super projekt
Ogród Sylwii od początku :) 12:25, 02 lis 2012

Do góry
Syla fajny projekt
Wymarzony ogród 10:11, 02 lis 2012

Do góry
Jak dobrze ze znowu będziemy mogli podziwiać Danusiowy projekt tym razem u Ciebie Rh uwielbiam resztę też
Nigdy nie mów nigdy 08:15, 02 lis 2012

Do góry
Enya73 napisał(a)
Cześć Kasiu! Przybiegam spóźniona i zostawiam gratulację z okazji 100 stron Następne zapowiadają się bardzo interesująco A Ty się martwiłaś o swój projekt, a tu tyle chętnych do pomocy Wspólnymi siłami coś tu uradzimy, byle do wiosny Będzie dobrze
U mnie młyn totalny. Nie lubię dzisiejszego święta, ale dobrze że chociaż nie muszę do roboty iść.

Pozdrawiam serdecznie

Dziękuję Enya
Też nie lubię 1.listopada
Dalej się martwię
Tylko trawnik i co dalej? 18:31, 01 lis 2012

Do góry
Świetny projekt na pierwszej stronie .
Nigdy nie mów nigdy 09:33, 01 lis 2012

Do góry
Cześć Kasiu! Przybiegam spóźniona i zostawiam gratulację z okazji 100 stron Następne zapowiadają się bardzo interesująco A Ty się martwiłaś o swój projekt, a tu tyle chętnych do pomocy Wspólnymi siłami coś tu uradzimy, byle do wiosny Będzie dobrze
U mnie młyn totalny. Nie lubię dzisiejszego święta, ale dobrze że chociaż nie muszę do roboty iść.

Pozdrawiam serdecznie

Taki sobie ogród Beaty. 08:48, 01 lis 2012

Do góry
bea_ta napisał(a)
Witam,pomierzyłam te rabaty ,które bym chciała najpierw obsadzić i "naszkicowałam" na zdjęciach jakie mają wymiary.Na jednej zrobiłam jakby projekt.Zdolna jestem,he he!!!!!!!!! Nawet mi się podoba.
Co wy na to.Aha i jeszcze ile bym musiała mieć roślin na tą rabatkę.
W weekend wybieram się w okolicę Poznania w odwiedziny do koleżanki i mam zamiar nawiedzić jakieś centrum lub szkółkę ogr.i zaopatrzyć się w roślinki.
Więc jakby ktoś był chętny odwiedzić mój ogród to zapraszam.Czekam na wasze propozycję.

Na tej rabacie chciałabym zostawić te hosty i hortensje i dosadzić coś wokół,ale nie mam pomysłu

Tutaj w sobotę wykopałam to co było i zostały dziury i narysowałam linię jak by mogła wyglądać nowa rabata.

Tu moje cudo.......
1-coś na pniu
2- np.obwódki z bukszpanu
3- np.żółte żurawki
3- ten fiolet to mogłyby być wrzosy

Ta sama rabata z długościami,ten rh to pójdzie w odstawkę.

Nie wiem czy dobrze czy źle i ile kupić tych roślin.
Jestem zielona.
Pozdrawiam.

Jeśli ja mógłbym się coś wypowiedzieć, to ja bym zdecydowanie wybrał Twój projekt...jest bardziej chaotyczny ale w dobrym tego słowa znaczeniu Ładnie się zaczyna...halloween widzę pełną parą się odbyło pozdrawiam
I ja podzielę się z Wami moim ogrodem... 10:49, 31 paź 2012

Do góry
Lena napisał(a)
To Ty 40-latek?
Nie pomyślałabym

Projekt ogrodu bardzo mi leży

Haha 40 latek Nie, na szczęście 20 latek
I ja podzielę się z Wami moim ogrodem... 08:49, 31 paź 2012

Do góry
To Ty 40-latek?
Nie pomyślałabym

Projekt ogrodu bardzo mi leży
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 11:36, 30 paź 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

ojej, jakie to piękne!! wiem, ze szron i mróz nie cieszą, ale takie ujęcia...warto

podziwiam całą ekipę, za solidność, pracę na zimnie i ty pewnie też nieźle wymarzłaś; chyba w takie zimno, walonki są najlepsze, choć nie trendy!

I znowu wspaniały projekt powstaje i świetny przykład do naśladownictwa; twój styl jest rozpoznawalny, myślę, że jest na miarę XXI wieku...
Ogrodnik Mimo Woli cd 09:53, 30 paź 2012

Do góry
asc napisał(a)
Aby było ładnie musi sieto komponować z resztą otoczenia, z domem, z układem innych rabat... i z tym co się chce mieć...... To tak samo jak powiedzieć .... zróbcie projekt domu o wymiarach 20 x15m. ....... albo jaki mam kupić samochód?

I ja tak samo idiotycznie wyskoczyłam z pytaniem bez przemyślenia.......... najpierw szkic, zdjęcia, co by mi sięwidaiało.. a potem można myślec............
A teraz mykam znów do obowiazków.....

Anek, musi się komponować ale każde dosadzenie czegoś musi być delikatne, bo naprawdę jest to kąt ekonomiczny: warzywa, szklarnia - użytkowy. Żadnych iglastych. Nie trzeba tak bardzo zasłaniać.
Metodycznie podchodzimy do tematu: rysujemy - mierzymy, robimy zdjęcia, mówimy o swoich preferencjach i myślimy.

A zdjęcia wieczorne obłędnie piękne. Każda pora roku fajna.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:22, 29 paź 2012

Do góry
Janina napisał(a)
Witam.Obejrzałam cały twój wątek i jestem pod wielkim wrażeniem.Jak sama sobie poradziłaś z ogrodem,ja myślę o zamówieniem projektu ale boję się, że sobie nie poradzę aby go zrealizować.Ja też dużo roślin zamawiam przez internet.

Janino (moje dwie sąsiadki to Jasie ) nie martw się na zapas z całego serca polecam prawdziwy projekt, bo z nim robi się wszystko dużo prościej, nie zastanawiasz się co, gdzie i jak. Masz wszystko czarne na białym, wystarczy tylko się trzymać wytycznych. A czy sobie poradzisz? hmmm jeżeli ja z gromadą dzieci jakoś daję radę to każda inna osoba też sobie poradzi
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies