Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja największa pasja - ogród

Moja największa pasja - ogród

aga_k 10:23, 17 lis 2012

kasik778 napisał(a)

obie wersje są ładne, tylko teraz musisz zdecydować, która bardziej przypadła Ci do gustu

Aga szczerze to na razie żadna ja tam widzę cisy i bukszpany oraz dużo zurawek, to nie jest bardzo słoneczne miejsce, więc takie rośliny tu powinny pasować, a i jeszcze muszę tu dosadzić serby, zeby zasłonić przybudówkę u sąsiada

Kasiu, to może zrób taki projekt i zobaczysz jak to będzie wyglądać
ka1sia 14:08, 17 lis 2012

Zaglądam, a u Kasi praca nad nową koncepcją Ja nie bardzo nadaję się na doradcę w tym temacie, ale wierzę, że to co wymyślisz, będzie sliczne No i masz dużo czasu, zima przed nami Pozdrawiam, oczywiście będę zaglądać, Kasia
Urszulla 18:43, 17 lis 2012

kasik778 napisał(a)

Miejsce przy horti podobałoby mi się z ławeczką......ale nie jak usytuowana jest ta rabata w ogrodzie......przydałoby się coś poglądowego.....

A to drugie z żurawkami byłoby kolorowe......też fajnie

Nie wiem czy to oglądałaś z fazy projektowej Danusi......jak zrobić kształt nasadzeń żeby ładnie wyglądało?
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1724-u-sebka-czyli-ogrodowych-rewolucji-ciag-dalszy?page=428

Ula nie podoba ci się usytuowanie tej rabaty, ale odnośnie czego? napisz szerzej, bo muszę coś tam wymyślić mądrego

Nie zrozumiałaś mnie, chodzi o plan czy ten widok masz z domu..... czy z wejścia......z jakiego punktu go oglądasz? Nie wiem jak to wytłumaczyć. Najlepiej mieć plan ogrodu i do całości dopasować.

Ja też u siebie się głowię, zwłaszcza jeśli chodzi o drzewa.
kasik778 20:02, 17 lis 2012

Anitko również pozdrawiam
kasik778 20:05, 17 lis 2012

zbigniew_gazda napisał(a)
Kasiu jak miejsce nie bardzo słoneczne to może RH (Canningham White - niezawodne ) , żurawki . Lawenda lubi słoneczko. Pozdrawiam i udanych pomysłów.

Witaj Zbigniewie w moich skromnych progach

Rh Cunningham będzie na pewno, waham się tylko nad jego lokalizacją

właśnie część lawendy mam na tej rabacie, a tu ciemnawo, muszę ją przenieść
kasik778 20:06, 17 lis 2012

Aga_k muszę zrobić projekt, bez tego chyba się nie obędzie, ale ja do tego zdolności to nie mam wielkich, więc na razie idzie jak po grudzie...
kasik778 20:08, 17 lis 2012

ka1sia napisał(a)
Zaglądam, a u Kasi praca nad nową koncepcją Ja nie bardzo nadaję się na doradcę w tym temacie, ale wierzę, że to co wymyślisz, będzie sliczne No i masz dużo czasu, zima przed nami Pozdrawiam, oczywiście będę zaglądać, Kasia

Kasiu dzięki za wiarę we mnie, bo ja to zbytnio nie mam jej co do swoich pomysłów, mój M narzeka, że co 5 min przenoszę rośliny, ale ja chcę osiągnąć efekt, który mnie zachwyci, a na razie tak nie jest...
kasik778 20:10, 17 lis 2012

Ula już wiem o co kaman

myślałam, ze nie podoba ci się położenie tej rabaty

widok na nią jest z okna w kuchni na dole, na razie widzę dość dziwnę konstrukcję sąsiada, bardzo chcę ją zasłonić
Bogdzia 20:18, 17 lis 2012

Serby dobre zeby zasłonic się od sąsiada ale potrafią wyrosnąc wielkie.Pozdrawiam.
kasik778 20:30, 17 lis 2012

Bogdzia napisał(a)
Serby dobre zeby zasłonic się od sąsiada ale potrafią wyrosnąc wielkie.Pozdrawiam.

to prawda, na razie nie mam lepszego pomysłu, czym zasłonić sąsiada, serby szybko rosną to ich plus, ale wiadomo po latach mogę żałować decyzji...