miskant cukrowy od Roberta jest piękny, za rok już spory chyba? będzie'
oj te liriope tak powoli rosną, ponoc potem ruszają z kopyta, bardzo czekam na to
Oto rabata z drzewkiem i trzema krzewami róż na dzień dzisiejszy jest tu łyso co mogłabym tu posadzić?Zalęzy mi zeby było kolorowo.Jest to rabata w pełnym słońcu.
od Marzenki z wątku O dostałam len, pięknie mi w tym roku kwitł, wysiało się sporo i wszystko przeniosłam w inne miejsce, są spore kępki, jestem ciekawa, jak to wszystko będzie wyglądać w nowym miejscu, są tam bukszpany te jasne, trawy, len i rozchodniki i klonik japoński
porobiłam kilka kęp turzycy Ice Dance....chyba się przyjęły
Wygląda to na skoczka różanego. Na wiosnę przycina się pędy i pali, by zniszczyć jaja. A opryski chemiczne np. Karate, Decis..Ważne by pryskac od spodu liści. U mnie pomogło.
Kasiu, kiedy wy to robicie, nie dość, że pięknie, wszystko urosło, to taki porządek, ach te śląskie dziouchy
Z bylin była hosta potwór i paproć i kto wie, co przy okazji mniejsze bulwy, to niskie odmiany dalii, biało - różowe, większe, to czerwienie i kaktusowe
Aniu, a ty już 1 lutego 3 rocznicę będziesz mieć na Ogrodowisku, ale staż!!!!
Róże nadal u ciebie cieszą, u mnie głównie Fresia i Graham Thomas
zostawię ci jedną
Słonko nas rozpieszcza.
czekam na wiosnę i czosnki ,tulipany na tej rabacie.Wszystko w fioletach na niej
Kończąca ,się różanka w bólach ,czekam aż M skończy obrzeże dróżki ,poukłada płyty i wysypiemy kamień ,ale kamień to na wiosnę.