Zainspirowana Wiolą i Bożenką, które tworzą rękodzieła wszelakie będę testować jakiś gotowiec z wzorem za 14 zł. Tematyka ogrodowa, czyli owad i kwiaty.
Frontowa z deka ogarnięta. Jak co roku wywrócona do góry nogami przez krety i nornice. Widzę, że krokusy nie wychodzą czyli pewnie zeżarły mendy.
Pierwszy raz będą kwitły ciemierniki od Basi
No dobra, zmobilizowałyście mnie , a że rano poszłam na spacer z psem to cyknełam kilka fot. Nie lubię tego czasu po zimie.
Starałam się omijać największy bajzel bynajmniej nie roślinny.
Na początek zadrzewnie.
Tworzą takie dość zgrabne kule. Latem zrobiłam sadzonki, może coś z tego będzie to posadzę więcej na skarpie.
Będzie dobrze. Już teraz nie zmarznie ziemia tak, żeby nie dało się kopać. Zawsze możesz po prostu postawić tę kępę w jakimś zagłebieniu gruntu i obsypać czymkolwiek – liście, wióry cokolwik. Możesz też korzenie owinąć jakąś włókniną. Ale generalnie to jedna z tych pancernych traw. Byle mrozik jej nie zaszkodzi.
Popatrz to zdjęcie z 4 maja zeszłego roku z innego miejsca ogrodu, gdzie heufleriany były przycięte w marcu.
Dziś moje papryki i pomidorki dostały nowy regał. Zobaczymy jak wpływa na rośliny różne oświetlenie.
Ostatnio przesadziłam papryk. Jedne były podlewane kwasami humusowymi i bakteriami a drugie tylko wodą.
Papryki podlewane kwasami i bakteriami miały system korzeniowy super rozrośnięty.