Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Grzebiuszka ziemna

Grzebiuszka ziemna

Kordina 20:05, 29 lip 2025

Roocika napisał(a)
Ta ilość deszczu co spadła przez te dwa dni to jakieś szaleństwo.
Jak rano jechałam do pracy to rzeczka obok nas była już prawie na drodze, ciekawe czy się przelała.

Juzia napisał(a)
Właśnie się dowiedziałam, że u Was tam niewesoło.... ale u Ciebie chyba ok?
U nas ciągle pada... już nie pamiętam nawet od kiedy...

Kawałek miasta zalany, taki jak zwykle, niestety standard to: władza nic nie robi w sprawie, ale jak mówią starzy melioranci to jest do ogarnięcia Całą noc i dzisiejszy poranek tyle syren i alarmów. Teraz spokojnie.
Od Ewy rosną sobie

Na razie zakwitły tylko 2 chyba za mokro:

Bukiecik z oberwańców :

Zaczyna kwitnąć kleome, ma kolor cukierków z dzieciństwa

LIDKA 20:22, 29 lip 2025

Bożenka miłego wypoczynku.

Śliczną plaże znalazłaś.

Masz piękne te lilie. Dobrą ręke do nich też.
anabuko1 20:54, 29 lip 2025

Kordina napisał(a)

Kawałek miasta zalany, taki jak zwykle, niestety standard to: władza nic nie robi w sprawie, ale jak mówią starzy melioranci to jest do ogarnięcia Całą noc i dzisiejszy poranek tyle syren i alarmów. Teraz spokojnie.
Od Ewy rosną sobie

Na razie zakwitły tylko 2 chyba za mokro:

Bukiecik z oberwańców :

Zaczyna kwitnąć kleome, ma kolor cukierków z dzieciństwa

Ale piękny liliowiec.
I mieczyki piękne. zupełnie inne niż moje
Ewa777 21:22, 29 lip 2025

Mieczyki przepiękne.
Też widziałam filmiki z powodzią. Dobrze, że u Ciebie bez problemu. Nie wygląda to dobrze.
Gosialuk 07:58, 30 lip 2025

Bożenko lilie masz jak co roku wspaniałe. Ja w tym roku będę zamawiać trąbkowe dla zapachu i białe azjatyckie. Akurat wstrzelają się z kwitnieniem po ostrogowcach, a przed jeżówkami.
Wypoczywasz w pięknych okolicznościach przyrody. Mam nadzieję, że też trafię na takowe w tym roku.
nicol21 15:50, 30 lip 2025

Widoki na jezioro cudne!

Wody rzeczywiście bardzo dużo spadło,taczka to doskonale pokazuje.
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
ajka 11:55, 31 lip 2025

Piękne zdjęcia z Krynicy, można spacerować bez końca. Szczególnie o zachodzie słońca.
Dużo masz tych lilii, ja dopiero w tym roku posadziłam więcej i się nimi zachwycam. Zapach w ogrodzie niesamowity!
Opis cięcia róż pokrywa się z charakterem mojej pracy w ogrodzie, w życiu mam podobnie. Ale chyba to domena kobiet, że widzą po drodze tyle niedoskonałości, że chcą zrobić kilka rzeczy w jednym czasie i finalnie brakuje im czasu na to co zaplanowały. Ja tak od kilku dni dni przesadzam zioła. Codziennie mówię, jutro je przesadzę i codziennie znajduję coś ważniejszego do zrobienia. Róże i tawuły też cięłam raty. Nie lubię jednostajności.
Ulina 21:02, 31 lip 2025

Kordina napisał(a)
Dziękuję Koleżanki Ogrodowiskowe za obecność w moim wątku. Od wczoraj i w nocy regularnie lało nawet jakiś szkwał wiatrowy przeleciał, ale nie tak agresywny jak poprzedni.
Ziemia jak gąbka, ale szybko przyjmie, pozostawiona taczka pokazuje ilość wody:

Poprzednim razem podwiązałam wszystkie wyższe rośliny i słusznie ale jakoś roślinom służą te nadmiary wilgoci, niskie lilie właściwie zakończyły swój pokaz, teraz zaczynają drzewiaste
Empoli

Moja ulubienica Bell Song:

Zadziwiła mnie różyczka Novalis, po obcięciu przekwitłych puszcza tyle nowych odrostów, mam nadzieję, że buchnie kwiatami jeszcze

Ja miałam wodę w całym garażu, u mnie było dolane na maksa, na szczęście już po akcji, garaż schnie.

Liliowca pajęczaka od Ewci też mam

Róże po takim podlaniu ruszają z 2 kwitnieniem. Sezon sprzyja