Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Makowo na Kociewiu 11:33, 10 wrz 2013

Do góry
Acha i jeszcze - wczoraj u nas padało a dzisiaj świeci słońce czasami

[
Moje ukochane miejsce na ziemi 11:28, 10 wrz 2013

Do góry
bułgarsko - doniczkowo

chyba też znają ogrodowiskowe klimaty???

Aneczkowe marzenia 11:27, 10 wrz 2013

Do góry
Witam wszystkich serdecznie. Trafiłam na wasze forum parę tygodni temu i tak mi się u was spodobało, że postanowiłam się zarejestrować i przywitać z Wami. Macie przepiękne ogrody, czym ja niestety nie mogę się pochwalić, ale może z biegiem lat i u mnie będzie jakiś efekt. Jak na razie mam posadzonych tylko troszkę roślinek. Kupuję małe roślinki po jednej sztuce i rozmnażam, gdyż ze względów finansowych muszę się ograniczać do minimum i zdaję sobie sprawę z tego, że zanim skompletuję roślinki do mojego ogródka, to minie sporo czasu, a jakiś chociaż minimalny efekt osiągnę dopiero po wielu latach, gdyż takie maleństwa potrzebują czasu na wyrośnięcie. Ale i tak jestem zadowolona z tego co już mam, bo niby tak niewiele, a już tyle radości daje. Staram się znaleźć czas na moje roślinki, choć jestem mamą trójki małych jeszcze dzieci i pracuję. Ten skromny ogródek daje mi spokój i jest odskocznią od codziennych obowiązków. Pozdrawiam Was serdecznie i proszę owszelkie komentarze i podpowiedzi, gdyż sama mam duże dylematy np czy ten pięciornik nie będzie się gryzł z żółtym berberysem, czy może ten berberys podsadzić bordową zórawką a funkie czerwoną, czy na odwrót itd.
Przedstawiam wam mój pierwszy rhododendron yakushimanum "Percy Wisseman":

Drugi rhododendron Hybride "Nova Zembla":

Posadziłam je przed tujami szmaragd, jednak będę musiała je odsunąć od tuji, bo mają przerwy ok 30 cm, a przecież mają wyrosnąć duże. No ale to mój nagminny błąd, że sadzę wszystko bardzo blisko siebie. Będę musiała teraz wszystko poprawiać
Moje ukochane miejsce na ziemi 11:26, 10 wrz 2013

Do góry
w restauracji....

Moje ukochane miejsce na ziemi 11:24, 10 wrz 2013

Do góry
cd bułgarskich widoczków.....
wiele roślin rośnie też u nas......

Ogród ogrodniczki 11:23, 10 wrz 2013

Do góry
Na tym zdjęciu widać mój plan.
Są na nim pokazane trzy trzmieliny na pniu.
Byłyby posadzone od strony południowej i dawałyby cień na koło.

Jednak mówiłyśmy o cisie czy ostrokrzewie,więc ja sobie nie wyobrażam że stanęłyby tam aż trzy cisy...
I tak mi się sugeruje że ten cis miałby być posadzony zamiast pierwszej trzmieliny z prawej.
Nie chciałam jednak nic sugerować żeby sprawdzić czy dobrze myślę.
Ogród z łezką 11:22, 10 wrz 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)

a wczoraj jeszcze tak sucho i słonecznie było...

aj jak ślicznie, nadal nie czasowa jestem ale u Ciebie nadrobiłam zaległości, u mnie multum papierów do wypełnienia. Miłego tygodnia życzę, mam nadzieję na dłuższą chwilę z Wami w weekend, bo wcześniej nie wyrobię....zebrania, rady pedagogiczne, rozkłady...no młyn totalny.
p.s. Koniecznie muszę wrzosy posadzić, cudna wstążka
Makowo na Kociewiu 11:19, 10 wrz 2013

Do góry
Dziękuję za odwiedziny i za miłe słowa o donicach:
Miałam przez parę dni problem z siecią i nie mogłam tutaj być.
Teraz czeka mnie dużo pracy i nie mogę się doczekać, kiedy zobaczę te wszystkie Wasze zdjęcia i zmiany w Waszych ogrodach.
Zanim do nich polecę to zobaczcie kto mieszka w moim ogródku

jest to młody jeżyk i chyba jest chory bo wydaje takie dźwięki jakby miał kaszel.
Co mnie pociesza to, to że na pewno je bo wszędzie widać, że ma świetną przemianę materii.
CZERWONY DOMEK - jak obsadzić wysoki taras? 11:14, 10 wrz 2013

Do góry
Oto moja żurawkowa młodzież, jeszcze nie rozwinęła skrzydeł gdyż po letnim posadzeniu jeszcze zmieniała miejsce
z przodu Pear Crisp, z tyłu Berry Smoothie

z przodu Havana, z tylu mix

Marmalade

Ginger Peach

a tutaj żurawkowa mini fala - zgapiona od Łukasza

kancików jeszcze nie ma gdyż trawa jest byle jaka

Ogrodnik Mimo Woli cd 11:07, 10 wrz 2013

Do góry
Aneczko Jaskółeczko miłego dnia
Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 11:03, 10 wrz 2013

Do góry
Kuklik napisał(a)

Padało już wczoraj, ale dzisiaj słońce Na razie jadę do pracy, może uda się po południu? Pa

Padało u mnie w nocy , miłej pracy

Świeto różane, ogród przy lesie i inne - wrzesień 2013 11:00, 10 wrz 2013

Do góry
popcarol napisał(a)
Moje zakupy w zbliżeniu

Eden:

Ascot:

i 2x NN:

No super róże Karolka, a czemu te dwie NN? nie zapisałaś czy sprzedawca nie wiedział? pozdrawiam
Działka wkoło Lubczyka :) 10:57, 10 wrz 2013

Do góry
nie pada, to zaczęłam robić rabatke od frontu na razie dam tam te rośliny z warzywniaka, co rosną w przechowalniku, a potem "najwyżej będę przesadzać"
I tak tam sobie robię i się śmieje, że moje roslinki to takie wędrujące będą
Tak wygląda jeszcze pusta rabata

I tu już z bukszpanami na obwodke, ale tylko tyle na razie wyhodowalam, reszta pewnie na wiosnę, bo się robi sadzonek na 9 dużych doniczek
Testowe dodawanie zdjęć 10:57, 10 wrz 2013

Do góry
A więc testuję...
Lawendowy kredens 10:57, 10 wrz 2013

Do góry
bacha2224 napisał(a)

Powstała rabata w kolorze fioletu i niebieskiego,te kolory uwielbiam w ogrodzie.

Bardzo, bardzo fajne te rabaty ........pieknie komponujesz te rosliny, ja tez lubie fiolet i niebieski w ogrodzie.
Ogród ogrodniczki 10:56, 10 wrz 2013

Do góry
No dobra: umówmy się że na koszty wcale nie zwracamy uwagi.
Teraz mówcie.

Ale jeszcze jedno: gdzie ten cis czy ostrokrzew ma być?.
Tu macie zdjęcie.
Pokażcie strzałkami czy czym tam bądź gdzie to sadzić.
Czy ma być jeden,czy kilka?...

Kwiatowy ogródek Monteverde 10:52, 10 wrz 2013

Do góry
anna_g napisał(a)

Śliczna ta panienka Energetyczny kolorek ma. Czy możesz napisać jej nazwę
Fiołki też u Ciebie takie ładne - u mnie jakoś nigdy nie mogą się utrzymać na dłużej Biały z obwódką - fajniutki Pozdrawiam Aniu.

Aniu ta róża to Easy Does It jest śliczna i ma taki ostry pomarańcz a fiołki w tą zimę mi pomarzły na parapecie nie było mnie w domu i nikt ich z tegoż parapetu nie zdjął zaczynam od nowa to jej zdjęcie w pełnym słońcu

a to niektóre z fiołków jakie miałam
Świeto różane, ogród przy lesie i inne - wrzesień 2013 10:51, 10 wrz 2013

Do góry
Moje zakupy w zbliżeniu

Eden:

Ascot:

i 2x NN:

Kwiatowy ogródek Monteverde 10:32, 10 wrz 2013

Do góry
beta napisał(a)
witaj Aniu...piękne te Twoje róże, co jedna to piękniejsza

pozdrawiam

Beatko również serdecznie pozdrawiam i dziękuję w imieniu różFotka z balkonu, bo w nocy padało
Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-) 10:31, 10 wrz 2013

Do góry
bacha2224 napisał(a)

Jakiś chochlik mi wszedł na to forum,jakby moja córka się zalogowała nie wiem o co chodzi,ale to cały czas Lawendowy kredens.

Basiu, no właśnie też nie wiedziałam, ale teraz to juz wiem, jeszcze tylko potwierdź, że to Ty tutaj ze mną:

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies