Potwierdzam A wiesz moja córka zupełnie przypadkiem wpadła na ciekawy pomysł z tą tartą. Dodała na wierzch kawałka ciasta dosłownie kleks konfitury z mirabelek, którą zrobiłam sama. Konfitura ta jest lekko kwaskowata, więc mirabelki wspaniale przełamują słodycz masy dyniowej. Następnym razem zrezygnuję z cukru, bo dynia sama w sobie była dość słodka, mleczko też, więc trochę mi było za dużo tej słodkości.
A teraz poproszę o kolejne wspaniałe przepisy Agnieszko Dużo się można od Ciebie nauczyć
Gosiu, z Twoich ust, to takie wyróżnienie, że czujemy się naprawdę niezwykle uradowani Cieszę się, że potrafisz dostrzec i docenić właśnie ten indywidualny charakter
Ta odmiana sumaka nazywa się 'Tiger Eye' i na podstawie kilkuletniej bytności w moim ogrodzie, mogę potwierdzić, że w zasadzie nie daje odrostów korzeniowych, pod jednym warunkiem, że się nie przerwie gdzieś podczas sadzenia innych roślin systemu korzeniowego tego sumaka. Tak więc jeśli go sadzić, to na samym końcu, jak już wszystko będzie posadzone w docelowym miejscu.
Ale mam go już kilka lat i żadnych innych odrostów nie było, więc kłopotliwy nie jest i faktycznie ze względu na ciekawą fakturę liścia i piękny pień, może konkurować z klonami japońskimi