Betka , dzięki za cenne uwagi ...... oczywiście będą ścieżki ..... nie przewiduję przy tej wielkości warzywnika wjazdu taczką ..... no nie da rady a skrzynki wysokie być nie mogą bo nie chcę aby były widoczne , dlatego żywopłot cisowy ...... Mus jeszcze dokupić bo brakło ..... wejście planuję z obu stron
wiedziałam , że zapytasz o ten cis .... no mus się przyznać wykopałam z przechowalnika no i dopiero sobie zobaczyłam , że w miejscu w którym rozpędziłam się posadzić mam składowane dechy .... no i klpos .... wrzuciłam do gabionu ..... Kule na pniu również znikną , lub zostaną , tego jeszcze nie wiem . Myślałam aby posadzić po całości lawendę ...... Gabiony są za wysokie do wysokich nasadzeń (tak mi się wydaje) , będzie tak jak napisałaś kulki i trawy i coś zwisającego z gabionu .... Ale dopiero na wiosnę Wzdłuż ogrodzenia sąsiadki do samego końca ogrodu posadzę żywopłot z cisa ..... Tym sposobem zasłonię brzydkie ogrodzenie i nie zajmie mi dużo miejsca ,bo to przejście jest wąskie .....
coś się Marzen wymyśli jeszcze ..... również tak pomyślałam o tej lawendzie ..... nadal dumam bo tam mi dużo roślin nie wejdzie ..... a może te trzy kulasy na pniu wsadzić w kostki bukszpanowe i trawki ???? (tylko te kulki bym od siebie bardziej rozsunęła) ????
O lawendzie też tak pomyślałam , bo u mnie w tym roku jest brzydka ..... a w zeszłym była cudna .... taka loteria .... a kulki z carexami , będzie ładnie przez cały rok .... tak mi się wydaję ..... ciągle mam przed oczami taką aranżację .....
ślicznie dziękuję Madziu .... ja już tam zaglądałam i również myślałam o takich podłużnych ścieżkach ale z łupka szarogłazowego podsypanego żwirkiem ..... i jak ja mam się na coś zdecydować ???
rozrysuję sobie to w proporcjach i wówczas zaplanuję ścieżki ..... bo w końcu muszę dechy zwymiarować przed zakupem ..... buziak i dziękuję raz jeszcze