Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku cz.II

Ogród Sylwii od początku cz.II

Syla 18:16, 20 paź 2013

beta napisał(a)
pomysł ze skrzyniami bardzo fajny...zróżnicowana forma w jednym kolorze...super...ze skrzyniami jest dużo bardziej czytelnie....są bardzo praktyczne....tylko dojście musisz do niech mieć wygodne...moje ścieżki między skrzyniami mają ok 50 cm....można wjechać taczką ale trochę ciężko manewrować...zazwyczaj na wstecznym wyjeżdżam...dlatego teraz zostawiłam sobie dwa szersze trakty

Betka , dzięki za cenne uwagi ...... oczywiście będą ścieżki ..... nie przewiduję przy tej wielkości warzywnika wjazdu taczką ..... no nie da rady a skrzynki wysokie być nie mogą bo nie chcę aby były widoczne , dlatego żywopłot cisowy ...... Mus jeszcze dokupić bo brakło ..... wejście planuję z obu stron
Syla 18:18, 20 paź 2013

Konstancja30 napisał(a)
Syla ... a właśnie dziś myślałam o tym zagajniku brzózkowym ... ... i ogrodzie zimowym u Ciebie ... no teraz to już z górki i same przyjemności ...

pomysł na warzywnik bardzo fajny ... z Twojego opisu wynika, że warzywnik będzie kolejną perełką ... ja wzdycham do dwóch warzywników ... pierwszy to ten u Pszczółki ... realny wypracowany ... a drugi ... drugi to z planu filmowego ... więc pewnie same atrapy ... za to jak ładnie się prezentują ...

oczywiście jak fotki zobaczysz to do jutra usunę ...

Izuś , dzięki ogromne za zdjęcia ..... Mam je przy tych gabarytach u mnie to będzie warzywniczek mini mini
Syla 18:26, 20 paź 2013

Marzena2007 napisał(a)
Syla pomysł na warzywniak super, takie kwadraty i prostokąty z belek mi się marzą....

Kule cisowe wymiatają, już widzę oczami wyobrażni jak je poobsadzasz w nogach.
Tylko bij zabij a,e nie rozumiem po co ten cis kolumnowy w gabionach? Przecieź on ci widok zasloni??? To juź lepszy bukszpan, wolniej rosnie, nie lepsze trawki?

wiedziałam , że zapytasz o ten cis .... no mus się przyznać wykopałam z przechowalnika no i dopiero sobie zobaczyłam , że w miejscu w którym rozpędziłam się posadzić mam składowane dechy .... no i klpos .... wrzuciłam do gabionu ..... Kule na pniu również znikną , lub zostaną , tego jeszcze nie wiem . Myślałam aby posadzić po całości lawendę ...... Gabiony są za wysokie do wysokich nasadzeń (tak mi się wydaje) , będzie tak jak napisałaś kulki i trawy i coś zwisającego z gabionu .... Ale dopiero na wiosnę Wzdłuż ogrodzenia sąsiadki do samego końca ogrodu posadzę żywopłot z cisa ..... Tym sposobem zasłonię brzydkie ogrodzenie i nie zajmie mi dużo miejsca ,bo to przejście jest wąskie .....

Madzenka 18:58, 20 paź 2013

Aaaa ja myślalam, że to na amen lawenda zimą będzie Ciebie perfekcjonistkę drażnić zimą
Syla 19:11, 20 paź 2013

Marzena2007 napisał(a)
Aaaa ja myślalam, że to na amen lawenda zimą będzie Ciebie perfekcjonistkę drażnić zimą

coś się Marzen wymyśli jeszcze ..... również tak pomyślałam o tej lawendzie ..... nadal dumam bo tam mi dużo roślin nie wejdzie ..... a może te trzy kulasy na pniu wsadzić w kostki bukszpanowe i trawki ???? (tylko te kulki bym od siebie bardziej rozsunęła) ????
noemi 19:20, 20 paź 2013

Syla napisał(a)

coś się Marzen wymyśli jeszcze ..... również tak pomyślałam o tej lawendzie ..... nadal dumam bo tam mi dużo roślin nie wejdzie ..... a może te trzy kulasy na pniu wsadzić w kostki bukszpanowe i trawki ???? (tylko te kulki bym od siebie bardziej rozsunęła) ????

O lawendzie też tak pomyślałam , bo u mnie w tym roku jest brzydka ..... a w zeszłym była cudna .... taka loteria .... a kulki z carexami , będzie ładnie przez cały rok .... tak mi się wydaję ..... ciągle mam przed oczami taką aranżację .....

https://www.ogrodowisko.pl/watek/3054-holandia-ogrod-w-appeltern?page=13

a tu warzywka dla Ciebie w takich pasach ....

https://www.ogrodowisko.pl/watek/3054-holandia-ogrod-w-appeltern?page=11

polecam ten wątek

buziam!

Syla 19:31, 20 paź 2013

noemi napisał(a)

O lawendzie też tak pomyślałam , bo u mnie w tym roku jest brzydka ..... a w zeszłym była cudna .... taka loteria .... a kulki z carexami , będzie ładnie przez cały rok .... tak mi się wydaję ..... ciągle mam przed oczami taką aranżację .....

https://www.ogrodowisko.pl/watek/3054-holandia-ogrod-w-appeltern?page=13

a tu warzywka dla Ciebie w takich pasach ....

https://www.ogrodowisko.pl/watek/3054-holandia-ogrod-w-appeltern?page=11

polecam ten wątek

buziam!

ślicznie dziękuję Madziu .... ja już tam zaglądałam i również myślałam o takich podłużnych ścieżkach ale z łupka szarogłazowego podsypanego żwirkiem ..... i jak ja mam się na coś zdecydować ???

rozrysuję sobie to w proporcjach i wówczas zaplanuję ścieżki ..... bo w końcu muszę dechy zwymiarować przed zakupem ..... buziak i dziękuję raz jeszcze
noemi 19:47, 20 paź 2013

wiem, że ciężko się zdecydować , bo ciągle wpadają nowe pomysły ... i po takich ścieżkach wygodnie się pewnie chodzi i zrywa szczypiorek na śniadanko

.... ważne , że można planować i co ważniejsze realizować swoje marzenia

ewa004 09:29, 21 paź 2013

Sylwia ślicznie się to wszystko zapowiada , ja jestem pod wrażeniem Twoich pomysłów i jestem pewna że wszystko co wymyślisz będzie git

Kurcze a tv z brzózkami to mnie rozkłada na łopatki
Matka 11:10, 21 paź 2013

a co posadzisz, posiejesz na warzywniaczku mini?