Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 17:42, 04 sie 2013

Do góry
Jak widać hortensje szaleją. A to największa u mnie Grandiflora-czeka na lepsze tło. Ściana za nią jest okropna, miała być otynkowana wiosną...
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 17:40, 04 sie 2013

Do góry
Miało być zdjęcie altany-i nie ma. Deszcz mnie wygonił do domu, udało mi się zrobić "kilka" zdjęć roślin.
Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 17:37, 04 sie 2013

Do góry

Druga Grandiflora. Jeszcze mała i po deszczu leży.

Ogrodowe

Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 17:35, 04 sie 2013

Do góry
Limelight-posadzona jesienią 2012 r.-już zachwyca, kwiat na każdym pędzie

Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 17:33, 04 sie 2013

Do góry

Młodziutka Vanille Fraise
Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 17:32, 04 sie 2013

Do góry
Hortensje teraz królują. To zdecydowanie moje ulubione rośliny. Na pewno w przyszłości przybędzie jej u mnie ogromna ilość

Nie wiedziałem na które zdjęcia się zdecydować, więc dodaję wszystkie

Tardiva

Najstarsza i najpiękniejsza Grandiflora-tylko ściana brzydka szpeci Na wiosnę zostanie otynkowana i obsadzona bluszczem.

Geometryczny ogród po ogrodowiskowemu 17:28, 04 sie 2013

Do góry
Witajcie.
Przymierzałem się do założenia tego wątku już dłuższy czas, jednak dopiero dziś mam zdjęcia.
Zwracam się do Was z prośbą o pomoc w sprawie metamorfozy mojego mini-ogródeczka.
Chcę go przerobić na typowy, ogrodowiskowy styl. Mają być hortensje, trawy, bukszpany, żurawki itd.
Wytyczyłem już proste linie rabat, posadziłem hosty w rządkach, ale to wiele nie zmieniło.
Może najpierw powrzucam zdjęcia i pokażę o co mi chodzi
Spojrzenie na całość:

Rh z 1 zdjęcia zostają tak jak są. To samo z tawułkową obwódką pod wolierą papużek.
Magnolia gwiaździsta ma w skarpetach wrzośce. Nie wiem czy je zostawić? Dodam wokół obwódkę z bukszpanu.
Na 2-gim zdjęciu po lewej nie widać rosnącego klona Flamingo. On i widoczny modrzew Pendula również muszą zostać...
Pomiędzy nimi rośnie żywotnik Rheingold cięty w kulkę-może zostać.

Teraz bliższe widoki:

Tu do wymiany jest wszystko
Chcę tu posadzić 3 sztuki hortensji Limelight. Nie mam tylko pomysłu co dalej. Czy bukszpanowe kulki i żurawki dla koloru, trawki jakieś niskie, może choiny Jeddeloh?

To wspomniana wcześniej magnolia. Za nią Rh i pęcherznica Luteus wyprowadzona na pniu-zsotawić?
Pomiędzy rh coś dosadzać? Widać posadzone po 2 stronach funkie.

Od lewej: klon Flamingo w żurawkach, 3 azalie-te out, pod nimi 1 szt. żurawki-pociągnę do końca, do lewej takie same.

Z góry dziękuję za wszelkie sugestie, czekam na pytania i pomysły Mam nadzieję, że uda mi się na tak małej przestrzeni stworzyć coś wyjątkowego.
Znowu na wsi 17:24, 04 sie 2013

Do góry
Mój wątek ugrzązł głęboko w czeluściach forum, więc chciałabym się przypomnieć widokiem mojej aktualnie ulubionej rabaty w kolorach żółto niebiesko - ciemnoczerwonym. A jeszcze do niedawna taki zestaw kolorów wydawał mi się mało atrakcyjny. Wystarczyło natknąć się na żurawki Chocolate Ruffles w przystępnej cenie.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 17:11, 04 sie 2013

Do góry

Takie śliczności można podziwiać w Ogrodach pokazowych, w Dobrzycy
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 17:03, 04 sie 2013

Do góry
Teraz krótka relacja z urlopu

Tu byliśmy i odpoczywaliśmy:

A takie cuda zwiedzaliśmy

Wędzenie - trudne początki 17:01, 04 sie 2013

Do góry
Ja też wędzę. Wędzak murowany z kamienia, kanał 2,5m do góry 30%. Kiedyś stary rzeżnik powiedział mi, że kanał nie może być rurą, tylko od dołu ma być ziemia to mięso jest bardziej soczyste.Kiełbasy nie mam odwagi robić, ale żeberka, karczek ,słoninka i kurczaki poezja, Jak się zwiedzą znajomi, że wędzę to mam pełny ogród gości. Chociaż ostatnio wyschło nam żródełko na normalne kuraki i wędziłem paszaki. noga jeszcze ujdzie , ale pierś bryja tylko na krokiety. img size=640x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/43/430515/original.jpg[/img]
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 16:58, 04 sie 2013

Do góry
Dziękuję Wam serdecznie dziewczyny
Mój ogród i dom zostawiłam w dobrych rękach, tak więc liczę na to, że go ropoznam po powrocie

A dzisiejszy słoneczny poranek powitał nas takim widoczkiem A my na dobre rozpoczynamy naszą VELIKOM HRVATSKOM AVANTURE

Pozdrawiamy i przesyłamy Wam gorące pozdrowienia z plaży w cieniu pinii

Oczko wodne, jak wykonać i pielęgnować? 16:52, 04 sie 2013

Do góry
Ja mam podobny problem...
zrobiłam niewielkie kamieniste odprowadzenie wody, która jest wypompowywana z garażowego kanału dość regularnie. Ponieważ zalewała mi ogród, wybrałam ze żwiru pozostałego po budowie kamyczki (niestety były małe) i na zaprawie betonowej zdobiłam dość naturalnie wyglądające takie coś:

Mąż jednak mnie ciągle "podjudza" mówiąc że to rozbudowuję i rozbudowuję (bo wody jest ciagle więcej po deszczach) że niedługo zbuduję oczko wodne....
I tak spojrzałam na te wasze oczka wodne i pomyslałam, czemu nie.... mini wodospad bedę miała za darmo, no i woda która ewentualnie wyparuje zaraz będzie uzupełniona....
Zastanawiam się tylko czy jest sens wykładania takiego stawiku folią, skoro nawet w czasie suszy pompa odpompowuje mi 1-3x dziennie po takim wiaderku 10l wody. Woda często z piachem, bo czasami cos naleci z podwórza do kratki. W związku z tymi zanieczyszczeniami pomyślałam o drenażu na dnie w postaci kamyczków drobnych i wiekszych kamieni. Ale obawiam sie czy zafoliowany stawik przy deszczach nie bedzie za bardzo wybijać i zalewac dzialki powodując większe zamulenie stawiku....
Poradźcie jak to zrobić dobrze.
Jakie roslinki korzystnie byłoby dac na obrzeża i do środka?
I co robi się z ta wodą w zimę - osusza się bajorko?
plan zagospodarowania małego oczka - bajorka...

Ogród Dominiki 16:48, 04 sie 2013

Do góry
Domi przecudowne zdjęcia Wiem, wiem jestem nudna ale Twój ogród jest dla mnie idealny pod każdym względem
Ogród przy lesie początek 2012/2013 16:21, 04 sie 2013

Do góry
renatamama3 napisał(a)
Niedzielny zakup.Horti z czerwca sadzonka za 10 zł .

Łabędzie .

Zmykam na zakupy ,czas na kawkę się skończył.Dzieciaki wróciły od dziadków w niedzielę ,od wczoraj kajaki plus mamy do niedzieli kuzyna dzieciaków z Poznania.pozdrawiam
witaj myslałam o tych łabędziach piękne są pozdrawiam niedzielnie
Ogród w lesie - moje miejsce na ziemi 15:41, 04 sie 2013

Do góry
kraania napisał(a)

Asiu tak, jest lepiej niż się spodziewałam. Zobacz sama

Odiś jest bardzo dzielna i bardzo grzeczna. W ogóle nie interesuje się raną. Dzięki temu nie muszę jej zakładać kołnierza.

Jaka dzielna i taka piękna.!
Będzie dobrze Aniu

A w ogrodzie cud, miód, malina!
Pomidorki i inne warzywka tak pięknie obrodziły, aż ślinka cieknie
Przerabianie ogródka pod swój gust 15:36, 04 sie 2013

Do góry
I pare roznosci

[img s ize=640x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/43/430504/original.JPG[/img]
Ogród w lesie - moje miejsce na ziemi 15:33, 04 sie 2013

Do góry

Przerabianie ogródka pod swój gust 15:28, 04 sie 2013

Do góry
Hortensje-nadrabiam, bo dawno niczego nie wstawialam

Początki w Kruklandii 15:25, 04 sie 2013

Do góry
A oto moje "kwiatki":

Zdechły Zebrinus

Paskudna Kłosówka

Zdechły Cyprysik

Brązowe kulki Bukszpanowe i wyschnięty perzownik

Ot i moje królestwo!!!

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies