Słup energetyczny musiałby zostać, przy jego nogach te czerwone kropeczki to czrwona róża pnąca (jeszcze malutka), którą poprowadzę w łuk, a te czarne kółko które dorysowałam, to te dzewo, wokół którego posadziłam funkie i bordowe żurawki.
Tego słupa nie przesunę więc może nawiązać do niego ścieżkę, czy lepiej nie? Bo on jakoś tak niefortunnie stoi, że nie wiadomo co z nim zrobić
Dziewczyny dziękuję za odwiedziny i pozdrowienia . dzisiaj mam dzień ogrodowiskowy . nadrabiam każdy ulubiony wątek . dzień smutny , deszczowy , więc nie robię popołudniem nic na siłę .
na ocieplenie wieczoru ulubione trawki ogrodowiczan
Wekkend upłynął pod znakiem "GÓRA ZIEMI". Leżała od zeszłego roku i nie chciała zmaleć. 80 ton do rozwiezienia taczką i do przebrania, bo w środku masa śmieci zalegała. Ale kosztowała grosze a potrzebowałam jej dużo, więc wzięłam. Zbieraliśmy się do tego jak kot do jeża, aż nastał ten dzień.... Góra zniknęła. .
Taki obraz jeszcze w sobotę rano mnie witał, ale to już historia.
Jak jest obecnie pokażę jak przestanie padać.
W sobotę byliśmy u Ani z Ogrodoterapii Kupiła mi wypaśne ostróżki w dobrej cenie (jeszcze raz dzięki Aniu) i sadziliśmy z wnusiątkiem. Posadziłam też krokusy i iryski niskie. Pogoda sprzyjała, bo teraz to już klapa zupełna...ale przynajmniej podlewa nowoposadzone
Jolu czy ta paskudna aura mocno ci doskwiera?
życzę pogody ducha i słoneczka
przesyłam kilka jabłuszek, bo dosłownie po kilka na drzewkach rośnie,
ale muszą się zregenerować po ubiegłorocznym wysypie
uściski i pozdrowienia
hahahhaha - dlatego lubię fotki a jak sobie jeszcze na drugi dzień otworzę ogrodowisko i luknę , to od razu ląduję w ogrodzie i przesadzam . mimo samokrytyki muszę pochwalić .....równiutko ....uwierz
Danusiu dziękuję za odzew!
Na 1 zdjęciu rzeczywiście ta 1 róża wygląda głupio.
Zrobiłam wizualizację z 3 różami, ale zmieniłam kolor na delikatniejszy. Podsadziłam ją hakonechloe, bo rośnie dalej między żywotnikami, a z przodu szławia. Chociaż jak teraz patrzę, to może lepsza by była pionowa, niewysoka trawka pod tymi różami, coś jak STIPA
Przed różanecznikami są właśnie azalie japońskie. Chcę je tam posadzić. Najwyżej jak różaneczniki mocno się rozrosną, to je przesadzę.
A tutaj jeszcze z małą poprawką kształtów rabaty przy wjeździe i części gospodarczej, tak, by nawiązywała do pozostałej części ogrodu. W tym układzie powinna być jeszcze mała korekta rabatki przy tarasie.