O tak, spotkanie u Alinki na długo (na zawsze) pozostanie w pamięci jako jedna z niepowtarzalnych
imprez w dotychczasowym (długim ) moim życiu. To był Fenomen.
Joasiu - wklejam siebie z Alinką na tle pasji Alinki męża, Szymona
Tak dosłownie na szybko. Przepraszam, jeśli kogoś pominęłam w odpowiadaniu na posty.
Najpierw obiecany Kondziowy zakątek Tawułki Arendsa już niestety przewitły, ale za to hosty Stiletto' bardzo obficie zakwitły. Na dole można dostrzec kopytnika, który się przyjął i zaczyna powoli się rozmnażać.
Witaj, miło nam że będziesz w naszej ogrodowej grupie Ogrodowiskomaniaków i juz spieszę z pierwszą radą dla Ciebie. Tutaj zllikwiduj trawniczek i cała rabata jest Twoja. Do tui dosadź 3-5 sztuk iglaków żółtych np cyprysiki groszkowe Filifera Aurea Nana, albo tuje wschodnie Aurea Nana, przed nimi polecam bordowe żurawki np Berry Smoothie i jeszcze jedną dowolną odmianę w odmiennym, kontrastowym kolorze.
Chociaż to standardowy zestaw, to jednak niezwodny bo zimozielony. Możesz wachlarz z lawendy dołożyć, albo obwódkę z trzmieliny Fortunego. np. żółtej i rabatka gotowa. Całość wysyp kamyczkami albo korą.
Witam. Poświęciłem trochę uwagi i pierwsza myśl co mi przyszła do głowy to zdjęcie nr 2 przyciąć tą tuję bo porośnie i będzie przeszkadzać. Trzeba ją przycinac non-stop Można posadzić z przodu wrzoście na przemian z wrzosami z tyłu od ściany hortensję piłkowaną. Można posadzić żurawki w różnych kolorach trochę funki, hebe lub inne niskie byliny.
Tak jak napisałem przyciąć górę a potem jak trzeba będzie formować boki. Można przyciąć całość w spiralę.