Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród na Leśnej Polanie 16:36, 30 lip 2013

Do góry
PANDA napisał(a)
no i taras........
teraz obmyślam co posadzić.
Danusia sugerowała 3 trzmieliny na pniu proste, wybierałam długo ale są proste , dalej maja być żurawki, lawenda w prostokąty, a z boku cis elegantisima ale jak go sadzić żeby stworzył żywopłot?
cały czas się zastanawiam?

ale hortek masz, za rok będzie hortensjowy busz
Sadzenie cisów to łatwizna, sadzisz blisko siebie w równym rzędzie.
A przy okazji zapraszam
https://www.ogrodowisko.pl/watek/3398-1008-zapraszam-do-mojego-ugoru-d-na-podlasiu
Ogród na Leśnej Polanie 16:28, 30 lip 2013

Do góry
no i taras........
teraz obmyślam co posadzić.
Danusia sugerowała 3 trzmieliny na pniu proste, wybierałam długo ale są proste , dalej maja być żurawki, lawenda w prostokąty, a z boku cis elegantisima ale jak go sadzić żeby stworzył żywopłot?
cały czas się zastanawiam?

Ogród na Leśnej Polanie 16:21, 30 lip 2013

Do góry

Moje ogrodowe przedbiegi PART I : planowanie ogrodu 16:17, 30 lip 2013

Do góry
Cudne przedszkole, a to białe poniżej to rozwar?
TheMagda napisał(a)

Ogród na Leśnej Polanie 16:13, 30 lip 2013

Do góry
i co najważniejsze skarpa przy lesie
będzie jeszcze trochę poszerzona ta skarpa, bo chcę żurawki z przodu ale M żałuje wciąz trawnika
horti już kwitną pomimo małych sadzonek i bardzo rozjaśniają to miejce pod lasem
5 vanilek, 5 limlight i 5 vanilek 15 sztuk w sumie

Ogród w skali mikro :) 16:12, 30 lip 2013

Do góry
Witaj. Dziękuję za miłe słówka Gosiu. Przybiegam pomachać i pogratulować 600 stron!!!
Ogród na Leśnej Polanie 15:57, 30 lip 2013

Do góry
rabata z żurawkami

druga rabata

Ogród na Leśnej Polanie 15:50, 30 lip 2013

Do góry
Witam wszystkich bardzo gorąco
Dawno mnie tu nie było, ale to nie znaczy że Was nie odwiedzałam , bywałam prawie codziennie w Waszych ogrodach
Pokażę co udało się nam zrobić do tej pory , pomimo ciągłego braku czasu....
kwitnące limki przy ogrodzeniu

Jurajski Ogród 15:28, 30 lip 2013

Do góry

bła hahahaha
pierwsze skojarzenie: zwis męski
Ale sie pośmiałam

Pozdrawiam serdecznie Agnieszko

Ogród u stóp klasztoru 15:17, 30 lip 2013

Do góry
Kasia , Kindzia , --------- wciąż żyje spotkaniem . nawet nie wiecie ile radości zostawiliście u nas w rodzinie . wciąć tylko o was rozmawiamy. a sąsiadka powiedziała że w życiu nie widziała tyle pozytywnej energii w jednym miejscu .

Teesko ------ gdybyś zobaczyła w realu to powiedziałbym ci że skarpa wciąż największą niewiadomą .. tyle obsadzonych okrywowych a nie wiadomo co zostanie .cały czas w fazie eksperymentu.
z okrywowych posadzony bluszcz , irga ,
za pasem cisów komarowiec , ( który już na pewno wyeksmituję ).rosną też berberysy, pomalutku ale to one mają zakryć spad skarpy . przyprawia mnie to miejsce o ból głowy .ale i tak wygląda lepiej niż wtedy

w 2009

2013

Ogród u stóp klasztoru 15:03, 30 lip 2013

Do góry
gierczusia napisał(a)
Alinko .. A jakie to hosty pod tą wierzbą mandzurską ??... A tak ogólnie to rabaty hostowa były śliczne

nie wiem czy myślisz o tych

to jest Hosta Christmas Candy . te akurat fotki są z nad oczka , ale to z tego egzemplarza rozsadzałam te które są po d wierzba mandzurską

Topiary - formy strzyżone inne niż cis i bukszpan 14:13, 30 lip 2013

Do góry
Witam!!! W końcu trafiłam w odpowiednie miejsce i od razu bede prosiła was kochani o radę.Wklejam kilka fotek na których przedstawiam moich kandydatów na niwaki ,powiedzcie czy jestem na dobrej drodze czy muszę jeszcze coś poprawić.

A to mój wzór!!!!

I jeszcze jeden kandydat...
Mój ogród 14:10, 30 lip 2013

Do góry
EPODLAS napisał(a)
A tak wyglądła moja działka około wpół do osmej rano.

Motylki cd.

A to zeszłoroczny motyl, zdjęcie wleiłam dal porównania, bo to zdjęcie robione było małym Kodakiem.

Bożenko, motylki zachwycają,
ale patrząc na Twój ogród zastanawiałaś się żeby z jałowca po lewej stronie bonsai zrobić...ja tylko tak sobie....nie żeby coś narzucać
W Gąszczu u Tess 14:00, 30 lip 2013

Do góry
Tess napisał(a)

Bardzo mi się podobają rabaty z hortensjami, a na zakręcie masz Rh? Bo to taka wspólna sceneria pasująca do siebie.Ja też jestem za odmianami żurawek które są zawsze zadowalające Ale to trzeba wypróbować
Działka wkoło Lubczyka :) 13:51, 30 lip 2013

Do góry
a jutro chyba wezmę katalog do pracy i spróbuję wymyśleć jakiś plan na rabaty! już czas najwyższy!
liczę wtedy na Wasze rady, spostrzeżenia i doświadczenie - już dziś się do Was ładnie uśmiecham
Spacer po moim ogrodzie 13:49, 30 lip 2013

Do góry
Zawsze chciałam mieć łubin w ogrodzie. No to go mam.
Zakwitł chyba trochę późno.
Słoneczny ogród słonecznej safikey 12:51, 30 lip 2013

Do góry
poprawiłam już rabatę z drugiej strony ogrodzenia - zdjęłam włokninę spod tujek i podsypałam ziemią - takie dobre 30 metrów wzdłuż ogrodzenia:

ale jeszcze sporo mi zostało do poprawy, ale kto da radę jak nie ja

pięęęęknie to wygląda

dla wszystkich trzymających kciuki za zmiany moje słoneczniki
Tu odpoczywam 11:36, 30 lip 2013

Do góry
Oczywiście gapa ze mnie!
seteczka stuknęła! gratki! niestety bez kwiotecka ,bo dyscyplina zdjeciowa obowiązuje

Ale o gifach nic nie pisało
Tu odpoczywam 11:33, 30 lip 2013

Do góry
grazyna napisał(a)
Celinko skopiowałam z wątku spotkaniowego dla Ciebie i... dla siebie na pamiatkę

Od lewej miejsca stojące:
Gabrysia (Ogród w budowie), Marek (Ogród średniowieczny), Aldonaz (Lek na całe zło), Ewa (Pszczelarnia), Aga (Grabie - Ogród w lesie), Tadeusz (M. Pszczółki), Beata (W mninformacie), M. Ewy i Ewa (Moja pierwsza hortensja), Andrzej i Kondzio (Kondziowy ogródek), GabiK z c. Laurą (Miniaturowy ogródek), nie wiem kto stoi za GabiK, Marzena (O!), Janina (Ogródek Janiny), Ka1sia (Wszystko o czym marzysz), Grażyna (Tu odpoczywam)

Od lewej miejsca "trawnikowe":
Abiko (Ogródkowe perypetie), Agniecha973 (Wszędzie pięknie), Gaby3003 (nie ma wątku), Ania asc (Ogrodnik mimo woli), za nią Gierczusia (Ogród w skali mikro), Iza-Konstancja (Ogród marzeń), za nią gospodyni się skryła, Anna_g (Ogrodoterapia), za nią Zbigniew Gazda (Nasz przydomowy ogródek), całkiem na prawo Dajana (Czarodziejskie miejsce)

Grażynko dziękuję! Ale sie naklikałaś Gud dżob
Moje poletko 11:20, 30 lip 2013

Do góry
Synuś wyruszył na mecz Barcelony

Kierunek Gdańsk

Dla niego to gratka ,której nie mogli przegapić. Pojechał razem ze swoją sympatią!!
Wracają w nocy. maraton morderczy.
Ale to młodość
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies