Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Dla odmiany czas na zmiany... 11:46, 16 wrz 2013

Do góry
To moje.... fajne jako wypełniacz,ale ... nie tak spektakularne jak Ani monte czy te a Anglii..
Dla porównania moja łapa...
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:44, 16 wrz 2013

Do góry
U siebie będę przerabiac to miejsce, wywalam te forsycje, one jakieś dziwne i brzydkie, dam trawy, ale jakie? może podpowiedzi macie jakieś?

i kłosy w deszczu

Mój zielony świat 11:40, 16 wrz 2013

Do góry
świetnie prowadzony murek z berberysów] , taką falą

winnik, juz ma owoce. takie niebieskie koraliki

cis złoty, chyba Tymon, kupiony ze względu na mamę, historię może Justyna opowie
i miejsce, gdzie powstanie rabata ognista, inspirowana zdjęciami Danusi z sierpniowego wypadu do Anglii

i takie okazy, tulipanowiec i sosna, ale nazwy nie znam, ale też ją chcę
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:38, 16 wrz 2013

Do góry
asc napisał(a)

Te z pierwszego plany..... to nie są pączkowe tylko zwykłe... nazywają się.. MIGNON

Te ciemniejsze to SVENJA.. też ładne

Aniu te jasne mi sie bardzo podobają więc jasny róż jak coś...
Mój zielony świat 11:29, 16 wrz 2013

Do góry
klonik i ? ale wiem, że mnie zachwyciło

klimaty japońskie, bambus, kule, żwir, i miejscowe piękne, wielkie kamienie
a centralnie wspaniały klon
Mój zielony świat 11:26, 16 wrz 2013

Do góry
cudowne okazy; sporo liściastych, ale każdy przykuwa kolorem i fakturą liści

to nowość, chyba berberys

połączenie perovskia i hakone świetna
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 11:24, 16 wrz 2013

Do góry
Krysia - dzięki, bęe nastawiam się zatem na pojedyncze

Dziś znów napadłam na Lidl
A potem i na Biedronkę...

Troche grzebania było bo wymieszane w tych pudłach.... na jedno pudło tylko 1 torebka Gladiatora - ale wszystkie moje!!

Trzeba teraz rozglądać za czymś jasniejszym.. Jedne krokusiki to pewna pani niemal wyrwała mi z ręki
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:23, 16 wrz 2013

Do góry
Marzenko, super, że przypomniałaś nazwę naszych tulipanów
zatem, ci co byli zainteresowani......no szalona, ale to po sąsiedzku ogród, warto było też zmieniam rabatę, muszę doczytać, czemu chcesz i na co zmienić swoją
to tulipan SAPPORO

kitek81, Kasiu, zaraz biegnę i popatrzę, co kupiłaś

Agnieszka_B, wyżej masz nazwę tulipanów, o które pytałaś

Krysiu, wzajemnie czy ja miałam przysłać ci jakąś roślinkę? coś mi umknęło?

Bogdzia, zaraz i do ciebie biegnę popatrzeć czyli wycieczka udana

Jula, biednaś, ten brak czasu cię wykończy

Wiunia wzajemnie

Rench, bardzo dobrze zrobiłaś! w tym roku naprawdę cieszyłam się wiosną, dzięki tulipanom; obejrzę, co sobie kupiłaś, koniecznie, może i ja coś u ciebie dla siebie wypatrzę hiacynty sadzimy w tym samym czasie , co tulipany też mam na nie ochotę, ale nie wiem, z czym je połączyć
mam takie różowe i mocno różowe hiacynty, przywiozłam je z Holandii, mam nadzieję, że wiosną pokażą się

Bociusiu, koniecznie szalej, im więcej tym lepiej, a kolor wiosną jest jak najbardziej wskazany też chyba coś poszaleję, myślę, gdzie by tu jeszcze czosnki wcisnąć

Ewa, kaloszki przydatne, wczoraj deszczowo było, a biegałam i zwiedzałam ogród Justyny, tu link podaję, warto obejrzeć
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2464-moj-zielony-swiat?page=40

Gocha, widząc taki ogród, nie sposób się uśmiechać, a kaloszki to nasz nieodzowny atrybut

Ula, byłabyś zachwycona i sporo tam inspiracji, ja juz dumam...

Weroniko, nic z tych rzeczy, po prostu mamy różne ogrody i to jest piękne

Mój zielony świat 11:22, 16 wrz 2013

Do góry
Justyna ma mnóstwo przeróżnych klonów, wszystkie wyjątkowe, część uwieczniłam

Kondziu, na żywo jest jeszcze piękniej, ogród polecam do oglądania

i trawa vertigo, w dekoracji z iponeą? ....a dalej duża już, magnolia parasolowata, one są wyjątkowe
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:20, 16 wrz 2013

Do góry
alinak napisał(a)
Ja sie znowu. Ja sie znowu przymierzam do wymiany wrzosow w tyle ogrodu. W przodzie rosną rewelacyjnie a sucho tam jak pieprz. a w tyle gdzie mokro masakra

Wrzosy lubią sucho, trzeba tylko podlewać i dbać o wilgotność jak są młode, a potem to dają radę.... mało tego rosna dość dobrze i w półcieniu, byle tylko sucho miały..
Te są do przesadzenia, bo były przesadzane w miejsce tymczasowe.. gdzie tkwią do dziś.... rosną za krzakami i maja trochę północnego słońca... jak rh urośnie to zdechną.. wiec mus przesadzić, ale maja sucho i jakie są??
No niczego sobie ..

Kondzio sie pyta co ja robię w ogrodzie, jak mam tak fajnie...a ja ratuję takie moje głupie posunięcia i nasadzenia

Pod tym klonem miałam wrzosy.. nawet coś kwitły i rosły A słońca nie miały tu wcale... wiec w sobotę wykopałam (razem z kablem od oświetlenia) i zaczęłam sadzić żurawki.. i zamówiłam hosty... muszę jeszcze randapem hutunje przelecieć.. bo rok temu przekopałam dokładnie rabatę by wypielić to zaborcze dziadostwo... a i tak odbiło.. mam już to wszędzie.. wiec pędzelek i pojadę, niech przestanie kropić..

Kwiatowy ogródek Monteverde 11:17, 16 wrz 2013

Do góry
Witaj pooglądałam Twój raj-- róże masz cudne ja jakoś nie mam szcześcia do róż 8 szt mi zmarzło zostało w zeszłym roku3, potem zakłułam się różą to palca nie mogłam wyleczyć przez 4 miechy .W tym roku zrobiłam rabatkę rózaną to mi coś zzarło liście i tak ne mogę się dopracować pięknej róży Pozdrawiam
Mój zielony świat 11:17, 16 wrz 2013

Do góry
i kolejna brunera

śliczny zakątek do relaksu, zacisznie, nastrojowo, wygodnie a przed oczyma piękne widoki, co chwilę coś przykuwa wzrok czuć tu klimat japoński
Mój zielony świat 11:14, 16 wrz 2013

Do góry
olbrzymie cisy, które właścicielka ogrodu chce przyciąć w stożki

i cudowne jukki oraz wyjątkowa hortensja pnąca, ma piękne liście

tej paproci poszukam
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:11, 16 wrz 2013

Do góry
Borbetka napisał(a)

Dzięki Aniu, dużo traw cierpi na zbyt dużą wilgoć widzę. W tym roku trochę zawiodłam się na Carex Evergold. Nie dziwię się, że nie nadążasz nawet ze swoim wątkiem .

Trawy cierpią nie tylko zimą... miałam piękne wielkie trawy przez 3 zimy... a padły mi latem.. i były na górce
Archiwum z 2011, już ich nie ma

Evergold po drugim ataku zimy wiosną zrobiła się brzydka, ale szybko sie pozbierała i jest śliczna..
Grubej dyni zmagania z naturą 11:10, 16 wrz 2013

Do góry
Oto podwyższona część ogrodu

Długość boku z gabionami 7,5m, długość boku z prawej strony za koroną drzewka ok.5m. Teren będzie wyrównany prawie do poziomu gabionów. Wzdłuż ogrodzenia zostanie posadzony żywopłot chyba ze Smaragdów, ale docelowo formowany, cięty z góry na równo. Trzy widoczne thuje przesadzę na prawo i tu pomiędzy nimi widziałabym trawy.
Mój zielony świat 11:07, 16 wrz 2013

Do góry
a tu wyjątkowy bukszpan ze złotymi przyrostami, olbrzymi świerk conica i świetnie formowane świerki srebrne

tęczowe kule z trójlistką? i wyjątkowy okaz iglaka, nazwy nie znam, Justyna pomoże

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 11:04, 16 wrz 2013

Do góry
Miłe Panie, niestety, słoneczka nie ma! Całe szczęście,żena razie nie pada. Mogłam z psem wyjść "na sucho".
Wszystkim życzę wymarzonej pogody, każdemu wg potrzeb!
Dziś z musu: pucowanie kuchni, bo już zapuściłam straszliwie.
Zaczynam od okna,a potem po kolei aż do drzwi!
Ale najpierw kawusia z Wami.Może z zapachem róż?

Mój zielony świat 11:02, 16 wrz 2013

Do góry

na 2. fotce sosna...cudo!

i takie piękności

cudna kaskada na wprost i śliczna trzmielina na nóżce
Słoneczny ogród słonecznej safikey 11:01, 16 wrz 2013

Do góry
Dalej ruszam z pracami na rabatach.
Na poczatek dosadzilam zurawke Purple Palace do kilku sztuk już posadzonych wczesniej na innej rabacie

Wrzosy nadal czekaja na posadzenie na wrzosowisku

Szaleje w ogrodzie
Mój zielony świat 10:56, 16 wrz 2013

Do góry
trawy dopiero poznaje, tak twierdzi, ale całe mnóstwo ich ma
obok wielki cedr, marzy mi się taka wielkość, mus czekać i paulownia z olbrzymimi liśćmi

jak pięknie wycięty bukszpan

i taki rarytasek, brunera, nazwy nie znam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies